Treningsdag

I dag slo vi oss sammen med retrieverne og trente ei felles økt jakt. Jeg og Jippi søkte foran, skudd, kast og apporterende retrievere som hun taklet helt fint. Det har vært smart å kjøre litt mer skuddtrening på henne den siste tiden, slik at det ikke betyr så mye for henne. Betydningen av skuddet kan fort bli litt vel mye av det gode for en hund som går mye på praktisk jakt.

Deretter ble vi med på memoryapporter… Laaange memory apporter. Jippi tar ikke fullt så lange som retrieverne. Hun er jo ikke trent på det, men på det nivået jeg la opp til fikset hun det meste ganske greit. Litt dirigering fikk vi kjørt gjennom også, noe som fungerer godt mellom oss.

Bilde 19.11.2017, 10 55 47Bilde 19.11.2017, 10 57 35

 

 

 

Takk for gøy trening damer!

Advertisements

Lydighet

Joda, vi trener også lydighet om dagen… Fokuset er jo naturligvis mye på jakt på denne delen av året. Men de mørke ettermiddagene og kveldene har blitt brukt til LP i hallen eller på Frakkagjerd. Været er ikke noe å skryte av på denne årstiden så tak over hodet er deilig å ha!

Bilde 02.11.2017, 18 11 31 (1)Stevner blir det vel også etter hvert. Når løpetiden ikke dukker opp, så fortsetter vi bare som før og satser på at vi kan konkurrere litt før jul.

Jippi er like ivrig i lydighetsøvelsene som før, mye som ennå kan forbedres, pirkes på og friskes opp, men jevnt over så vet jeg at hun kan det hun skal. Jeg merker jo at hun ikke varer like lenge i det mest intense moduset når vi gjør LP. Nå for tiden sammenligner jeg jo alt med jaktmoduset hennes, og det kan jo egentlig ikke sammenlignes. Jakt er nr. 1, og ingen annen aktivitet er like gøy som jakt for en sånn hund.

 

Kos dere på trening sammen med hundene deres i helga! God helg!

 

 

Kulda

Så kom det som begynner å ligne på vinter til vestlandet. Frost, hagl og et tynt lag snø enkelte steder. Søndag var det duket for ny jakttur i Stokkadalen, men det var lite rugde å se…. Jippi markerte enkelte steder den hadde sittet, og en fugl fløy opp alt for mange meter foran oss… alt i alt; vanskelig forhold. Derimot ble det klaff for hjortejegerne! Kvotens siste hjort er nå i boks.

 

Dagens fangst!! Og Jippi på det begynnende vinterføre…

Jeg fikk testet nytt utstyr fra Pinewood via jaktdamer.no. Min siste bestilling derfra var en lett jaktbukse, jakke og en fleecejakke med membran. Buksa og jakken er herved testet ut på praktisk jakt og jeg må bare si meg storfornøyd! Ikke bare er disse klærne himla lette, varme og praktiske; de ser faktisk ganske bra ut også!

Bilde 08.11.2017, 16 43 50
New in! Bukse, jakke og fleece til den 2-bente og et tøft rosa kobbel til den 4-bente. Stiligere enn dette blir det ikke.

Jakken, Grouse Suede, er en vind- og vanntett lettvektsjakke i mockaimitasjon. Den ser lekker ut, har en fin fasong til dame, er myk og god å ha på. En stor bonus med denne jakken, for meg i alle fall, var den store lomma på ryggen! Denne kan nemlig brukes til hundetreningene i skogen også; stor og praktisk lomme for dummier og ball m.m. Elsker denne jakken!

 

 

Praktisk lomme for jaktradio, stor og praktisk lomme på baksiden/ryggen (perfekt for hundetreneren!).

Buksa, Caribou Hunt, har en smal passform og er veldig lett i forhold til det den kanskje ser ut som. Mye lettere og bedre enn andre bukser jeg har brukt til jakt før som f.eks. Fjällräven og Chevalier. Samtidig er materiale ganske varmt å ha på selv om det føles lett. Dessuten har buksene fra Pinewood strikk bak i livet, noe som gjør at de både sitter godt og føles komfortable.

 

Akkurat nå er ikke disse klærne inne i sortimentet til jaktdamer.no, men de er forhandlere av Pinewood, så hvis du også vil ha disse produktene (eller annet fra Pinewood) så kan du bestille det via jaktdamer.no slik som jeg har gjort.

 

Bilde 12.11.2017, 11 12 11

 

 

Deler av innholdet er sponset.

Vår hemmelighet…

Et par dager før sist jaktprøve tror jeg vi trente litt smart… Jeg har tidligere nevnt at det kan ha blitt et mønster i at Jippi bremser i oppflukt, men trigges til uro på skuddet. Vel, jeg trente derfor litt ekstra med kast og skudd, skudd og kast. Det fungerte utmerket.

Men så ville jeg ta denne gradvis videre. Da tok jeg turen til Astrid ved Vindfinn Hundetrening for å legge en slagplan. Med hjelp av henne fikk vi trent på mange fuglesituasjoner med due hvor dua slippes løs og det ble fyrt skudd med startpistol i retning av oppflukten. Dette fungerte helt prima! Dette gjorde vi et par dager før sist prøve og jeg kan ikke si annet enn at det fungerte. Kanskje dette var hemmeligheten bak det gode resultatet?

Bilde 04.11.2017, 13 02 16
Oss etter endt slipp på forrige jaktprøve. Ulldekkenet er forresten fra Canelana og kan kjøpes HER. Foto: Eva Bjelland.

Vi skal jobbe mer i retning av dette fremover, og bygge opp en forståelse av hva som forventes. Takk for all hjelp Astrid!

Sport & Agility

Vi utforsker litt og prøver noe nytt. Enten det er jakt, lydighet eller agility vi skal holde på med så krever høytytende hunder en diett som er tilpasset dette høye aktivitetsnivået. Så nå skal Jippi spise mer av Acana Sport & Agility.

Visste du at Acana og Orijen egentlig er samme merkevare fra samme fôrprodusent; Champion Petfoods? Saken er bare at da Orijen ble laget valgte de å kalle den noe annet fordi den skiller seg ut i at den inneholder ENDA mer kjøtt enn Acana allerede gjør. Men Acana er bygget på akkurat samme grunnprinsipper som for eksempel wholeprey diet og lav glykemisk indeks. I Acana Sport & Agility finner vi hele 75% animalske råvarer, 35% protein og 22% fett. Vi går altså her litt ned på protein og litt opp på fett i forhold til Orijen Original som Jippi også fortsetter å spise. Med litt blanding så tror jeg hun kommer til å storkose seg.

Sjekk ut utvalget hos Morene Produkter og finn din lokale leverandør. Hunden din må få muligheten til å smake på dette fôret.

 

 

Produktene i innlegget er sponset.

Det går opp!

For en oppsving vi har hatt i det siste! Etter lang betenkningstid, og litt om og men, bestemte jeg meg for å ta turen til Åsvoll i Sokndal for å delta på avd. Rogaland sin jaktprøve. Nok en gang føles det hele svært uplanlagt, kanskje på grensen til dårlig forberedt… men vi har nå i det minste jaktet en del praktisk i høst!

Det har blitt rapportert om godt med rugde i terrenget på Åsvoll, så vi var klar over at her var det mye mulig med fuglesituasjon. Jippi gikk ut som nr. 5 og fikk et terreng hvor det var mye motstand, tungt å bevege seg for en cocker, variert, bratt. Etter ca. halve slippet går det opp rugde som blir skutt etter. Jippi oppfører seg eksemplarisk. Vi blir bedt om å fortsette søket. Etter enda litt blir vi stoppet og dommeren vil ha en kastapport. Apporten av rugde gikk helt utmerket! Endelig fikk jeg vist frem den fine apporten hennes!

Vi søker oss videre. Rugdene er lette på vingene i regnværet, men totalt var det oppe over 20 fugler på denne prøven. Ei rugde tar avsted alt for langt ifra oss, og en Orre går også opp ett stykke unna. Søket til Jippi blir mer intens etter kastapporten enn det det var i starten. Dette, pluss at dommer Anders Brunvoll, syntes fuglen lettet bittelitt for langt unna Jippi trakk litt ned i bedømmelsen. Hadde hun trøkket enda litt mer på i starten, så kunne det hende at fuglesituasjonen hadde blitt mer tydelig for hunden.

Vi tar med oss hjem en 2.AK som jeg er kjempefornøyd med! Vi fikk dessuten masse skryt av skytterne som likte veldig godt å gå for Jippi. Kjempestas! For en fremgang vi har hatt! Takk for ypperlig arrangement som alltid; Tor Magne, Eva og Hans!

Videre har vi også jaktet rugde i Stokkadalen i dag. Litt varierende hvordan de trykket, men vi hadde totalt fire stykk på vingene. En utrolig god og tydelig fuglesituasjon for Jippi der jeg fyrte av et skudd, men bommer. Jippi var prima! Nå er hun sliten og trøtt etter enda en kjempegøy jakthelg, snorker og koser seg, drømmer om rugder.

 

Potemønster!

På tide å freshe opp høst og vintergarderoben både til deg selv å hunden, kanskje? Varme og funksjonelle plagg er viktig når man er mye ute med hund og hundetrening. Og når du i tillegg kan få de i friske farger og lekkert design, da er det vel ikke noe å lure på!

Canelana har dette kjempefine potemønsteret på flere av sine ullprodukter. Lue, hals, pannebånd, genser og dekken til hund. De kommer i flere farger og er helt unikt! Jeg er så glad i disse produktene! Dere MÅ prøve det for å kjenne kvaliteten.

IMG_3885

Thermodekkenet som Jippi har på seg finner du HER, lue finner du HER og hals finner du HER. ALT i kjempegod merinoull som holder deg og hunden varm på denne årstiden.

 

 

Produktene i innlegget et sponset.