Sprekingenes helg!

Brått var ferien over og Jippi er tilbake for å konkurrere. Denne helgen sammen med matfar Eirik. Som tidligere nevnt er Eirik superflink å trimme hundene og har blitt Jippi sin helt egen PT… he he… Han liker å trene løping og da er ofte Jippi med. Hun elsker å løpe med han og går nesten ut av sitt gode skinn når han tar frem løpeutstyret.

I fjor deltok de på sitt første løp sammen; VOM Dogrun Bergen, og vant! I år arrangeres det i Sandnes, men samme helgen var det Gjørmelabben; et terrengløp for hund og eier, arrangert av Norske Redninghunder. Masse hinder, gjørmebad og utfordringer. Jippi og Eirik heiv seg like gjerne med på begge deler.

Foto: Kathrine Vestersjø Tysse, Christopher Martinsen og Per-Øyvind Ødegård

 

Visstnok veldig gøy å delta på, men også kjempegøy å heie på dem! Det hele endte med seier i både Gjørmelabben lørdagen og seier i VOM Dogrun søndagen! FOR et team! Jippi gir nok en gang alt, er uproblematisk å ha med seg i løypa mtp. andre hunder og dirigering. Stolt kone og hundeeier er jeg nå! Så må jeg vel nesten hive meg med selv til neste år når Sirkus er gammel nok til å delta… he he..

Advertisements

Det lille ekstra

I går kom det en frisk nyhet til oss. For å få trent optimalt og variert er det til god hjelp å ha rett utstyr til rett formål. Man trenger ikke alltid ha det friskeste, dyreste og hippeste utstyret, men man må ha det mest grunnleggende på plass for å få trent en hund til å takle mange ulike scenarioer og utfordringer som kan oppstå under en jakt/jaktprøve. Slike prøver er aldri lik eller helt A4. Mye uventet kan skje. Så derfor; utstyr nok til å bygge opp mot dette.

Jeg tenker for eksempel på dirigeringsarbeid; trenger ikke være så langt og komplisert for en spaniel, men for å trene inne dette må man ha nok dummier til å legge ut og dirigere mot. Finsøk; man må ha små nok baller/dummier, flere av dem, for å få gjentatt prosedyrene under ei økt. Apport; trene på ulike typer apportobjekter, ulik størrelse/tyngde og fasong. Og naturligvis må man jo helst ha seg ei fløyte for å lære hunden fløytekommandoer og et kobbel for å lære den å gå fint i bånd. The essentials.

Og så til det lille ekstra; alt dette blir jo ekstra stas når man kan få det i den fargen man liker best og til og med med trykk! Vi i Working Bliss har utstyr fra Qrutrøk (qrutrok.no) og her kan du få akkurat det utstyret du trenger for jakttreningen! Vi har fortsatt rosadilla og har dermed fått mørk rosa dummier med “Working Bliss” trykket på. Perfekt! Fugledummiene er også noe vi har god bruk for da den har en fasong som krever litt mer av hunden sitt grep. Anbefales!

Qrutrøk har et bredt utvalg av dummier, fløyter, bånd, startpistol, bager etc…. det du trenger for å trene en jakthund på en rekke tekniske ferdigheter innen jakt. Her selges blant annet merkene Mystique og Acme, og det er mulig å gjøre spesielle bestillinger om man tar kontakt.

IMG_7862

Så hvis du ikke har utstyret på plass for jakttrenigen enda, så må du innom Qrutrøk å legge inn en bestilling! Sesongen er i gang så her er det bare å hive seg rundt og komme i gang.

 

Inneholder sponsede produkter

Tilbake!

Rett fra Barcelona til Stokkadalen på jakt! Jakt på Kanadagås er i gang, og gjett om vi har sett frem til dette. Også i år var vi heldige på første forsøk. Eirik gjorde sin del av jobben, og deretter var det Jippi sin tur – bringer viltet fint inn til land. Gøy å få dirigert og sendt henne på en skikkelig live situasjon i vannet – når det gjelder.

Bilde 15.08.2018, 14 27 50
Jippi med dagens fangst. En ung fugl, ikke så stor. Men flokken er nokså stor nå. Og det tok ikke lag tid før hele gjengen var tilbake på vannet… Her blir det nok flere muligheter i år!

 
IMG_7827
Og det er klart det er stas å ha så flink matfar og mamma som ordner sånn at den kommende jaktstjerna får trent seg litt. Sirkus var superstolt over å få bære på vingene etterpå. Hun synes hun er så kul!

 
Bilde 15.08.2018, 11 40 07
Og i dag kom det leveranser som virkelig kom til rett tid! Her en utrolig fin, varm og behagelig jaktskjorte fra Pinewood levert av jaktdamer.no. Mer om dette siden!

Nå er sesongen i gang! Mer jaktrelatert innhold på vei!

Ferietur

Ferien har slått inn her, og det merkes vel på aktivitetsnivået… he he… Vi har fått gjort litt diverse saker og ting som har blitt utsatt, og vi har tatt oss en tur til Rosendal med overnatting på koselig hotell, god mat og konsert. Vi har hatt feriegjester, og nå står tur til Barcelona på planen for oss tobeinte. Sirkus og Jippi er flyttet inn på feriekoloni hos Marte, Vill, Spinn og Floyd. Der skal de nok få kose seg sammen hele hurven.

Da vi var i Rosendal gikk vi en tur til Bondhusvatnet. Det er mange turmuligheter i området rundt og i Rosendal, men etter litt vurdering falt valget på Bonhusvatnet. En relativt kort og grei tur, men med et fint mål. Når man går tur med valp så må man ta hensyn til hva valpen skal utsettes for.

Mange tror at aktive raser, som er energibunter som valper, trenger masse fysisk aktivitet for å “slites ut”. Det er etter min mening feil. Valper, uansett rase, trenger moderate mengder fysisk aktivitet, en gradvis opptrapping, og skånsomhet for å sikre at de ikke overbelastes. Hadde jeg latt Sirkus ta ut etter Jippi på en lang fjelltur så hadde hun løpt til hun ikke klarte mer…. for denne typen hunder setter seg ikke ned og sutrer akkurat…. Da ender det i en fysisk og psykisk overbelastet hund, og så ender turen med en stor negativt påvirkning – stress. For ikke å snakke om de potensielle helseskadene den kan pådra seg ved slike belastninger gjentatte ganger. Så her legger vi til rette for en gradvis økning på turene ettersom valpen vokser til. Valpen vil også lære seg hva den kan forvente av turmengder når den er ung – det kan utvikle seg til en hund som mener den “trenger” store mengder tur som voksen også. Mental stimuli, i form av teknisk trening på oppgaver og øvelser, positiv relasjon i form av lek og trening, er noe jeg bruker mer tid for å gi valpen noe å ta ut energien sin på. Løpe, søke og jakte i terrenget skal de nok få gjøre mengder av i løpet av livet uansett, alt til sin tid.

Nå tar vi ferie! Men gleder meg allerede til å se pelsklingene igjen!

 

Sommertrening

Sommer er virkelig tiden for å forberede hundene til høsten, altså jaktsesongen. Det er ikke alt man får gjort i forbindelse med jakttrening på grunn av båndtvang, men apport og vannarbeid i kontrollerte omgivelser er mulig. Dermed får vi frisket opp kunnskaper, bygget på med litt nytt, og trent momenter samt lydighet i jaktsammenheng. Vi deler mye opp, og setter sammen gradvis.

Jeg og Marte har kjørt et par økter med jakttrening i det siste. Vi ser veldig frem mot høstens jaktprøver. Vi vet ikke helt hvor mange vi skal gå, men noen er i alle fall spikret. Når jaktsesongen er i gang får vi mange flere muligheter på å trene i reelle jaktsituasjoner også. Det skal bli gøy! Vi teller ned!

Sirkus har kommet et stykke på vei i apporttreningene, og avleveringene hennes begynner å sitte. Men vi er ikke å mål med å sette sammen hele apport-situasjonen. Nå har alle hjørnetennene falt ut, så hun må nok få litt ro i munnen nå. Vi får trene på RIO og fløyte heller med henne akkurat nå.

Working Bliss gjengen på jakttrening! Halvsøstrene Spinn og Jippi representerer jo også Hunters Guild Gundogs! Det er vi stolte av.

Sirkus er snart 5 måneder gammel. Vokser seg til, og ligner masse på mamma Jippi i kropp og stil. Jeg er SÅ fornøyd med henne, og gleder meg til fortsettelsen!

Begge jentene har fått svømme å bade nesten hver dag denne sommeren. Som jeg har nevnt før er Sirkus et naturtalent i vannet og stuper uti. De koser seg sånn! En fryd å se på. Dessuten er det jo ikke noe problem å ha det varmt når man har hunder som har vett til å kjøle seg ned i vannet.

Vill og Spinn kjøres opp mot jaktsesongen. Vi annonserte jo at Spinn skal parres til neste vår. Vi har ennå ikke bestemt hannhund, men håper vi får til noe litt spennende her.

Og så er det bare å meddele at det nå offisielt er ferie for oss her! Det gledes! Så nå skal vi bare fylle dagene med akkurat det vi har mest lyst til.

 

Sjekk, sommer og apport

Nyter fortsatt sommerstemningen. Vi har ikke akkurat bedrevet mye målrettet trening av hund den siste tiden. Det har blitt mye turer og bading! Hundene koser seg så utrolig mye når vi drar på badeturer. Sirkus har vist oss hva hun er laget av, og overrasker stadig med sitt mot. Det har nemlig hendt flere ganger nå at hun bare har kastet seg uti vannet, hoper fra steiner og til og med brygga i Stokkadalen. Ikke på noen måte forventet av en 4 måneder gammel valp, men plopp; så er hun uti vannet. Svømmeferdighetene skal det i alle fall ikke stå på hos denne lille saken. Så greit når slike ferdigheter bare er medfødt og funker akkurat slik det skal.

Jippi har hatt en fysiotime hos Siwi ved Harmonisk Hund. Jeg ville forsikre meg om at hun er i normal form etter valpekullet, og hva vi kan gjøre mer av for at hun skal bygge kroppen sin på best mulig måte fremover. Litt massasje og laser sto på menyen. Nå vet jeg hvor fokusområdene er og hva jeg kan gjøre hjemme for å trene henne korrekt; men viktigste beskjeden av alt var vel å la henne løpe masse i terrenget, og det blir det jo plenty av i jaktsesongen. Et innkjøp er gjort da; en peanøtt yogaball til dronninga. Nå skal vi trene kjernemuskulatur på et nytt nivå.

Sirkus har kommet noen steg lengre i apporteringstreningen. Vi gikk videre fra treapport til dummy for en stund siden, gripe, holde og håndtarget-avlevering var de første stegene. Så plukke opp og avlevere… baklengskjeding altså. Så var vi over på å legge dummyen rolig et stykke unna, løpe ut og hente, plukke – avlevere. Deretter kast og ro… steg for steg. Nå har vi avansert med vinge fra stokkand. Da starter vi med en påminnelse om gripe, holde og avlevere før det blir aktuelt med kast og action. Veldig gøy å trene på dette når man ser hvordan valpen tenker og avanserer når den lurer på hva vi ønsker at den skal gjøre!

Bilde 19.07.2018, 18 51 45
Først gripe og holde.

Bilde 19.07.2018, 18 51 02
Så plukke opp og ikke slippe før avlevering til hånd.

Bilde 18.07.2018, 18 38 41
Til slutt en liten stemningsrapport fra meg og mitt nyeste kjæledyr… he he! Dette er livet!

Sommermodus

Selv om vi ikke har ferie ennå så er det goood sommerstemning i helgene, på ettermiddagene og kveld. Fint vær, hyggelig besøk har vi hatt, badeturer og skogsturer. Ja, til og med litt hundetrening innimellom. Alt man kan ønske seg.

Denne helgen hadde vi hyggelig besøk fra Bergen. Vigdis og Silje stakk innom og vi gikk en tur til Himakånå her i Tysvær. Takk for turen og takk for besøket!

Jippi har også tatt modelloppdrag for Canelana, og testet den nye og forbedra varianten av Cover-dekkenet. Her blir det en litt ny fasong, strammemuligheter i nakke, fleksibelt stykke i bryst, litt andre reflekser i front m.m. Denne kommer for slag neste sesong. Det betyr at den gamle versjonen er på salg i nettbutikken HER. Løp og kjøp før det blir helt tomt! Her har man mulighet til å få seg et supert dekken til en svært god pris.

Mange turer blir det i så godt vær. Hundene har fått bade på nesten alle turene våre. Og Sirkus begynner å bli helt rå i å kaste seg ut i vannet! Hun svømmer også helt perfekt! Akkurat som Jippi. Hun er bare en drømmevalp. Her tester jeg forresten en ny t-skjorte som kommer hos Canelana… i flere flotte farger også.. jeg gleder meg sånn til disse kommer inn i nettbutikken!

Og til slutt må jeg bare slenge på et par bilder av Falk (bilder lånt fra FB-siden til NSK Sogn og Fjordane), Jippi sin sønn og Sirkus sin bror. Her er han på apporttrening med avdelingen, og for en flott fyr! Flink og fin er han! Gleder meg til fortsettelsen, både hans og de andre valpene i kullet. Alle ser ut til å gjøre en god jobb med dem.