Bingen og ulla

Nå er det enda mer klart til at valpene kan komme! Vi har snekret sammen en hjemmelaget valpebinge som nå er satt inn i valperommet. Her kan Jippi flytte inn og tilbringe litt alenetid i en stund før, slik at hun blir komfortabel med rommet, kassa og bingen. Bingen er designet slik at den enkelt kan skrus fra hverandre i hjørnene og flyttes/lagres.

En annen svært viktig detalj er underlaget i valpekassa og senere i bingen. Disse valpene skal selvsagt ha det beste og da ble det jo tepper i ull fra Canelana. Disse får man som metervare, så her var det bare å bestille en god del og klippe til i akkurat den størrelsen man trenger. Dette MÅ jo være det beste underlaget valper kan få! Jeg har klippet det slik at det går under ramma på valpekassen. Da står rammen oppå teppet og forhindrer at teppet blir gravd sammen og krøllet.

Her får de det så koselig! Det er viktig med tepper og matter, ulike typer underlag og en del som er sklisikkert. Ulltepper og yogamatter står foreløpig klart.

Valpekassa med ullteppe fra Canelana. Her har vi selvsagt noen ekstra skift klare når de må vaskes. Kjøp ullteppene HER.

Bilde 17.02.2018, 09 40 18
En annen detalj som er viktigt for meg er kamera. Dette har vi hatt en stund og har hatt god bruk for det ved mange anledninger når vi må forlate hunder hjemme. Enkelt å logge seg inn via app på telefonen og se at alt står bra til. Det blir nyttig og betryggende de gangene vi må forlate valpene hjemme.

Bilde 14.02.2018, 22 21 46

Til slutt et lite bilde av statusen til Jippi om dagen: tjukk bolle som koser seg mer på sofaen enn det hun egentlig har lov til. Hva skjedde med ingen-hund-i-sofa-regelen? Ha ha ha! Hun blir så bortskjemt av å være drektig, altså…

Ja, så nå er det bare å vente…. røntgen blir det ikke før den siste uka før fødsel, men det nærmer seg det også….

 

 

(Inneholder sponsede produkter)

Advertisements

Forberedelser

Vi har kommet hjem fra en liten ferie i nord. Ski, sol og kulde! Fin liten vinterferie. Jippi var ikke med, men var på bondegårdferie i Stokkadalen. Da vi kom hjem var det kjempeforskjell på henne! Hun har vokst, og det går så fort! Nå er hun snart på 6 uker…

Forberedelsene er godt i gang. I dag begynte jeg å preppe valperommet/fødestuen/barnerommet…. Her kommer valpene til å tilbringe mye tid, hvert fall i de første ukene. Gulvet er dekket med beskyttende lag av plast og voksduk. Vi skal etter hvert legge tepper, matter og ikke minst absorberende laken her. Valpegrinda som vi har laget er ennå ikke kommet inn. Mer om den siden. Valpekassa er en modifisert pallekarm/plantekasse med tilhørende plastunderlag. Enkelt å ta av og rengjøre. Ny rullegardin skal også opp slik at de får fred og ro fra omverdenen.

 

Jeg har lest meg opp på diverse erfaringer og hva man bør ha for en fødsel, så “fødebagen/kassen” hennes er også ganske så klar. For å nevne noe: morsmelkerstatning, druesukker, arterieklemme, tanntråd, engangshansker, papir, absorberende laken, antibac, Canicur, engangsprøyter, vekt, notatbok, håndklær…. ja, plutselig så trenger man noe ekstra utstyr, men mest sannsynlig fikser hun det meste selv.

 

Vi har også forberedt en del på valpepakker og mat! Jippi og valpene skal spise Acana dog Puppy & Junior. Jippi har allerde kommet i gang med å blande dette inn i måltidene sine. Fôret får du hos Morene Produkter. Andre ting vi har på lager til valper og mor er selvsagt Brilliant Fiskeolje, frysetørkede godbiter fra Acana og tygg fra DeliBest! Masse spennende å putte i valpepakker som gir valpene en god start i sine nye hjem (noe som jo ennå er lenge til, men jeg liker å være godt forberedt!).

IMG_4584
Jippi tar mammaoppdraget seriøst og forbereder seg godt. Disse valpene skal ikke mangle noe! Alle varene på bildet er levert fra Morene Produkter! Mer info om fôring av valp kommer i valpeperioden.

 

(Inneholder sponsede produkter)

Prosjekter

Den siste uka har vi starter noen innkjøp, begynt på noen prosjekter som har med valper å gjøre, og vi har kost oss med turer og litt diverse trening.

Jippi har lært seg et par nye triks i det siste…. eller begynt å lære seg. Hun har aldri lært så mange triks før, men nå kan hun “High five” og snart kan hun vel “Pang” også… he he… gøy inneaktivitet på kveldstid.

Helga gikk med til å være prøveleder på klubbens rallystevne, deretter en fantastisk flott jegermiddag sammen med andre jegere i vårt nettverk (takk for invitasjonen andre året på rad! FOR en meny!). I dag ble det litt jakttrening på meg og Jippi. Mest apporteringer, dirigeringer og noen lange memory-apporter. Det nyeste vi har satt i gang er apporter der det flyr opp “fugler” (altså jeg kaster nye dummier rundt henne) i det hun kommer inn med det hun har henta. Vanskelig i starten, men hun skjønte fort tegninga. Gøy å se når hun virkelig konsentrerer seg om å gjøre rett.

 

Ble tid til en liten photo shoot også her om dagen. Det i midten er nå forstørret og skal opp på veggen her! Blir så tøft!

Bilde 04.02.2018, 16 15 28
Jakttreningselfie…. snart mandag….

Håper alle har hatt ei fin helg!

Boller i ovnen

Da er vi akkurat hjemme fra ultralyd med Jippi og vi kan konstatere at hun er drektig! Hurra! Antallet på ultralyd så tidlig er jo umulig å si noe om, men vi så fosterblærer og sa oss fornøyd med det. Vi tar kanskje turen tilbake om en ukes tid for moro skyld siden det er inkludert.

Jippi ble også veid hos veterinæren i forkant av undersøkelsen… og for å si det slik; hadde dette kun vært mat og fett, så hadde jeg skjemtes… hun veier vanligvis 13,5 kg, men nå var hun 15 kg tung! Hoi hoi! Godt det ikke bare var “food baby”… ha ha ha!

IMG_4514
Nå håper vi på mange sånne galninger i hus om noen uker!

Vi vant!

Turen gikk til Sør-Rogaland og SBK sitt lydighetsstevne denne lørdagen. Vår (forhåpentligvis) siste mulighet til å konkurrere på ei stund. Verdt å få med seg de lokale Cert-mulighetene.

Jippi virket klar som et egg før vi gikk inn. Programmet ble delt opp i to seksjoner. Noe jeg aldri har gjort før med Jippi, så jeg tenkte at det var spennende å se hvordan hun responderer på det. Vi startet rimelig bra og jeg var fornøyd. Misser typisk sitten under marsj (argh! igjen!), og fikk en omdirigering på apporten da ruta fristet mer… Så to kraftige nedtrekk….

Andre del; merker at hun ikke er like motivert for å gå inn i ringen igjen. Innkalling går greit nok. Og vi mister litt poeng med en litt ukonsentrert hund på andre øvelser, men så kommer avstanden og setter en strek over det hele. Lenge siden hun gjorde store feil på den, men nå mister hun det første momentet på grunn av snusing (!!!)… Så null…

Allikevel er det vi som gjør det best i dag og tar med oss seieren i klasse 3. Stas nok i seg selv! Jeg har lært enda mer, og skal jobbe noe mer med å holde hundens konsentrasjon oppe mot siste slutt. Her svinger det for mye enda. To be continued….

Takk for hyggelig arrangement som alltid, SBK! Og takk for hyggelig selskap Siv Marit!

Luksus

Ikke nok med at Jippi fikk seg flunkende nytt bilbur til jul… nå har hun oppgradert ytterligere. Vi har tidligere brukt den flate madrassen i ull fra Canelana i bilburene, noe som fungerer veldig godt, men nå har Jippi fått seg noe enda mer komfortabelt.

Canelana har akkurat sluppet en nyhet i nettbutikken: burmadrass  i ull med kant! Jippi har størrelse 45/75 noe som passer ypperlig inni hennes Variocage dobbel medium.

Nok en gang; kun det beste for den beste cocker’n i verden. Og vi krysser alt vi har for at det kommer en arving. Som dere ser så er alt klart og tilrettelagt for nr. 2. Vi er bare SÅ klar!

 

(inneholder sponsede produkter)

En uke igjen!

Venter og venter…. en uke igjen til vi kan ta Jippi på ultralyd for å se om det er valper på gang! Det er jo så masse som allerde er planlagt, planer som bare venter på å bli realisert, prosjekter som skal påbegynnes… ah, det er SÅ spennende! Og jeg er utålmodig og HATER å vente! Ha ha…

I mellomtiden har vi kost oss med snøen som kom, vi har trent både lydighet, agility og jakt. Små momenter og tekniske ting, men viktige ting.

Jippi har testet sitt nye refleksdekken fra Canelana! Skikkelig stæsh, stilig og nyttig! Superbra refleks. Dette trenger hunden som går mye tur langs veier! Du finner det her (annonselenke).

Og jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Thermodekkenet fra Canelana er det varmeste og beste du finner på markedet! Og bare SE den flotte fargen til Jippi da! Både praktisk, teknisk og pent. Du finner Thermodekkenet her (annonselenke).

Jakttrening i vinterland ftw! Stopp, linjer, dirigering og apporter. Vi er heldige som fikk gave fra vår dueguru Astrid ved vindfinn.com – råååsa fløyte, fløytebånd og kobbel. Staaaas! #teampinkflush

 

Så får vi bare smøre oss med tålmodighet…. men blir det valper nå, så kommer det etter hvert flere innlegge om nettopp dette – forberedelser, oppdateringer, planer og forventinger…