Samling!

Det har vært veldig travelt de siste ukene, reiser hit og dit, så det har blitt lite tid til skriving og oppdatering av bloggen. De siste tre dagene har vi oppholdt oss på samling med talent- og rekrutt-troppen i lydighet! Jeg og Siv Marit med Jippi og Ixi kjørte sammen til Hove i Arendal på torsdag og der har vi trent og kost oss helt til søndag. Hyggelige og flinke folk, bra hunder og fin plass. Veldig gøy å få være med på dette!

18558963_1525416364196565_7356031203166106127_o
Alle talenter og rekrutter samlet (Foto: Geir Brantzæg).

For min og Jippi sin del ble dette en prøvelse av uventet sort. Det var nemlig haugevis med småfugl på gresset der vi trente. Antakeligvis fugl som har blitt tam av å plukke opp mat etter de besøkende på Hove Leir. Ekstremt irriterende for vår del! Starten på samlingen ble tøff. Jippi strevde skikkelig med å konsentrere seg når det hoppet småfugler rett foran oss på treningsbanen, og enkelt fremadsendinger ble lite vellykket når hun lot seg forstyrre av fuglen på veien til f.eks ruta eller kjegle. Konklusjonen ble å trene mest på konsentrasjon i fri ved foten.

Etter litt betenkningstid så jeg det positive i det: Takler hun denne forstyrrelsen på LP-banen, så takler hun faktisk alle forstyrrelser. Dette er den verste forstyrrelsen for en hardbarka jakthund!

De neste to dagene ble langt bedre! Jippi taklet fuglene bedre og bedre, og vi fikk gjort flere varierte øvelser som ble bra! Vi lærte noen nye tips til fri ved foten, skritt til venstre og holtene. Det ble også mye trening på fremadsending til kjegle. Og neseprøvetreningene var helt prima! Hun ble bare bedre og bedre jo mer vi trente!

Oppsummert så ble dette en helg som ga oss nye utfordringer og masse erfaring. Jeg har lært mer om hunden min enn det jeg visste før jeg kom til samlingen. Jeg vet at hun har litt “fluer” i hodet, og har nå fått trene på (for hennes del) ekstreme forhold, noe som vi skal klare å snu til en styrke for oss!

Treningsgruppa jeg og Jippi var på! (Foto: Svein G. Rønning)

Må takke KG, LP-lagledelsen, Sveing G. Rønning og Svein Børresen for at de arrangerer dette for oss. Fortsett med dette positive arbeidet. Tusen takk!

Norsk spaniel klub og jakt

Hei dere med spaniels! Visste du at hunden din er en jakthund? At den er avlet frem for spesifikke former for jakt? Nei? Mange som ikke kan noe om rasene blir faktisk overrasket når de hører spaniel og jakt i samme setning. Men spanielen din har altså gener som gjør den i stand til å fungere som jakthund og det synes jeg er viktig å sette fokus på.

Foto: Knut Framstad og Eirik Selsaas

Ikke bare jeg, men også Norsk Spaniel klub ønsker å sette fokus på at spanielsene skal fungere som jakthunder. Det er et ønske om at flest mulig hunder skal få testet jaktegenskapene sine på klubbens anleggsprøver for å sikre fremtidig avl av de rasetypiske egenskapene. I Våre Spaniels sin jaktspalte, men også i bladet for øvrig publiseres det artikler som omhandler aktiviteten rundt jakt med spaniels. Både prøver, mesterskap, trening og praktisk jakt omtales i medlemsbladet til raseklubben. Her har redaktøren vår gjort en svært god jobb!

Foto: Knut Framstad og Ida Anette Norheim

Husk at Norsk Spaniel Klub er den offisielle raseklubben hos NKK og er eneste klubb som får stå for arrangering av jaktprøver med godkjente dommere i Norge. Det er kun resultater fra disse prøvene som teller for å komme videre opp i klassene og hevde seg i f.eks. Norgesmesterskapene. Antallet spaniels som er spesielt avlet for jaktformål øker i popularitet i Norge, og jeg håper mange flere vil interessere seg for jaktprøver og delta på disse med tiden. Jaktmiljøet er lite og koselig, alle kjenner alle, og vi vil ha med enda flere!

Foto: Ida Anette Norheim

Jaktinteressen er økende, og det vil nok dukke opp enda flere kurs og tilbud innen jakt hos NSK for de som er ferske inne jakt med spaniel. Vi har flere erfarne og dyktige hundefolk og jegere som ressurspersoner i NSK som har holdt på med dette i mange år! Min oppfordring til deg som vil teste din spaniel på jakt er å gå på kurs hos de mest erfarne, oppsøke jaktkomiteen og avdelingene til NSK for å bli kjent med hundetreningen og jaktformen.

Gleder oss til jaktsesongen 2017! Wohoo!

Smak av sommer

FOR en flott helg vi har hatt! FOR et vær! Sol og varme. Vi har slappet av, kost oss og trent. Jippi har fått løpe og bade i Stokkadalen i dag. Skikkelig sommerfølelse!

Litt dummyapporter i vannet i Stokkadalen. Full fres på cockeren i vannet! Veldig lenge siden vi har trent på dette, så vi skal få jobbet tilbake den fine avleveringen fra vannet, og jobbet litt mer med tålmodigheten før apport-kommando.

Varme lydighetstreninger gjør at man må legge lista litt annerledes slik at hundene ikke blir helt kokt og daff. Etter et par treninger i varmen i helga ser det ut til at Jippi venner seg mer og mer til den nye temperaturen og kjører full fres i lydigheten også. Men så vet vi jo at varmen ikke varer evig denne gangen heller, så tilbake til litt mer normale temperaturer om noen dager må vi nok uansett.

Fantastisk

Ja, det er ordet som beskriver dagene nå. Fantastisk vær og fantastiske treninger. Neida, alt går ikke på skinner og alt kommer ikke av seg selv. Men vi har det så gøy på trening om dagen! Og da blir engasjementet og “det lille ekstra” som regel veldig bra også.

Jippi koser seg med sin nyeste leke fra canider.no på treningene om dagen. Passe myk og stretchy for henne, pluss at den kunne vel ikke kommet i flottere farger enn dette? We love it! Canider lager så mange kule leker om dagen. Sjekk det ut HER!

 

Vi hadde et godt utvalg av Canider sine leker som premier på sist lydighetsstevne hos Ølen, Etne og Vindafjord Hundeklubb. Anbefaler andre klubber å ha slike premier også fremover. Det er veldig populært, og vi får mye skryt for dette!

Helga skal ha litt variert innhold, men det skal bli god tid til lydighetstrening i alle fall. Sol, varme, hund og hyggelige folk; helt perfekt!

 

Seier og Cert!

Vårt første CERT i LP er i boks! Yes! For en flott opplevelse på LP-stevne i går. Utrolig flott vær og gode forhold på kunstgresset i Ølen. Jeg var spent på om vi egentlig hadde fått nok tid siden sist stevne til å fikse opp i en del ting, men det var en klar forbedring siden sist!

Jeg og Jippi har jobbet mer med kjeder, tatt meg sammen og innsett at vi må finne en måte å kjøre kjeder uten at det blir kjedelig. Jeg har også overtrent, utfordret og forstyrret henne ekstra på enkelte øvelser hvor hun har gjort feil gjentatte ganger på stevner. Det har fungert!

Utrolig mange bra poeng fikk vi med oss! For å nevne noe: 10 på felles, 9 på fri ved fot, 9 på apportdirigering, 9 på apport over hinder, 9 på kjegla, 10 på helhet! Ja, det var mange av de viktige øvelsene som fungerte! Hun gjorde det hun fikk beskjed om, og da kommer vi oss godt gjennom programmet. Vi har enda litt igjen på spruten og engasjementet mellom øvelsene. Hun må holde et enda høyere motivasjonsnivå før neste øvelse. Det var nemlig så vidt det holdt på siste øvelse; avstandskommanderingen, men vi berga en 6’er på den. Mange dobbeltkommandoer siden hun var litt ute av det helt i starten av øvelsen. Så enda mer kjeder før vi er der jeg vil.

Totalt 272,5 poeng, 1. premie, vinner og CERT! Jippi!

Bilde 01.05.2017, 15.15.24 (1)
Se så stolt hun er da! Ha ha! Fineste rosett-jenta.

Bilde 01.05.2017, 15.11.05
Jeg og Jippi 1. plass, Siv Marit med Kira på 2. plass. Dommer: Bjørn Ivar Svendsen.

Snart er det tid for samling med troppen på Hove. Det skal bli gøy og håper det blir inspirerende. Vi trenger en stund med god tid til trening nå.

Variert trening

De siste dagene har jeg trent Jippi ganske variert. Godt å gi litt slipp på alle detaljene innimellom og trene litt variert og ikke bare tenke på enkelte småting. Man må la slikt hvile innimellom for så å ta det opp senere. Vi har kommet lengre med de vanskelige tingene innen LP, men er slett ikke ferdigtrent. Nevnte jeg at jeg har trent både rally og agility med Jippi den siste tiden? Vel, ALT er jo så gøy! Her kommer en snutt fra fredagens LP-økt:

Vi har også hatt fokus på jakt. Det er en god del å ta tak i der. Vi har falt tilbake til gamle synder og hun er ikke særlig stødig i oppflukt som hun var på slutten av sist høst. Det der er en ferskvare og det må terpes og sikres med henne. Litt slitsomt til tider, men det eneste som nytter er å være konsekvent.

Vi har tørket støv av apporttreningen. Vi har god progresjon på dirigeringer og memory-apporter. Dette tar hun ganske fort og hun er naturlig god på å lese signalene mine. En grei ting å ha med seg hvis man skulle ha bruk for det på en særlig vanskelig apport på prøve. Rette linjer er ennå en sak som viser seg å være meningsløst for cockern. Det er jo så mye spennende på veien dit, så man bør helst jo løpe sikk-sakk hele veien… Ja, det er visst mange veier til Rom… eller i dette tilfellet; til dummyen.

Bilde 30.04.2017, 11.38.07Apport av due. En stund siden vi tok frem fugl i apporttreningen. Greit å få frisket opp disse ferdighetene.

Bilde 30.04.2017, 11.36.30
Er det dette de kaller blinde apporter? Ha ha!

 

Kurs med Maria

På søndag heiv jeg meg med som observatør på konkurranselydighetskurset med Maria Brandel. Jammen ikke lett å få med seg alt slags spennende som skjer når det er så mye gøy som arrangeres!

Jeg har deltatt på kurs med Maria tidligere, og det var fortsatt mye kjent igjen. Ja, det gjelder jo bare å følge opp det hun lærer oss og gjennomføre det. Dette med kjedetreningene, trene på det mellom øvelsene, og engasjementet hos hunden. Jeg VET jo at det er de bitene vi mangler før det fungerer slik som det skal.

IMG_3344
Astrid og Uno får instruksjon i øvelsene

IMG_3357
Maria følger nøye med…

Det var kurs begge dager, men jeg fikk bare med meg søndagen. Uansett mye å ta med seg og mange gode påminnelser. Nå gjelder det bare å faktisk gjennomføre alt det en lærer seg på kurs!