Turkis LP

I dag arrangerte vi i ØEVHK LP stevne, skikkelig turkist LP stevne! Mange påmeldte og yr lovet godt vær.

Personlig hadde jeg ikke trodd at jeg skulle kunne gå denne konkurransen egentlig… jeg trodde jo det skulle være løpetid nå! Så litt uforberedt kanskje? Jippi var nemlig på en helt annen planet i dag, så det ble null etter null. Kjedelig når jeg følte vi var på skikkelig vei oppover da vi konkurrerte på Landskampen sist. Plutselig sommervarme, mulig løpetid på vei.. ja, hvem vet hva som satte henne ut.

For øvrig var arrangementet, med dommer Terje Haugen, vellykket. Dessverre kom det plutselig ekstremregn midt under stevnet… så både det ene og det andre var gjennombløtt! Helt sprøtt værskifte.

Stemningsrapport!

Vinnerne!

Bilde 17.09.2017, 17.04.08
Og så arrangerte vi lagkonkurranse! Hele 6 lag, med 3 ekvipasjer per lag, var påmeldt! GØY! Vinnerne fra Bergen danket oss lokale turkise rett ut og tok med seg diplomer og premier hjem.

Takk til Canelana og Morene Produkter som sponser stevnet vårt! Og takk til alle som bidrar til at stevnene blir en suksess.

Advertisements

Høstens aktiviteter

Det er travelt og det er gøy om dagen! Vi holder på med mye forskjellig… Vi forbereder oss til egen deltakelse på prøver og stevner, samt at vi er med å forbereder til at konkurransene og prøvene skal bli godt arrangert! Lydighetsprøve om ikke så lenge i Ølen, agilitystevne i Ølen og deretter jaktprøve for spaniels i Ølen! Masse gøy og spennende. Ikke sikkert vi kan delta på alt, men gøy å være med å arrangere uansett.

Forberedelser til høstens arrangementer: turkist lydighets-stevne og jaktprøve i Ølen!
Sponsede premier fra Morene Produkter og Retreq International!

Når man holder på med masse så er det selvsagt ikke så enkelt å bli supergod i alt. Man trenger jo ikke det heller. Men det gjelder å prioritere rett ting til rett tid. Og ikke minst; ta seg tid.

Nå har jeg prioritert mye lydighet med Jippi de siste månedene på grunn av tropp og landskamp. Dermed er vi ikke noe særlig spissa mot jaktsesongen. Men det klør i fingrene etter å få ta med seg hagla ut nå som jeg ser alle de flotte jaktbildene ute på Facebook. Vi er nok ikke de beste jegerne, ikke har vi stor erfaring heller, men guri så gøy og fint det er å komme seg ut med hunden sin på jakt selv om det ikke alltid blir med noe i hjem i sekken. Så UT må vi snart!

Bilde 13.09.2017, 17.49.23
Fanget en fin kanindummy. Vi har i det minste trent på å jakte i september! Nå skal vi gjøre oss klar for rugdene. Go pink! Sjekk forresten ut jaktdamer.no for mer.

Bilde 05.09.2017, 19.18.53
Men først: turkist lydighets-stevne i Ølen!

 

Positiv boost!

Jeg og Jippi har hatt en kjempefin helg i Sandnes og på Orre denne helga. En skikkelig positiv oppsving. Det er ikke sikkert det høres ut som så mye for mange, men for oss var dette akkurat det vi trengte nå.

Jeg ofret nemlig lydighetskonkurransen på lørdag for å gå på UTSTILLING! Ja, litt av en prioritering tenker du… men dette var Norsk Spaniel Klub sin utstilling som nå hadde fått inn en engelsk dommer. Ryktene vil ha det til at de har litt mer innsikt i workinglinjene… ja, de vet hvertfall hva det er! Vi trenger jo den gule sløyfa for championater innen hundesport. Så da var det verdt et forsøk. Og jammen gikk det vår vei også! Hurra! LOVE YELLOW! Så nå slipper dere å se meg og Jippi i utstillingsringen mer.

Fornøyd med kritikken som egentlig oppsummerer både positive og negative trekk som er relevant og funksjonelt.

Senere den dagen satt vi glad og fornøyd sammen med den turkise agilitygjengen fra ØEVHK. God stemning og stor jubel for alle de som gjorde gode prestasjoner i ringen. Neste dag var vi nemlig klar for agilityringen vi også!

Individuelt hadde vi fremgang, men gjorde ikke noen knall-løp. Det er ennå en del som er under utvikling kan man trygt si. MEN på dagens siste løp, nemlig lagløpet, klinket vi til! Mellomlaget til ØEVHK, “mellomfrustrerte”, fikk med seg NM-napp! Hurra! Så utrolig gøy å komme inn i mål til kjempejubel og lagkamerater som står klar for å ta deg imot!

Bilde 10.09.2017, 15.11.44
Marianne med Petra, Nina med Kaos, og jeg med Jippi.

Så nå spørs det. Hadde jo vært utrolig gøy å få nappet oss til NM Lag neste år…. Kanskje går agility fra å være noe vi bare driver med for å aktivisere oss litt variert, til å blir noe vi har litt ambisjoner innen? Hmm… Uansett; så lenge det er gøy, så er det det viktigste!

Og vi venter…

Vi venter ennå på at Jippi skal få løpetid… Hun er godt på overtid nå og det er veldig vanskelig å si når det egentlig kommer.

I mellomtiden har vi kost oss med litt forskjellig aktivitet. Vi har ikke kommet oss ut på jakt så mye som jeg skulle ønske. Sesongen startet bra, men nå må vi vente litt før vi kommer oss ut i skauen igjen. Hun må dessuten friskes opp mer på rio før vi er jaktklare. Vi har fått testet oss litt på agilitybanen. Noe helt nytt for Jippi som bare kastes inn i det. Dessuten er hun felthinder-fan som helst bare kunne gått bom og møne hele dagen lang, så vi må nok trene litt hinderdiskriminering før ting funker i den ringen.

21318807_10154715599221426_6682324099705724686_o
Foto: Synnøve Matre

Til helgen blir det utstilling (av alle ting) og denne gangen håper jeg virkelig at vi klarer den gule sløyfa som kvalifiserer for øvrige championater. Vi forsøkte en gang i fjor, men da ble det kun grønt. Denne gangen har NSK avd. Rogaland en engelsk dommer som jo kjenner workinglinjene godt. Så jeg håper jo at det kan bidra til noe positivt for vår del. Jeg vet jo at en cocker av denne typen ikke har noe særlig å vise frem i en utstillingsring, så jeg vil jo helst bare bli ferdig med det.

Nå avhenger resten av årets aktivitet på når denne løpetiden kommer. Jeg kommer til å melde på både det ene og det andre, men må nok regne med å måtte trekke meg på grunn av enten løpetid eller mulig drektighet…. det vil tiden vise. Vanskelig å planlegge akkurat nå, men vi kan i alle fall trene som om vi skulle konkurrert.

Frøken strøken

Jippi har stilt som modell for Canelana igjen og denne gangen i Canalanas siste nyhet til brukshundfolket – et nytt markeringsdekken/tjenestetegn i softshell.

Dekkenet har en sterk gul farge, strikker med reguleringsmuligheter og klips-lås, samt D-krok for feste av line. Jippi har størrelse Small og det sitter veldig godt på kroppen hennes. Størrelsene går fra S-L.

IMG_3547
Hun begynner å bli en erfaren modell… kan dette med poseringer nå. Hun synes nok at hun er veldig fin.

 

Du finner markeringsdekkenet i nettbutikken til Canelana HER (annonselenke).

Landskamp 2017

Så var vi hjemme fra helgens begivenhet; Landskampen i lydighet 2017! Ferien er over, tilbake til jobb og hverdager. Men for en helg det har vært! Vi på det Norske laget slo Svenskene overlegent og det var gooood stemning!

Årets landskamp i LP ble holdt på Rakkestad og arrangørene var Rakkestad Hundeklubb. Må bare si at dette var svært velarrangert og det var perfekte forhold på den store gressbanen denne hundeklubben disponerer. Utrolig bra! For øvrig var også opplevelsen av å være i ringen med dommere og ringpersonell svært bra. Proffe og behagelige.

IMG_3563
Litt oppvarming før inn i ringen måtte til… Sånne kjegler måtte vi lyntrene på.

I forkant av denne konkurransen har jeg vinglet mye mellom å glede meg og grue meg. Jeg gledet meg jo fordi det er jo stas å få bli med og spennende å delta på noe såpass stort, men jeg gruet meg også litt fordi det er jo selvsagt en del fokus på at man skal gjøre sitt beste for at snittkarakteren til laget skal bli best mulig. Så det er ikke bare en selv en har å jobbe for, også lagets prestasjon. Det er en ny opplevelse, en som er verdt å ta med seg videre!

Heldigvis klarte jeg å koble dette litt ut i ringen og jeg følte meg godt forberedt under programmet. Jeg visste hvor jeg skulle starte øvelsene og jeg forberedte Jippi på alle øvelser slik jeg har planlagt på trening. Ingen hjerneteppe! Dessuten fungerte det aller viktigste som jeg har lagt mye fokus på i det siste; å følge meg i transportene. Vi klarte det! Det var to ringer, programmet var i helt ny og uvant rekkefølge, og ekvipasjer jobbet i ringene samtidig. Vi fikk ikke belønne mellom ringene, men måtte gå direkte over i neste ring i en passasje som var merket opp. Så litt mer transportering enn det vi er vant til.

IMG_3626
For en gjeng! Heia Norge. Cocker’n stakk seg frem i midten så klart… he he…

Poengmessig er jeg godt fornøyd med hva vi fikk vist frem til tross vanskelige og uvante forhold. Kort oppsummert:
– Felles med flatdekk var helt prima til tross for en pesende hund.
– Det var en seier i seg selv at sitt og dekk under marsj har blitt så flott og stabil!
– Og avstandskommanderingen fungerte med fokus på meg hele tiden! Mye av det vi har pirket med har altså blitt bra!
– Vi hadde jo en bra fri ved fot, men jeg vet jeg fikk trekk for en litt for aktiv skulderføring… det var ikke helt ubevisst heller, men det må skjerpes inn hos meg. Egentlig unødvendig å gjøre dette!
– Hun må jobbes tryggere ut til kjegle i apporteringen. Det blir litt nølende.
– Innkallingen var bra, men fortsette med sterkere moment i dekken.
– Rundt kjegle var bra, men vi må få høyere intensitet på de siste par meterne inn til meg.
– Apport over hinder gikk bra, men vi fikk 2 poeng trekk på grunn av DK på avslutningen der hun glemmer å sette seg.
– Dagens overraskelse var neseprøven hvor hun tuller litt og plukker opp rett for å slippe og plukke igjen. Så der ble det en del trekk. En av de øvelsene hun er god på, og som jeg derfor ikke trener nok på… typisk.
– Og så ble det jo en null da. Ruta så lovende ut helt til det viser seg at hun leter etter target. Dårlig trent. Så det bli en del omdirigeringer og DK på dekken. Dermed for mange kommandoer og null. Innkallingen fra ruta var super, og jeg er glad vi fikk til å gjennomføre øvelsen til slutt.

Dermed 242,5 poeng som holdt til 2. plassen i klasse 3 på Landskampen. Så mye bra altså, men en null. Fikk også bra kritikk og gjennomgang med lagleder i etterkant som bekrefter det jeg selv også tenker, så her er det bare å stå på videre.

Hyggelige dommere og premieutdeling! Takk for alle tilbakemeldinger.

Det har vært en spennende og lærerik opplevelse. Ble kjent med nye folk, det var godt samhold og god stemning på det norske laget. Herlig å høre at andre heier på deg og klapper for hver øvelse. Tusen takk alle sammen! Lagleder har også vært veldig god å ha, støttende og oppmuntrende. All ære til dere som jobber og arrangerer dette for at vi skal få prøve oss på dette!

Bilde 26.08.2017, 17.24.14Stolte og fornøyde.

Sist men ikke minst er jeg verdens heldigste som hadde Eirik med meg på denne turen. Han har hjulpet til med alt mulig. At du orket å holde meg med selskap på denne turen betydde alt! Takk ♥︎

Valpeplaner fremskyndes

Jeg har tidligere informert om at vi planla valper på Jippi i løpet av sommeren 2018. Dette var da basert på at hun hadde løpetid på 11 måneders mellomrom. Nå viser det seg at den teorien ikke helt stemte siden hun nå er snart 2 måneder på overtid med løpetiden. Dermed passer det faktisk ganske bra å ha det valpekullet i år, denne høsten.

Jeg regner med at hun vil få løpetid når som helst. Et valpekull denne høsten betyr jo at vi vil gå glipp av de fleste jaktprøvene, men skal vi ha en valp etter henne som løper kun 1 gang i året, ja da sier det seg selv at en eller annen høstsesong vil gå med til dette uansett. Så da tar vi det i år og håper at alt klaffer.

I morgen bærer det avgårde for å øyelyse kjæresteparet for andre gang. Vi håper de er like friske som det de var første gang de ble øyelyst. Deretter ligger alt til rette for et bra kull. Jeg vil legge ut alle detaljer og all info om kombinasjonen i morgen! Stay tuned!

10669998_10154743268565105_2068300849013280705_nBaby-Jippi ♥︎ (Foto: Marika Mogelind/Hunters Guild Gundogs)