Landskamp!

It’s official! Jeg og Jippi skal få være med å representere Norge under årets landskamp i lydighet mellom Norge og Sverige!

Noen av rekruttene og talentene blir valgt ut til å være med på dette en gang i året. Etter samlingen på Hove var jeg i tvil på om dette var noe jeg egentlig ville, om det var noe Jippi ville fikse, om jeg i det hele tatt ble spurt. Jeg trodde ikke vi var gode nok. Men etter noen dager hadde tanken fått modne seg… Og så ble vi tatt ut! Det første som slo meg var: “Det er ikke sikkert jeg får muligheten til dette igjen! Burde jeg ikke gripe denne sjansen nå?”

IMG_7577Så Landskamp 2017; here we come! Nå må jeg få forberedt oss så godt vi kan og bare stupe ut i det. Jeg gru-gleder meg, men tenker mest på hvor gøy det skal bli å ha opplevd det og at det faktisk skal være med en cocker på dette. Stor stas i seg selv, det!

Takk for tilliten!

Vi er klar!

Nå begynner vi å bli klare for helgens treningstreff! Kjellaug og Kennel Myrullen skal ha samling i Bø og familiens sorte får er så heldig å få være med. Ja, selvsagt Jippi! En liten langøret cocker sammen med border colliene. Vi gleder oss!

Vi har trent lydighet de siste par kveldene og hun er ganske godt i rute der vi slapp før flytteperioden. Villig og rask. Vi jobber også med de grunnleggende tingene som at hun ikke skal få “friheter”. Det vil si, ikke et eneste snus i bakken mellom den tekniske treningen, må se på meg i alle transporter, ikke se seg rundt eller fokusere på det som er foran oss, og så kan hun bli litt bedre på å takle forstyrrelser når jeg er langt unna som i for eksempel avstandskommanderingen. Hun må ha dobbeltkommandoer litt for ofte i slike settinger. En skjerpet og konsentrert Jippi er det jeg vil ha. Da får hun virkelig vist frem alt hun kan så bra!

Slenger på et par hverdagsbilder:

Bilde 19.06.2017, 18.50.39
Vårt nye hjem begynner å ta form. Er så fornøyd med møblene vi bestilte. De passer godt inn og myker opp den harde funkis-stilen. Kunsten fra Torleiv Tveit (morfar til Eirik) har kommet opp på veggen og det er så utrolig flott! Vi er heldige som har slik kunst som ikke alle andre har.

Bilde 19.06.2017, 18.34.05
Jippi har utforsket nabolaget og mulige turløyper i nærområdet. Fint og rolig strøk. Veldig nærme terreng og mark. Her skal vi nok kose oss på tur og søkstreninger!

 

Planer

Nå som sommeren er på vei (burde vært på vei?) blir det tid til å ta det litt mer med ro når det gjelder konkurranser og slikt. Vi skal forsøke å trene godt, gjør litt andre ting og forberede oss til høstens aktiviteter.

Jippi skal få prøve seg på noe nytt og noe vi allerede kan bare på et høyere nivå. Mer om det siden! 

 

Hadde store planer om å preppe henne mer mot jakta, men ligger litt etter skjema på den da vi gikk et skritt frem og to tilbake… Men det er bare å smøre seg med tålmodighet på denne!

 

Rally blir det nok lite av resten av året. Det er ikke her jeg kommer til å satse og det er andre hundesporter jeg synes er langt morsommere å holde på med om dagen… for å være helt ærlig… Kanskje det blir mer interessant når nye regler er på plass? Vi får se…

Vi flytter!

På grunn av flyttekaoset har det blitt lite tid til å oppdatere blogg den siste tiden. Vi har overtatt nytt hus, holder på med diverse innredning, kjøp og salg av møbler. Mye av det gamle passer ikke inn så vi har brukt mye tid på å finne gode og kreative løsninger til det nye huset.

Jippi har vært med alle veier; flyttelassene, inspisert det nye huset sitt, testa ut do-forholdene i den nye hagen og fått seg ny kaninvenn fra IKEA. Hun er så omgjengelig og grei å ha med seg. Selvsagt helt turbo i det meste hun gjør, men finner seg i å måtte vente når vi to-beinte er travel med flytting og å skru IKEA-møbler.

Klar for å flytte de viktigste tingene sine inn i nytt hus! Jippi og kaninen flytter inn!

Bilde 04.06.2017, 13.41.49Jippi utenfor det nye huset. Snart er vi helt på plass… forhåpentligvis mer hunderelatert stoff å komme med til helga.

Hundeklubben

Se hva vi har fått oss i Ølen, Etne og Vindafjord Hundeklubb! Nytt (brukt) kunstgress! Vi jobber hele tiden med å se etter nye områder hvor det er mulighet for større innendørs treningsområder. Det er ikke så enkelt… Nå blir det uansett nytt underlag under potene! Stas! Så blir det vel dugnad med å få rullet ut gresset snart.

Bilde 29.05.2017, 20.15.04

Apropos dugnad: Husk at hundeklubben din er deg, det er oss, medlemmene. Alle arrangementer, kurs og treninger er kun der fordi noen har lyst til å holde på med dette selv og derfor kan alle få nyte godt av det. Det blir rett og slett ikke mer moro enn man lager selv! Det meste er basert på dugnadsarbeid, og klubben hadde ikke vært aktiv hvis det ikke var for at medlemmene selv engasjerte seg.

Jeg er veldig glad for å være medlem i klubber som fungerer godt på de fleste områder. De komiteene og de gruppene som eksisterer fungerer helt utmerket. Jeg får til å bidra der jeg kan og har kompetanse. Men det er alltids rom for flere med ulike interesser. Husk det! ☺︎

Tullehelg

Denne helgen be det egentlig bare tull av det meste vi gjorde… Heiv oss inn i klasse 3 rallylydighet, nokså uforberedt, og vi mistet egentlig fullstendig fokus begge to. Holdt konsentrasjonen en stund, men når vi begynner å rote, så blir det skikkelig disk av det også. He he… Kanskje ikke så lurt å melde på i det hele tatt…. alt for  varmt var det også, så Jippi var helt kaputt.

Bilde 27.05.2017, 16.52.30Heldigvis ble det trøstepremier og gevinst i det fantastiske lotteriet til HOHK. En oppkvikker!

Så da tenkte jeg at når jeg har tullet såpass mye, så kan vi vel tulle litt til… Så jeg tok turen til Ølen på søndagskveld og meldte oss på Blåbærstevne i Agility. Heldigvis ble det ikke bare tull av det. Jippi gikk kjempebra og kom på 2. plass! Gøy!

Bilde 28.05.2017, 19.02.29
Flink hund!

Når det gjelder agility, så har jeg alltid ment og mener fortsatt at det kan medføre risiko for økt stress. Det er et bevisst valg at jeg ikke trente agility med Jippi når hun var liten i frykt for å fremprovosere stress og lyd. Selvsagt kan man si at hvis man bare trener rett så trenger ikke dette å skje, men så flink er jeg ikke til å trene agility, så da tør jeg ikke. Men nå som Jippi nærmer seg 3 år ser jeg jo at hun er ganske samlet i hodet rent genetisk. Hun koker ikke over, hun løper ikke bare for å løpe, men holder hele tiden en god kontakt med meg. Kontakten er egentlig for god for agility hvor man ønsker en viss selvstendighet og hindersug. Så jeg tror hun kan få være med på noen konkurranser.

Jeg vet jo at man ikke kan bli skikkelig god i alt. Skal man hevde seg i noe, så må man toppe formen i en eller to av sportene. Men akkurat nå synes jeg det er deilig med variasjonen og gleden med å delta sammen med gode venner. Det er jo i hovedsak denne hobbyen handler om.

Samling!

Det har vært veldig travelt de siste ukene, reiser hit og dit, så det har blitt lite tid til skriving og oppdatering av bloggen. De siste tre dagene har vi oppholdt oss på samling med talent- og rekrutt-troppen i lydighet! Jeg og Siv Marit med Jippi og Ixi kjørte sammen til Hove i Arendal på torsdag og der har vi trent og kost oss helt til søndag. Hyggelige og flinke folk, bra hunder og fin plass. Veldig gøy å få være med på dette!

18558963_1525416364196565_7356031203166106127_o
Alle talenter og rekrutter samlet (Foto: Geir Brantzæg).

For min og Jippi sin del ble dette en prøvelse av uventet sort. Det var nemlig haugevis med småfugl på gresset der vi trente. Antakeligvis fugl som har blitt tam av å plukke opp mat etter de besøkende på Hove Leir. Ekstremt irriterende for vår del! Starten på samlingen ble tøff. Jippi strevde skikkelig med å konsentrere seg når det hoppet småfugler rett foran oss på treningsbanen, og enkelt fremadsendinger ble lite vellykket når hun lot seg forstyrre av fuglen på veien til f.eks ruta eller kjegle. Konklusjonen ble å trene mest på konsentrasjon i fri ved foten.

Etter litt betenkningstid så jeg det positive i det: Takler hun denne forstyrrelsen på LP-banen, så takler hun faktisk alle forstyrrelser. Dette er den verste forstyrrelsen for en hardbarka jakthund!

De neste to dagene ble langt bedre! Jippi taklet fuglene bedre og bedre, og vi fikk gjort flere varierte øvelser som ble bra! Vi lærte noen nye tips til fri ved foten, skritt til venstre og holtene. Det ble også mye trening på fremadsending til kjegle. Og neseprøvetreningene var helt prima! Hun ble bare bedre og bedre jo mer vi trente!

Oppsummert så ble dette en helg som ga oss nye utfordringer og masse erfaring. Jeg har lært mer om hunden min enn det jeg visste før jeg kom til samlingen. Jeg vet at hun har litt “fluer” i hodet, og har nå fått trene på (for hennes del) ekstreme forhold, noe som vi skal klare å snu til en styrke for oss!

Treningsgruppa jeg og Jippi var på! (Foto: Svein G. Rønning)

Må takke KG, LP-lagledelsen, Sveing G. Rønning og Svein Børresen for at de arrangerer dette for oss. Fortsett med dette positive arbeidet. Tusen takk!