NKK Bø 2019

Årets tur til NKK Bø er over. Jeg reiste til hytta til Marte sin familie, på Vågsli,  sammen med dem fredag. Deretter dro vi og cockerne (minus Sirkus) sammen til Bø lørdagen. Her var det duket for en full dag med agility individuelt og lag, samt en runde i lydighetsringen for meg og Jippi. Godt lag og god stemning, det var sikkert!

Det ble jammen travelt dette. Holde styr på hva som startet når i hvilken ring, mange kjente å hilse på, nye bekjentskaper å skravle med, hilse på sponsorer og følge med på turkisgjengen sine løp. Men utrolig mye gøy på en gang.

Jippi og jeg gjorde mye bra i agility, jeg var fornøyd, men det ble disk på begge de individuelle løpene. På lagløpet klinket vi till med feilfritt løp og sammenlagt ble det seier og enda ett NM-napp på laget vårt! Hurra! Utrolig fornøyd med det!

I LP hadde vi i grunnen også en opptur. Konkurranselderen hadde stokket om på øvelsene og delt det opp i to. Spennende! (for øvrig en veldig god konkurranseleder også må jeg si). Og det viste seg at nettopp det å stokke om var en meget bra ting for Jippi. Felles gikk lett og første seksjon var vi i skikkelig jobbemodus. Den besto av neseprøve, avstand, fri ved fot og ruta! 10 på ruta! Der fikk jeg vist frem hvor god hun er! Men så skjedde det noe i andre del… Jippi begynte å “overtenke”, dempe og “glemte seg ut”… så hadde vi ikke dratt på oss den nullen på innkallingen som var den siste øvelsen, så hadde vi kanskje stått med championatet i hånda nå. Det ble en 3. plass med 229 poeng. MEN det viktigste; jeg fikk se at hun kan dette så godt så godt, hun må bare ha rett følelse når hun skal konkurrere!

Bilde 16.02.2019, 14 13 21

En annen ting jeg var litt skeptisk til var trykket i hallen, støyen, hundene, miljøet… Taklet Jippi dette? Og jeg fikk bekreftet at det var ikke noe i dette miljøet som påvirket Jippi. Hun var stort sett som hun pleier, om ikke litt bedre og mer fokusert.

Tusen takk til de turkise fra ØEVHK som heiet, ikke bare under AG-løpene, men jeg var vel den eneste med skikkelig heiagjeng utenfor LP-ringen også. Det varmer!

Team Working Bliss med sine fangster fra NKK Bø 2019. Vill med feilfri 3. plass i Hopp3, Spinn med seier i Hopp2, Jippi med 3. plass i LP3. Spinn og Jippi med seier i NM-napp på AG-lag! Og en liten hilsen fra Sirkus som koste seg på sofaen på fredagskvelden mens de “seriøse” var på konkurranse. He he…

Bilde 17.02.2019, 13 56 35
Søndag og trening med vidunderbarnet igjen. I dag har vi begynt å gå fri ved fot med line. “What!?” sier Sirkus til det…. så her må vi trene litt…

Advertisements

Hva er en jaktcocker?

Etter noen år med jaktcocker, og enda flere år med cocker spaniel som rase generelt, så får man jo høre mye forskjellig når det kommer til folks oppfatninger og formeninger om hvordan en cocker skal være, også hvordan en jaktcocker skal være.

I vårt oppdrett så er primærmålet å avle på egenskaper. Jaktegenskaper, god mentalitet og adferd, arbeids- og samarbeidsvilje. Dette er mål som vi jobber mot å sikre ved å ta inn meritterte hunder i vår avl. Jaktcockeren er først og fremst en støtende fuglehund! Helseresultater som er godkjente er selvsagt også et primærmål. Alle disse verdiene mener vi å ha illustrert godt for de som titter innom siden vår, og det bør strengt tatt være en selvfølge at man forstår dette når man vil kjøpe en jaktcocker – eller noen som helst workingvariant av en rase – at det er dette som er prioritet.

Allikevel er det mange som har ganske så konkrete meninger om hvordan en workingvariant av cockeren skal se ut. Ikke skal den være for liten, ikke for tung, ikke for høy, ikke for butt, ikke for kraftig, ikke for mye pels – nei vent, den har for lite pels! Ikke vil de ha helt svarte hunder, noen synes de er feilfarget med for mye hvitt, 90% vil ha røde cockere og tenker at det er bare å bestille akkurat det. Listen er lang over direkte irrelevante formeninger om disse hundene!

I etterkant av at Jippi og Vill sitt kull ble født – et kull hvor vi antok det i hovedsak ville komme helsorte valper – så har det kommet flere forespørsler på black and tan jaktcockervalper. Beklager, men vi tar ikke imot fargebestillinger….

Noen ganger spør folk først om utseende på hundene, eller de kommende valpene, før de spør om mentalitet, adferd og egenskaper. Hvis utseende er det man er mest opptatt av så foreslår jeg at man kjøper hund hos noen som avler etter andre verdier enn det vi gjør, eller ser seg om etter en utstillingsvariant. Vi måler ikke hundene våre på utseende og overfladiske bagateller. Det vi er mer interessert i er et funksjonelt eksteriør; det betyr blant annet at de er bygget slik at de kan bevege seg raskt og effektivt, være lenge i aktivitet, sunn beinstilling, funksjonell pels og godt muskelsatt.

Vi har i vår kennel fire veldig like hunder av type, med noe variasjon på utseende, men adferdsmessig veldig innenfor samme ramme. Og for oss er de alle helt utmerkede hunder som vi mener tilfører rasen mye positivt. Våre cockere er blant de mest meritterte i landet, og den arbeidskapasiteten de har er noe vi vil ha med oss videre i avlen. Vi har tro på de verdiene vi fremmer i avlen vår, og kommer nok alltid til avle på egenskaper laaaangt foran utseende.

Når alt dette er sagt, så vil jeg bare presisere at vi selvsagt synes hundene våre er verdens fineste! Selv om noen garantert er uenig og ser at rasestandarden sier noe annet…

Rainbow

Vi har vært både engasjerte og kreative her den siste tiden… Vi holder oss travle, det er sikkert. Tanken om en egen liten agilitybane har ligget i bakhodet lenge… MEN jeg har jo ikke stor nok hage. Kanskje til en bitteliten kombinasjon av en slalom og to hinder, men ikke noe større. Men nå som planene ligger klare for ferieboligen i Stokkadalen begynte mulighetene å åpne seg. DER kan jeg jo nemlig lett få plass til noe mer utstyr. Så vi får se hva vi ender opp med til slutt. Jeg har i alle fall startet på å gå til anskaffelse av litt mer utstyr – nå til hageflekken vår.

Først; slalom! Jeg har lett og undersøkt mulighetene til å få tak i en slalom til en OK pris, med allé-muligheter og med litt kul farge. Jeg fant ikke helt det jeg var ute etter… eller dvs. jeg begynte å lure på om ikke dette er noe en kan lage selv til en mye rimeligere pris. Vi fant fort ut at – rustfritt stål – det koster! Men etter noen turer og søk på Biltema og Jula så fant vi rimeligere materialer som kan brukes! Noen aluminiumslister, metallbeslag, skruer og rør…. Vipps – så ble det regnbueslalom til cockerjentene! Selvsagt er alt slipt og pusset slik at det ikke er noen skarpe kanter.

Sirkus har i alle fall testet og godkjent slalomen, så: “so far, so good!”

Så har jeg også gjort storinvestering i min egen skikkelige agilitytunnel – selvsagt i samme temafarger! Dette var saker, det! Sandsekker kom også, så nå begynner det å ligne noe. Nå må bare de to hinderne jeg har stående få litt nye farger – så er vi klare for hjemmetrening i større skala enn før! Deretter får vi se om vi utvider med flere hinder og lengdehinder.

Lekker, sant? Det gledes!

En pust i bakken…

Endelig helg! En helg med ledig tid… Det har vært hektisk den siste tiden. Mange reiser, mye jobb og mange avtaler… Føler ikke jeg har fått trene hundene så godt som jeg hadde ønsker om, men men… Jeg får mange forespørsler og jeg skulle gjerne delt meg i to noen ganger, så jeg har måttet si nei til en hel del ting. Det må man bare av og til. Nå er det fint å få litt tid til å bare gjøre det som trengs å gjøres for å komme inn på rett plass på skjema igjen. Men først; ferdigstille innhold til jaktspalten til Våre Spaniels.

Vi har jo til og med laget vår egen agilityslalom med allé her hjemme, men jeg har ikke rukket å vise den frem ennå! Men det kommer… litt mindre snø i hagen snart, så skal vi vise hva vi har snekret sammen her.

Vi tobeinte hadde en helgetur til London for en uke siden, og det var herlig. Alltid gøy å reise til London. Blir aldri lei den byen! Dessuten er det så gøy å se og kjøpe noen av de britiske merkene man ikke finner så lett i Norge.. Ofte svært kostbare, men noen kjøp tok jeg meg råd til. Hundene ble selvsagt også prioritert, så utstyr til dem ble med hjem i kofferten.

Stilige halsbånd fra Orvis! Perfekt til jakthundene.

Innkjøp for en hver smak….ha ha!

Nå gleder jeg meg til en aldri så liten tur til NKK Bø. Begynner å bli en stund siden jeg var på dette arrangementet sist. Så ser frem til det.

 

Motivasjon

NÅ skal vi kjøre opp! Nok sløvhet, vi skal trene oss opp. Man kan ikke bli dritgode i alt, men man kan holde et visst nivå. Ærlig talt, jeg har nok ikke jobbet nok konkret og målrettet med noe innen hundetrening de siste månedene.

Nå skal vi tobeinte på en ferietur til London. MEN når jeg kommer tilbake er det to uke til NKK Bø, og da blir det travelt! Men på en gøy måte. Planen er å jobbe opp mot dette slik at vi får kjent litt mer på godfølelsen og mestring igjen. Alt trenger ikke være picture perfect, men målet er motivasjonsboost!

Jeg kom over en video av Jippi som går LP klasse 2. Selv om ikke alt er perfekt, så er vi jo så glade og fornøyde. SÅNN vil jeg ha det igjen, bare se:

Så hvordan gå frem? Vel… jeg tenker enkelt: masse av det hunden blir gira av kombinert med en god del forstyrrelser. Hunden må fikse det å fokusere hardt på det vi skal gjøre, ha stor lyst på å gjøre rett. Jippi er enkel i hodet: får hun belønning eller får hun ikke? Hun MÅ vite at det vanker en belønning til slutt. Jeg må bare få dette inn i hodet hennes, at hun får belønning – den kommer! Hjernevasking, ikke et positivt ladd ord – men det er på en måte den retningen det må ta.

Etter å ha hatt litt opp- og ned-treninger med Sirkus også den siste tiden så ser jeg jo et mønster. Plutselig begynner jeg å trene “seriøst” og da har jeg plutselig to hunder som synes det er sånn passe gøy. Det merkes tydelig på den unge og uerfarne hunden som bare vil ha det gøy. Så konklusjon: slutt å vær så fokusert på “å bli ferdig”, lek heller med detaljene og legg masse energi i det.

Ikke vår dag…

I dag brøt jeg under lydighetskonkurransen med Jippi. Helt fra første steg i fri ved foten kjente jeg at her var vi ikke på lag. Det ble bare sorgen av stort sett alt vi gjorde og da hun lusket seg ut i ruta for så å stille seg opp å snuse så sa jeg “takk for meg”.

Det er nærmest umulig å få henne ut av dette moduset når hun først er der, så det er ikke noe vits i å fortsette. Vi er i ringen nå for ett mål: certet. Om vi da strør rundt oss med nuller og har en skikkelig dårlig dag på jobben, da ser jeg ikke noe poeng i å dra oss gjennom det.

Jeg har ikke fått trent særlig på grunn av sykdom den siste tiden, så det og spilte dårlig inn. Men det er min egen feil at jeg ikke har gjort det som er nødvendig for at hun skal takle stevnesituasjonen bedre. Det krever MYE jobb og energi fra meg – og hittil har jeg ikke vært villig til å gi så mye av fritiden min til LP. Men jeg får gå i tenkeboksen – og finne ut hvor mye dette er verdt for oss.

En hund som stort sett tenker på sannsynligheten for å få matbelønning i ringen. Lar seg drive av godbitene – så lett så lett! Men uten dem – ikke så lett.

Original

Jentene fikk post her om dagen som virkelig falt i smak – bokstavelig talt! Sirkus er nå 10,5 måneder og voksenkroppen er ikke langt unna. Sist uke veide jeg henne hos veterinær og da lå hun på 12 kg, noe hun har ligget på over lengre tid nå, så når hun fylles mer ut i brystet så vil hun vel antakelig ligge på Jippi sin vekt.

Jippi og Sirkus er veldig like av størrelse og type, kanskje Sirkus er en anelse lengre på beina, men det har jeg ikke klart å måle. Uansett; de har begge en veldig sunn og funksjonell kropp, bygget for fart og høy aktivitet – akkurat slik jeg vil ha dem.

Sirkus fases i disse dager over fra valpefôret hun og resten av kullet fikk her, Acana Puppy & Junior, over til Orijen Original – det samme fôret Jippi bruker. Det som er viktig når man  bytter fôr er at man har en overgangsperiode slik at hundens mage blir vant til det. Nå er jo disse fôrtypene fra samme produsent og er bygget opp svært likt, så jeg regner med denne overgangen går rimelig kjapt og greit. Orijen er på en måte en videreutvikling av konseptet til Acana fra Champion Petfoods. Orijen Original er slik som Acana bygget på Whole Prey Model, men inneholder enda større andel animalske råvarer. En biologisk korrekt diett sikrer at hundene får i seg det de trenger.

img_8725img_8748img_8718

En annen ting som er en selvfølge i den daglige kosten til disse to er lakseolje fra Brilliant. Dette er det beste og mest essensielle kosttilskuddet hunden din trenger. Og for å være helt ærlig: det eneste kosttilskuddet hunden din trenger dersom du gir den et korrekt fôr i bunnen. Fettsyrene EPA og DHA utgjør stor forskjell i kostholdet, og de aller fleste vil merke forskjellen på hundenes pels og klør.

Morene Produkter er forhandler av en rekke kvalitetsprodukter til hund, blant annet Orijen og Acana, samt Brilliant lakseolje. Du kan handle direkte i nettbutikken eller hos en av deres forhandlere.

Nok om fôring av hund: der er en nydelig dag ute og jeg ligger inne med influensa på tredje dagen. Skikkelig kjedelige greier! Jeg har sååå lyst å komme meg ut å trene hundene. Men heldigvis har jeg veldig snille og kosete hunder som forstår at det er rolig dag når mamsen er slapp. Satser på at dette gir seg snart og at det ikke blir flere sykedager i år!

 

Innlegget inneholdes sponsede produkter.