Kjøp av valp

Vi ønsker at valpene kommer til hjem der de vil bli aktivisert, trent og helst brukt innen hundesport og jakt, og at de samtidig blir behandlet som en naturlig del av familien.

Valper leveres tidligst ved 8 ukers alder. De har da vokst opp i hjemmemiljø, innendørs sammen med resten av familien. Ved levering er de registrert i Norsk Kennel Klub, de er id-merket med mikrochip, kontrollert hos veterinær, vaksinert, og ormekurbehandlet. De leveres også med valpepakker med info, fôr til den første tiden, utstyr og litt inspirasjon til videre trening.

For å kunne evaluere og sikre videre avlsarbeid ønsker vi at valpekjøpere helsetester sine valper. HD og AD røntgen tas mellom 12 og 18 måneders alder, samt at det er høyt ønskelig at undersøkelse for patellaluksasjon blir utført. Vi vil også anbefale at hundene blir øyelyst i voksen alder for å sjekke for potensielt arvelige øyesykdommer.

Det er høyt ønskelig at avkom fra Kennel Working Bliss som et minimum gjennomfører jaktanleggsprøven for spaniels for å dokumentere jaktegenskapene på våre linjer. Valpekjøpere kan forvente oppfølging etter ønske i ettertid av levering. Vi ønsker også oppdateringer og nyheter i forhold til valpens oppvekst, trening og fremtidige resultater.