Detaljer

Treningen opp mot videre konkurranser er i gang. Feil fra forrige stevne er under lupen og vi har fått god hjelp til å trene rett på dette! Takk til gode treningsvenner!

  • Springmarsj: like bra fokus her som i resten av foten. Tettere helomvendinger.
  • Apportering: med kommandering! Huske å ta kjegla. Ikke ha sånt hastverk til apporten Jippi!
  • Hopp over hinder: terpe på pent opptak av apporten. Overtren hoppet og hjelp hunden til å velge rett!
  • Innkalling: fullt fokus på starten! Bli liggende! For mye hastverk. Med kommandering.
  • Avstand: en rett og spenstig opp-stå, uten behov for å plutselig flytte frem et bakbein. Det der har plutselig oppstått og skal vekk.
  • Sitt under marsj: trygge sitten. Belønne sitten masse! Sitt under spring-marsj

Generell huskeregel: Slutte å feile henne. Selv om det bare er “oi oi da”. Hun blir for berørt av feilene sine. Fortsette heller der feilen inntreffer og prøv på nytt. Motivasjon og trygghet; det er stikkordene!

IMG_3040
Fra trening denne uken! Sjekk ut den stilige genseren min i merinoull fra Canelana. Potemønster og greier! Fiiiin, varm og goood! Du finner den HER (annonselenke).

IMG_3047
Jippi i fri ved fot!

IMG_3063
Som vi koser oss sammen på trening altså! ♥︎

IMG_3067
The cocker launch! Ha ha! Full akselerasjon mot kjegla!

 

Lydighetshelg

Denne helgen har vi prøvd oss litt i lydigheten igjen. Det var stevne i Sandeid og vi gikk i klasse 3. Det ble dessverre litt for mange nuller til at vi kom oss helskinnet gjennom. Jippi fikk noen infall hvor hun var tydelig ukonsentrert, jeg fikk ikke samlet henne. Det ble derfor null på ruta, apportering med dirigering og null på apport over hinder. Helt uventede og merkelige feil som jeg ikke har opplevd før med henne. Men da fikk vi hvert fall noe nytt å overtrene på!

Bra fellesdekk med en litt for urolig avslutning, 9 på fri ved fot (med en litt dårlig springmarsj), bra innkalling og avstand (8 og 8,5), mistet sitten i L’en, men 10’ere på neseprøven og rundt kjegla! Godt å vise hva hun er god for!

Bra helhet og tilbakemelding fra dommeren som gjerne kunne tenke seg å ta henne med seg i håndbagasjen. Ha ha! Og mange flotte ord som: “for en fantastisk hund du har!” og “den dagen hun ikke nuller så blir dere vanskelige å slå!”. Det varmer å høre at andre ser det samme som meg; at hun er helt rå!

Vi ligger ikke lenge på latsiden og var klar for å ta tak i utfordringene med en gang igjen i dag. Rett ut på trening! Nå jobbes det hardt her!

Bilde 26.03.2017, 14.32.04
Samlet på trening på Frakkagjerd! Klar for action og fullt fokus!

Valper

Etter mye om og men har jeg tatt en beslutning når det gjelder valper etter Jippi. Det er helt sikkert at jeg vil ha en valp etter Jippi selv, en tro kopi hadde egentlig vært det aller beste. Hun er bare helt… ♥︎ ja, lista er lang over gode ord om den hunden! Så det blir valpekull! Men spørsmålet har hele tiden vært NÅR?

11216590_10155716409615105_4343027146664372828_n

Først tenkte jeg å ha det i år. Jippi har løpetid med 11 måneders mellomrom (hvis det som skjedde mellom første og andre stemmer også fremover), i tillegg kommer den på sommeren noe som gjør at store deler av jaktsesongen går med til valpekull i så fall, så det er litt vanskelig å finne en tid som passer helt.

I år skjer det mye. Deltakelse i talenttroppen og vår utvikling i LP klasse 3 fremover trenger at vi er 100% til stede på det som skjer i den sporten i år. Dessuten føler jeg at vi er såpass i startgropa på jakten at jeg kan ikke ha et opphold denne høsten. Jippi har egentlig ikke tid til valper i år. Og vi tobeinte har faktisk mange andre planer utenom også. Nevnte jeg nytt hus?

Så planen er valpekull på sommeren 2018! ALT er egentlig bestemt, planlagt og klart for publisering. Jeg kommer til å legge ut info om planlagt kull i god tid! Jeg liker å ha konkrete planer klare. Dette blir SÅ bra!

Stavangerprøven

Så var helga kommet hvor vi med jaktspaniels i Rogaland skulle få være med å gå walk up foran retrieverne på deres jaktprøve. Vi har ikke fått trent nok opp mot dette, og var veldig klar over våre begrensninger, men vi var visstnok nyttig å ha med allikevel.

Det ble mange korte søksøkter, skudd og kast ofte, og smale kratt og grøfter langs store åpne jorder. Mange utfordringer for en uerfaren spaniel og fører! Jippi hadde utmerkede stopper, sitter og ingen problemer med kast av dummy. Det gjorde henne også fint lite at det kom en retriever susende rett forbi med jevne mellomrom. Det som var utfordringen, og ikke uventet, var lydigheten i søket, søksmønsteret og intensiteten. Hun mangler ikke intensitet, for å si det slik. Det gikk litt for fort fremover og jeg ble litt stressa. Lørdag var riktignok mye bedre enn søndag.

Bilde 12.03.2017, 09.12.43
Søk med spaniel foran, retrieverne bak.

Bilde 12.03.2017, 09.13.03
Skudd og kast av dummy.

Bilde 12.03.2017, 09.13.18
Retrieveren sendes ut fra lang avstand. Tar med dummyen hjem.

Bilde 12.03.2017, 09.13.50
MYE venting, vandring bak, tålmodigheten fikk kjørt seg. Her var det MYE å jobbe med i dag. Tror vi begge ble helt utslitt til slutt. Det hjelper at hun er søt da… he he…

Bilde 12.03.2017, 10.49.51
En vel fortjent premie for å ha deltatt som ivrig søker og provokasjon for hundene i Eliteklasse.

Vi tar med oss erfaringen og det positive som vi mestrer under slike forhold. Søk i smale kratt og grøfter MÅ vi bare jobbe mer med! Og så må jeg roe ned og beholde team-spiriten vår slik at hun fortsetter å ville jobbe for meg.

Takk for en spennende og innholdsrik helg! Og takk for laget Synnøve og Bente.

 

Avstandspinnen

Vårt nyeste våpen mot framdrift i avstandskommanderingen: en avstandspinne! ha ha!

Vi har begynt å ta i bruk metoden etter vi fikk det godt demonstrert på kurs med Hege Johnsen. Og ikke nok med det: Hege sendte til og med et par pinner til oss etter kurset slik at vi skulle ha utstyret og alle forutsetninger for å lykkes med metoden. Wow! FOR en oppfølging og service. Så nå er vi godt i gang med dette. Og det funker!

Vi få se hvor lang tid det vi ta før vi kan begynne å fade vekk pinnen. Den vil nok være nyttig i treningen i lang tid og med jevne mellomrom fremover uansett. Jippi er i alle fall langt mer bevisst på bakbeina sine nå etter en del treninger med denne.

Takk Hege!

Valpekurs!

Jeg er godt i gang med med å holde valpekurs i år også. Årets første er kurs for Ølen, Etne og Vindafjord Hundeklubb. Det er like hyggelig hver gang. Valpene er så skjønne, glade og stort sett veldig mottakelige for ny lærdom.

Alltid mange spennende raser og blandinger. Og det skjer vel nesten hver gang at jeg treffer på en rase som imponerer mer enn jeg hadde forestilt meg. Utrolig lærerikt for meg også, hver gang.

bilde-27-02-2017-17-40-05-2
Heldige deltakere som får velkomstpakke med Canelana rabattkode, stilig og praktisk skål fra Canider, godbiter og buff, samt kompendium og info til kurset. 

Trening!

Helg, planer om trening og bare hygge oss. Slik ble det også!

Jakt var første aktivitet og vi gikk i våre vante treningsterreng. Hun går så himla mye bedre i skog enn på åpne områder og kanter. Denne økta ble riktig bra og vi hadde et godt samspill. Apporteringer med dirigeringer ble det også; helt utmerket arbeid av den lille sorte! Godt grunnlag for videre trening. Vi må finne oss et mer utfordrende terreng.

Lydighet på søndag. Fire øvelser med kommandering og “dommer”. Vi har litt igjen på apportering med dirigering og dette med midt-apporten. Det ser ut som høyresiden er vanskeligere enn venstre. Sitt under marsj-status: hun sitter! Yey! Men bruker noen sekunder for mye på å få baken helt ned. Trygghet trygghet trygghet.

Ny uke og mange nye aktiviteter! To be continued…