Favoritter

Det går mot vintertid. Å ha hund som hobby betyr mye tid utendørs, så det gjelder å holde varmen uansett vær og temperatur. Ullvottene er tatt frem igjen, men til min store sorg var de mer enn godt brukt og slitte fra i fjor! Så da måtte det jo selvsagt bli et par nye elastiske ullvotter fra Canelana.

Hundene har også fått påfyll av sine favoritter i bilburene sine: madrasser i ull med vanntett underside. Disse er med over alt og kan brukes over alt siden de er vanntette under. Superpraktiske!

IMG_8075

Sirkus er ikke helt bra i den avrevne kloa si. Her må vi ta tiden til hjelp og vente på at nye vokser ut. Men det er ikke lett å holde en sånn valp i ro, så løper hun av seg potesokken så blir nerven irritert med en gang. Hmm…. håper den kloa vokser raskt!

Sirkus har også begynt med slalomtrening! Startet med 2+2, fungerte fint… så har det vel sklidd litt over i en sånn halvveis allè… og så blir det litt frem og litt tilbake… ja, jeg er ikke noen proff på dette, så vi føler oss litt frem. Så var det å lære henne alle innganger fra starten da, ja, der kjenner jeg at min kunnskap ikke er stor nok. Vi får be om hjelp fra våre treningsvenner tror jeg.

Jippi kjører lydighet igjen nå. Forhåpentligvis blir det et stevne på oss i november… men slik oppslutningen er om LP akkurat nå, så frykter man jo avlysninger pga. få deltakere… Håper virkelig det blir stevne på oss! Krysser fingrer for det!

 

Inneholder sponsede produkter.

Advertisements

Jaktprøve i Ølensvåg

Så var årets jaktprøve i Ølensvåg over for denne gang. Det startet på lørdag med litt vått og tåkete vær. Dårlig med fugl, og de som ble observert lettet veldig tidlig og ute av hold. Søndagen var det heldigvis bedre med fuglesituasjoner for hundene, og oppholdsvær. Spinn gikk ut som første startende, Jippi som nummer to. Jippi startet i variert terreng, går ganske hardt ut, men når vi kommer på de mer åpne områdene skifter hun tempo og går mer nøye på vittringen. At hunden skifter modus etter type terreng og vittring kjenner jeg til fra før, men det jeg ikke er særlig fornøyd med er responsen jeg får på fløytesignalene. Virkelig ikke lydig nok etter min smak!

Vi får et andre slipp der hun er noe bedre på samarbeid. Det letter en fugl som under tvil kan godkjennes som hunden sitt arbeid med tanke på at det var noe langt unna. Deretter går vi videre, jeg stoppes plutselig av dommer, jeg setter hunden og oppdager at det var kastet en fugl for oss… men hagla til skytter klikka, så det ble noe mislykket og forvirrende. Dermed må vi ta det hele om igjen. Til min store overraskelse klarer Jippi å gå etter i kast-apporten! Henter rugda og leverer i hånd… men hun glemte å sitte først. Det hele føltes nokså tåpelig da kast-apport virkelig er å anse for en av de letteste delene ved en jaktprøve. Men så er det jo ofte slik at det vi tar lettest på, og føler at vi kan godt, er det vi glemmer å trene på… Det går opp og ned, det er hund vi holder på med, vi må hjem å trene mer prøvelikt nå!

Vill “glemmer” seg også litt ut i dag og tar seg til rette i fuglesituasjonen. Spinn går et nydelig søk men finner ikke fugl. MEN hun får med seg en hederlig kritikk og utmerkelsen “Guns Choice”! Og så vil vi skryte av våre fantastiske Team Pink Flush medlemmer Nina og Bravo som får seg sin tredje 1.EK  i dag! Vi bøyer oss i støvet!

Takk til Tor Magne som dømte, Hans og Alexander som gikk som skyttere, samt Astrid som låner ut terreng, er veileder og skytter hele helgen! Et godt team!

 

En opptur og et uhell

Årets store agilityhelg i hundeklubben er over og vi kan si oss godt fornøyd med et velarrangert stevne til tross for ekkelt regnvær hele helga.

Jippi og jeg startet nokså slapt på første løp… så jeg bestemte meg for å skru på konsentrasjonen. Jeg må ikke glemme å jobbe med hunden utpå banen! På neste løp gjorde vi det langt bedre, men Jippi fikk litt djevelhorn over bommen hele helga, så der hadde ikke hun tenkt å bremse på feltene som hun pleier å være så flink på. Hjem å trene!

Uansett så fikk vi to pallplasser; en 2. plass i Hopp2 lørdag og en feilfri 3. plass i Hopp2 søndag med NAPP! Hurra! Lagløpet vårt på søndag fikk vi også til feilfritt!

Og så må vi skryte litt av Marte og Spinn også som vant AG1, feilfritt med NAPP!

 

Sirkus var på skogstur på søndag og det var ikke før vi var hjemme på kvelden at vi merket at det var noe rart med den ene kloa hennes. Her så det ut som den var kløyvd på langs. Da bar det til veterinæren på mandag. Bedøvelse og en klokapsel som var helt løs. Så nå må vi vente på at dette skal gro. Det blir bandasje og potseokk på henne en stund fremover da.

Men nå har vi storfint besøk av Sirkus sin søster, Mocca (Working Bliss Velocity). Hun skal være her i en uke og jentene storkoser seg! Jippi synes det blir litt mye barnslig styr, og holder heller på med sitt… Men alt i alt er de greie å ha sammen og hører etter når vi sier det er tid for å ta kveld. He he…

Bilde 02.10.2018, 17 44 52
Beste jentene i verden ♥︎

Intervju med oss i Hund & Fritid

I dag kom nyheten i posten! I sommer ble jeg og Marte spurt om vi ville stille til intervju i Hund & Fritid for å fortelle om oppdrettet vårt av cocker spaniel av jaktlinjer. Det sa vi selvsagt ja til, og nå er resultatet ute i butikkene.

Kjempegøy å få mulighet til å fortelle om vår aktivitet med rasen som vi er så glad i, og våre planer for Working Bliss. Fint formulert tekst og bilder av de flotte hundene våre. Så løp og kjøp siste nummer av Hund & Fritid om du vil lese hele intervjuet!

 

Fornøyd

Etter helgas store aktivitet som ikke endte i de største resultatene, så er jeg allikevel fornøyd med mye.

Jaktprøven på Kongsberg ble heftig. Ikke fordi vi fant så voldsomt med fugl, men det var en slitsom begivenhet. Vi fikk gå begge prøvene på en og samme dag, som reserve på Telemark-prøven etter lunsj. Vi gikk altså sist i begge puljene, fem hunder i hver pulje, så totalt gikk vi vel i 9-10 timer. Lite søvn (mye skravling vettu) og lang tur. Men vi jobber på, og Jippi går knallgodt! Masse hyggelige bekjentskaper. Vi koste oss!

Første prøven var for dommer Royne Svensson. Vi har to slipp for han. I første slipp mener han jeg lar Jippi få gå for selvstendig, slipper henne for langt ut. OK, tenker jeg, da skal jeg holde henne tettere. Etter andre slipp sier dommeren at han stryker det han sa etter første omgang, da han syntes jeg vi jobbet langt bedre nå. Jeg holder henne tettere, og han ser et godt samarbeid mellom oss. Hva tenker jeg om dette? – vel, min erfaring tilsier at når man skal jakte etter skogsfugl så er det ikke særlig effektivt å holde hunden for tett. Den må kanskje jakte på grensa. Det hjelper dessuten at hunden har god markering før den støter fuglen. Orrfugl er ofte lett på vingene, og det kan være vanskelig med et skikkelig kontaktstøt på den. Men jeg retter meg etter det dommeren vil ha. Jippi er lydig i søket og gjør bare det jeg ber henne om.

I andre pulje går vi for dommer Anders Brunvoll. Vi slipper til helt mot slutten, som reserve. Han forteller meg hva han helst vil se før jeg slipper Jippi; her nytter det ikke med skopussere! Så da gjør jeg det motsatte av forrige slipp; lar Jippi gå mer selvstendig. Det resulterer etter kort tid i flere markeringer og til slutt i at hun finner fugl! Hun viser tydelig at hun er i ferd med å ta opp fugl og peiler seg inn på den. Hun er lett å lese. Dessverre har hun ingen erfaring med å ta opp Orrfugl, fuglen flyr fort og lavt, og det blir for fristende for henne så hun tar etter. MEN til tross for dette får vi massiv skryt av dommer som synes at hunden arbeidet perfekt frem til det. Det gjelder å tilpasse seg terreng og viltet! Godt å få det bekreftet!

Både Jippi, Vill og Spinn reiser tomhendt hjem etter prøven, men vi er fornøyd med egen innsats og mye hyggelig samvær med gode spanielvenner.

Søndag var det duket for LP-stevne i Ølen. Kanskje en litt trøtt hund og fører, ikke de store forventningene. Dessuten et ekkelt vær… Jippi starter som alltid veldig fint, men dabber av uti programmet. Hun har nesa i en helt annen vinkel enn blikket, og hun tenker nok på helt andre ting enn LP… fløy det en fugl forbi? Så vi får en null og noen dobbeltkommandoer på grunn av en litt ukonsentrert Jippi. Men vi vinner med 237 poeng.

 

Prioriteringer…

Det er så mye spennende vi kan delta på om dagen. Ja, det er vanskelig å prioritere i en travel hverdag… og det sier seg vel selv at hvis man skal holde på med mye forskjellig så blir man ikke kjempegod i alt.

Agility – der har vi vel stagnert litt den siste tiden… Farten er på et bra nivå nå, men tekniske ferdigheter og konsentrasjon mangler vi litt av her. Lydighet – joda, vi har jo fått til noe her, men føler virkelig ikke jeg får trent godt på dette. Det blir sånne småtreninger her og der, og det er vanskelig å se progresjon.

Jakt – jo, jeg prøver jo å prioritere dette. Men helger går med til arrangementer og kveldene blir mørkere, så vi har ikke trent spesielt ofte. Men sist vi lette etter bekkasin så hadde vi ei kjempeøkt! Jeg har vel aldri sett så mange bekkasiner på en og samme gang. Jeg husker ikke hvor mange vi så totalt, flere enn jeg kan telle på to hender, og Jippi hadde en rekke heftige fuglesituasjoner med full rio etter hverandre. Råbra!

Helgen er her snart og vi skal forsøke (nok en gang) å gape over litt mer enn man kanskje burde. Jaktprøve og lydighet står på planen. Målene er klare, men vi får se om det klaffer for oss denne gangen eller ei.

Bilde 18.09.2018, 18 48 04
Høstværet er her… men med en gladcocker så trenger ikke treningene bli påvirket av det. Sirkus er med uansett vær. Her fra en trening på Olehumpen denne uken.

Og apropos jaktprøver. Vår nyeste detalj i jaktutstyret er den rosa fløyta fra Qrutrøk. Den finner du HER. Og vi leker ikke Team Pink Flush, så det måtte jo bli litt rosa hår også… he he… Man får ikke mer gøy enn man lager selv.

 

 

Oppvarming

I morgen braker det løs for årets sesong på skogsfugl og rugde! Denne helgen benyttet vi til litt oppvarming. Jeg og hundene heiv oss med hjortejegerne og gikk i søk etter fugl/driv mens de andre satt på post. Sirkus har aldri vært med på dette før og måtte fint lære seg å gå bak mens Jippi søkte. En svært nyttig ting å kunne når man har flere hunder med seg på jakt. Sirkus skjønte tegninga fort og var stort sett grei å ha med seg. Hun fikk noen korte slipp hvor vi trente litt på fløyte og apport.

Jippi har gått som ei kule hele helga! Vi har funnet mye fert og spor etter fugl. I dag fant vi ei rugde også, men ikke en god fuglesituasjon for Jippi da den letta for langt fra oss. Jippi går godt i skogsterreng, hardt og effektivt, lydig, men jeg kan nok bli flinkere på å holde henne tettere i områder hvor det ikke er så god oversikt. Spesielt når vi går bratt oppover burde jeg skjerpe meg på å holde henne tett. Går det opp en fugl der så mister jeg helt oversikt over hva som skjer.

Sirkus kan virkelig bli en bra jakthund! Hun er allerede veldig tøff og går hardt i terrenget. Hun bryter seg gjennom det meste og søker i fin fart og stil allerede! Her ser det ut som det bare er å gripe tøylene først som sist, og ikke la seg rive med. Må nok holde en del igjen på å la henne få utfolde seg, og sørge for at hun er lydig nok først! Korte effektive treningsturer fremfor lange frie slipp i rugdeterreng.

Klare for jakt! Pssst… capsen, sekken, jakken og trøya er fra Pinewood og fås kjøpt hos jaktdamer.no. Urolig gode klær til både tur og jakt!

Bilde 09.09.2018, 11 59 58
Pauser er viktig. Spesielt for den unge hunden som må lære seg å koble av. Den skal ikke ha forventing til at det skal skje noe som angår den hele tiden. Man unngår å bygge opp stress.

Fornøyd etter helgas jaktturer. En rugde så vi i dag. Jippi var i slaget, og vi gleder oss til sesongens jaktprøver!