Kenneltreff

I går var det kenneltreff for Working Bliss hunder! Det er andre vi arrangerer som oppdrettere. Også denne gangen var vi hos Astrid ved Vindfinn.com for å lære mer om jakthundtrening. Vi brukte hele dagen på dette. Neste gang vi arrangerer treff blir til sommeren og da er planen å ha andre hundesporter på agendaen.

Vi fikk kjørt gjennom mye forskjellig. Det blir jo litt av alt når en skal få til mye på en dag, og her var det nok noen deler for alle å ta med seg videre. Dagen startet med litt grunnleggende prinsipper for intensitet, ro og konsentrasjon. Vi kjørte ulike grader av apporttrening, søkte i terrenget og alle fikk slipp av due på ulike nivåer. Astrid ga tilbakemelding til alle på søkene, hvordan de kan styre hunden bedre og utviklet søket fra det nivået de var på. Valpene fra Spinn sitt kull er jo ennå veldig unge, så flere av dem trenger mer modning og erfaring før man kan forvente et godt søk, men noen av dem imponerte veldig i sin unge alder.

Jevnt over kan vi se at eierne deres gjør en veldig god jobb med sine hunder og vil veldig gjerne lære mer om jakthundtrening og komme videre med dette. Det gleder oss! Selv om dette er hunder fra samme oppdrett og linjer ser vi mange forskjeller mellom valpene vi har levert, noe av det har vært ulikt hele veien, men andre ting er nok basert på erfaringer de får ulikt der de bor. Alle hunder har sine sterke og svake sider, så det er viktig at man som fører er bevisst på dette og legger treningen opp deretter. Det synes jeg Astrid var flink til å se og gi tilbakemelding på individuelt.

Tusen takk til alle som stilte! Vi ser frem til neste treff og håper mange har mulighet til å ta turen da også!

IMG_2029

Vinter ja…

Her er det ikke mye vinter om dagen… neida, her er det mildt og ikke minst vått. Regn, regn og atter regn… og så er det mørkt da. Så vi kan prise oss lykkelige den treningshallen hundeklubben har! Lykke! Vi har fått trent masse den siste tiden, spesielt på basic ting som hundene blir glade og motiverte av. Fart og spenning, men samtidig presisjon og delmomenter – da snakker jeg i hovedsak om agilityen, men jo, jeg trener lydighet også.

Vi har jo også vært på agilitystevne der Sirkus klarte sitt første napp i Hopp! Hurra! Jippi gikk veldig bra, hun er i så god form og fart nå! En seier i Hopp ble det på henne, men vi mangler fortsatt siste nappet i Hopp 2 før vi er fullt oppe i klasse 3. Hadde håpet å klare det i tide til individuell NM-påmelding. Krysser fingrer.

Bilde 12.01.2020, 15 34 15

Ellers synes vi jo det er veldig gøy å se hundetrening på TV om dagen. Ja, jeg snakker om “Fra bølle til bestevenn” på NRK. Stas når hundetrening er i fokus for allmennheten i beste sendetid! Og ja, jeg har fått med meg kritikken…. Jeg har vel bare en ting å si om den saken: HEIA MAREN!

Ja, det regnet… vi er ute på tur uansett vær og i dag fikk vi testet de nye båndene våre fra Tugs For Life. Dette er akkurat det vi trenger: strikk som gir god flex og dermed ingen harde rykk, passe bredde på båndene og supergrip! Mine er 170 cm og man kan få dem i ønsket lengde. Robuste og gode i hånden. Jeg synes det er vanskelig å finne bånd som passer til cockerne, enten er de for små og tynne eller så er de alt for digre med stor og tung krok. Disse er perfekte!

 

Nytt år og nye planer

I går publiserte vi sommerens valpeplaner for kennel Working Bliss. Mye skal times og tilrettelegges og vi har en tight plan for våren og sommeren, men hvis alt går som planlagt så blir det både dansk type på Jippi og NM i Agility.

Vi avsluttet 2019 med stor suksess! At begge jentene skulle gå til hver sin 1. premie på jaktprøve var mer enn jeg turte å håpe på. Men alt klaffet og hundene gjorde jobben. Vi har, til tross for mange avlyste jaktprøver pga. hundesykdommen, hatt en veldig god jaktsesong! At lille Sirkus skulle klinke til slik hun gjorde, det er virkelig en stor opplevelse for meg som oppdretter. Superstolt! Jippi ble dessuten 3. beste jaktspaniel i 2019. Den er høyt verdsatt for oss!

I Agility har vi hatt jevn og god fremgang, Jippi først og fremst som nå er i Agility  klasse 3. Sirkus og Agility tenkte jeg hele veien, før vi startet, at kom til å gå ganske glatt… men etter debuten så jeg en litt annen side av henne. Så å starte med veldig ung hund i agility er ikke alltid helt enkelt – hun har ikke helt rett fokus og bilde i hodet ennå. En ung hund trenger å modnes mentalt også. Så vi tar det som det kommer – step by step.

På nyåret fikk vi den gledelige nyheten om at Jippi er Årets Lydighetsspaniel nok en gang! Tredje året på rad! Så utrolig stas! Med det trapper vi ned på lydighet i 2020… Planen for dette året blir nemlig å konsentrere seg mer om to hundesporter, samt å prioritere tiden min på det jeg virkelig kjenner at jeg trives best med. Det har blitt mye delte følelser rundt lydigheten de siste årene, selv om jeg liker veldig godt å trene lydighetsøvelser (og kommer nok til å fortsette med det) så frister det ikke like mye å konkurrere i den ringen nå. Kanskje det blir en og annen konkurranse på høsten, hvem vet? Men jeg trenger litt avstand fra sporten nå.

IMG_1304
Vi gleder oss allerede til neste jaktsesong! Sirkus i sitt Neon-dekken fra Canelana.

Agilityåret startet forresten i dag med et uoffisielt stevne i ØEVHK sin hall til inntekt for Barnekreftforeningen. Så fint at man kan gjøre noe positivt for andre med noe som vi selv synes er så gøy! Dette må vi gjøre igjen, så her er det bare å hive seg med.

Om en uke er vi i gang hos SBK med agilitystevne igjen! Vi gleder oss masse selv om vi ikke har skyhøye forventninger, men det blir så hyggelig å være i miljøet igjen sammen med klubbvenner. Heia alle oss!

 

 

Tanngodt

Da vi tok HD/AD-røntgen av Sirkus for en god stund tilbake så oppdaget vi at hun hadde opparbeidet en del plakk og tannstein. Vi fikk den fjernet og dro hjem med beskjed om å følge med på dette og holde det i sjakk. Hverken Jippi eller Vill har hatt mye tannstein, så litt underlig at Sirkus fikk dette såpass lett. Men som mye annet er dette ganske individuelt.

Siden da har jeg fulgt med og fjernet plakk innimellom når jeg ser det oppstår, men vi har også innført noe nytt i kostholdet som holder dette i sjakk. Fra Morene Produkter har vi fått tak i tygg til hundene av typen som de må tygge på en god stund før de er spist opp. Dette kan man få bestilt i 5 kg esker, og det liker vi! Nå går det i oksehaler og hundene elsker dem! De tygger og knasker, koser seg skikkelig med slike hver ettermiddag!

Dette er en av dagens høydepunkt! Nammis-tid!

Et annet produkt som man kan få hos Morene Produkter er Meat Hit kjøttkjeks! Vi har de siste månedene brukt den av typen Dental Care både som ekstra godbit her hjemme, men har også tatt de med på trening. I motsetning til mange andre hundekjeks inneholder disse en stor andel kjøtt. Hundene elsker dem, de har god ernærings-profil, og har positiv effekt på tennene. Full pakke!

Jippi synes disse kjeksene er så gode at hun begynner å sikle bare hun ser dem!

Siden vi ble bevisst på å holde tennene rene og pene, samt å tilføre rett type tygg/godbiter i kostholdet, så har tennene til begge hundene holdt seg fine og plakket i sjakk. Så hvis du lurer på hva du skal kjøpe til hunden din i julegave, eller kanskje du mangler ett nyttårsforsett; sett i gang med tannrutinene og gi hundene din tanngodt!

 

Inneholder annonselenker/sponsede produkter.

Disse to altså…

For en avslutning på jaktprøvesesongen! I helga deltok vi på årets siste jaktprøve, på Voll, Jæren. Godt arrangert som vanlig og hyggelig å treffe jaktfolket igjen i denne settingen.

Jeg og Marte startet med alle fire; Vill, Jippi, Spinn og unge Sirkus. Jippi gikk et svært godt søk i AK, veldig fornøyd med jobben hun gjør og har gjort hele denne høsten. Til slutt finner hun rugde, det skytes, hun sitter og alt er bra. Fuglen felles ikke så det blir en kastapport. Jippi søker, det skytes, kastes og hun er helt rolig. Hun sendes på apport og kommer rett hjem med rugda. Utmerket! Det blir en 1. premiering i AK, nå hennes andre, og det gjør at hun har opprykk til Eliteklasse! Virkelig noe jeg setter høyt!

Så var det Sirkus sin tur i BK. Jeg har peilet henne inn på denne jaktprøven lenge, at hun skulle være klar til dette. Og det var hun! Mer enn jeg ante. Hun søker godt, har oppe to fugler i slippet sitt hvor den siste faktisk felles! Jeg ser hele situasjonen og hvor fuglen lander, et tydelig fuglearbeid hvor Sirkus peiler seg godt inn på rugda. Hun stopper og sitter. Jeg blir bedt om å sende henne på apport, ut går hun på kommando og jeg bare tenker “dette har hun jo aldri gjort før, hva skjer nå?”. Men Sirkus gjør jobben: finner, plukker opp med en gang, løper mot meg og rett hjem! Noe som resulterer i 1. premie i BK. Helt utmerket utført av den lille uerfarne hunden; som om hun ikke har gjort annet i sitt liv! Jeg er så imponert av henne!

Så ja, hva skal jeg si? Full klaff for oss denne søndagen! Og jeg må si ekstra stas med Sirkus som viser så naturlig iboende egenskaper – at man får så mye helt gratis! Ekstra stas når man som oppdretter har fått frem et slikt resultat selv. Det viser at man har gjort noe rett i avlsarbeidet!

For Vill ble det ingen fugl denne gangen. Spinn gikk til 3.AK (noe rot i apportarbeidet) og Guns Choice for sitt nærmest perfekte søksarbeid! Meget godt fremvist av Spinn og Marte!

Nå tar vi juleferie med god samvittighet og ser frem mot neste høst og NM!

Update

Den sista uka har vært travel! Forrige helg var det agilitystevne i Stavanger. Veldig bra stevne, mange deltakere og hyggelig reisefølge. Veldig gøy at så mange turkise fra klubben deltok. Mange å filme og heie på! Og ikke minst mange gode resultater fra klubben også. Men så bar det rett på jobbreise til Myre i 3 dager, så ja, fra det ene til det andre.

Jippi gjorde svært mye bra! Jeg er så fornøyd med hennes løp nå. Hun debuterte i AG3 og var såååå close ett feilfritt løp – bare en feil vridning i kroppen fra meg og hun misforsto nest siste hinder, så 5 feil der. Men ellers kanon! Hun gikk feilfritt i Hopp2, men det gjorde mange andre også, så det ble en 5. plass og dermed ikke napp. Ellers nappet hun igjen med laget sitt søndagen – Så hennes 3. NM-napp der.

Sirkus gjorde også mye bra, hun viser innimellom frem hvor mye trøkk og intensitet det bor i henne. Andre ganger lurer hun på hva hun holder på med… he he… Ja, unghund, men også typisk spaniel – dere som har spaniel vet hva jeg snakker om. Hun trenger mer stevneerfaring, og dette var hennes første gang på bortebane i noe som helst. Men dette kan bli bra! 2020 here we come!

Helgens helt ble soleklart Vill! Han gikk flere feilfrie løp i klasse 3 og vant både AG3 og Hopp3 i løpet av helgen, samt gikk til en feilfri 2.plass AG3. Han er så god! Gratulerer Marte!

Vill (NACH NA(H)CH Ah-tib´s Sandon) – Sirkus sin flinke pappa!

Bilde 24.11.2019, 12 19 07
Vi fikk også samlet en helg gjeng Working Bliss hunder. Noen av Spinn sine valper, 6 måneder, til venstre for henne, Vill i midten, Jippi sine jenter til høyre for henne, 1 år og 8 måneder gammel nå.

Bilde 28.11.2019, 17 46 04
Nå er det to som gleder seg til  åpne kalenderen sin! I morgen er det desember og nedtelling mot jul. Vi er i gang med både julepynt og julegaver, og koser oss med det.

Men… vi har ikke tatt “ferie” fra hundesporten riktig ennå…. to bee continued… 😉

Høstdager

Fine høstdager både denne og forrige helg. Hundene har begge funnet rugder flere ganger på jakt og treningsturene våre, de har jobbet med sitt men jeg er stort sett veldig fornøyd med arbeidet de gjør i jaktsituasjonene om dagen – ut fra sitt nivå så klart.

Vi har også hatt oss noen økter med agility disse to ukene. Til helga er det årets siste agilitystevne og vi lader opp! Jippi skal debutere i AG3, og det gleder jeg meg til. Ikke de store forhåpningene sånn handlingsmessig, men gøy med nye utfordringer. Vi trener jo godt, og på vanskelige ting på fellestreningene i klubben, så helt blanke er vi ikke.

Så blir det siste innspurt på jaktprøve på Jæren første helga i desember. Begge hundene er påmeldt og får gå sine slipp. Krysser fingrer for at dette går veien! Jippi fortjener en bra fuglesituasjon på prøve igjen, det hadde gjort seg!

Fine jaktdager! Vi fikk god bruk for Canelana Neon vestene forrige helg da det var minusgrader. De er virkelig gode, og jeg har fått testet dem godt nå i busk og kratt. De holder! Ulla varmer og vesten beskytter huden fra rifter. Selv går jeg gjerne i ull på slike turer – i tunge oppoverbakker blir man fort varm, og med ull som puster blir man ikke klam og kald. Genserern finner du HER, lue HER.