Tiden flyr!

Valpene er nå 6 uker gamle, og tiden bare raser avgårde. Nå er det bare 2 uker til de første reiser til sine nye hjem. Hannene er fordelt til de eierne vi tror passer godt til hver enkelt, men vi har ennå ikke helt bestemt hvilken av tispene som blir igjen her. Et vanskelig valg!

Valpene har opplevd mye den siste tiden: møtt nye voksne og barn, kjørt bil, vært i bur, kommet til ny plass, spiser mer fast føde enn før, begynt å “trene” med godbit, utviklet enda mer lekelyst, og blitt testet litt i en mini-valpetest utenfor huset her.

Konklusjonen av alle opplevelsene er klar: de er svært sosiale, trygge på alle mennesker, nøler ikke på nye plasser, og er egentlig ganske jevne. Ikke noe stress i bil eller bur heller så langt. De to kommende ukene vil jeg gjøre mer av dette, sakte men sikkert. Jeg er ikke noe tilhenger av overeksponering av valper, så jeg kommer ikke til å gjøre så mye ut av det, det viktigste er tross alt at valpene føler trygghet i det de gjør. Alt til sin tid.

IMG_5466
Valpene spiser til de er mette. Her en blanding av VOM Puppy og Acana Puppy and junior.

IMG_5754
Første leksjon på valpeskolen: sitt! Dette kobla de på null komma niks, og de er så gira og flinke til å holde konsentrasjonen på meg allerede.

IMG_5504
Lek og drakamp er de naturlig gode på, og jeg jobber med å bygge selvtillit hos dem. De vinner som oftest og leken er på deres premisser.

IMG_5515
De bærer ofte på lekene. Et godt tegn! Og størrelsen på gjenstanden varierer ofte, plutselig kommer de drassene på en sko (kremt… kanskje ikke ha sko stående fremme..)

IMG_5638
Harmoni i lek. De er jevne og det er ikke slik at det er de samme som dominerer leken. De bytter på hvem som “vinner” og hiver seg på.

IMG_5733
Full fart i hagen! Tror ikke de blir noen sinker, disse her, i alle fall… he he…

Advertisements

5 uker!

I dag er valpene i vårt Fantastic Physics kull 5 uker gammel. Nå er det fart og moro med dem! Været er perfekt ute nå, og vi tilbringer mange økter med lek og moro ute i hagen. Vi har også begynt å jobbe for å få dem med ut på gresset etter soving, spising og leking. På den måten håper vi å kunne gi dem en god start på renslighetstrening, men det er også praktisk for oss som slipper å gjøre så mye rent inne. Om natten er valpene på rommet sitt i valpebingen som Jippi har tilgang til, utenom det så er de stort sett sammen med oss i resten av huset, sover under sofaen og leker på parketten. En naturlig del av familien.

Valpekjøperne er valgt ut for lenge siden, men det er ikke helt bestemt ennå hvem som som flytter til hvem. Svaret er nok like rundt hjørnet da vi ser mer og mer hvem disse valpene egentlig er. Spennende utvikling, men så langt føler jeg meg trygg på at de vil være relativt jevne.

Bilder av hver og en, 5 uker gammel, på BiaBed med ulltrekk fra Canelana som de er veldig glade i:

Nr 1 5 uker Force 2
Working Bliss Force

Nr 2 5 uker Power 2
Working Bliss Power

Nr 3 5 uker Energy 2
Working Bliss Energy

Nr 4 5 uker Newton 2
Working Bliss Newton

Nr 5 5 uker Velocity 2Working Bliss Velocity

Ut!

I dag fikk valpene sin første tur ut i hagen! En ny og stor verden har åpnet seg, luktene, lyset, underlagene – det er masse nytt! Alle som en har trasket seg ned den lille valpetrappa, trødd på stein og fuktig gress. Riktignok en kort tur ut, men en start. Hagen er valpesikret med kompostgrinder satt godt fast slik at de har et avgrenset område å boltre seg på, men mer enn nok for en valpegjeng. Neste uke meldes det om høyere temperaturer, det blir enda bedre!

IMG_5354
“Skal jeg tørre å gå ut der?”

IMG_5366
“Let´s GO!”

IMG_5363
Se seg litt rundt om kring… gå litt inn og ut igjen…

IMG_5369
“A whole new world!”

IMG_5371
Så mye nytt å se!

IMG_5359
Hele gjengen på oppdagelsesferd i hagen.

IMG_5379
Så håper vi dette er resultatet til slutt! Flink hund!

 

HELG!

 

4 uker!

Fantastic Physics kullet er hele 4 uker gamle i dag! Tenk, halve tiden de skal bo her har gått! Oi! Den siste tiden har det skjedd mye. De er virkelig aktive og kontaktsøkende nå. Responderer på stemmen min, og kommer logrende imot meg når jeg kommer inn til dem. De har fått utforske resten av huset også. De er fryktløse og tar alt på strak labb!

I går hadde vi besøk av en av valpekjøperne. Alle som en var i farta, lekte og tar initiativ til å møte hvem som helst. Det som er så fint med kullet er at de er veldig jevne. Ingen pyser, sinker, ingen som henger etter i utvikling. Adferdsmessig er de veldig like, foreløpig. Håper det fortsetter. Ingenting er bedre enn et stabilt og jevnt bra kull.

Her er gjengen, ett hakk større enn ved forrige fotografering.

Nr 1 4 uker Force
Working Bliss Force. Eller “Bjørnen/Bjørni” som vi har kalt han helt fra han ble født. Han er veldig trygg og avslappet i kropp og sinn. Han er en solid type, veldig fin brunfarge, godt bygget.

Nr 2 4 uker Power
Working Bliss Power. Eller “Lille Vill” som vi kaller han er hjemme… Synes han ligner sånn på Vill! Han er er en skikkelig godgutt. Jeg tror han blir en skikkelig staselig hannhund.

Nr 3 4 uker Energy
Working Bliss Energy. Tullejenta! Hun er ganske tøff i kamp og lek selv om hun kanskje ser litt “pysete” ut. Ellers veldig “middels” type uten noe særpreg i personlighet.

Nr 4 4 uker Newton
Working Bliss Newton. Han er en sjarmør! Våken type som får med seg det meste.

Nr 5 4 uker Velocity
Working Bliss Velocity. Hun er på farten! Var først oppe på beina og var tidlig ute med å ta kontakt. Samtidig utrolig sjarmerende og sukkersøt.

Det er som sagt SMÅ forskjeller mellom dem… mye av det er sikkert ting som vi “menneskeliggjør” og til slutt er det kanskje helt andre trekk som skiller dem. Lite forskjell i adferd, men kanskje mer i kropp og pels. Blir jo også spennende å se hvordan de utvikler seg fysisk fremover, og om det blir ulikheter der.

And so it begins…

Late dager er over…. Rakkerungene har begynt å få egne meninger om saker og ting. Nå har de nemlig begynt å klatre over kanten på valpekassa. Da var det bare å om-møblere og fjerne kassa. Like greit at de får boltre seg i hele bingen i stede nå.

Nå har de ulltepper, yogamatter, tisselaken og en egen hundeseng fra Canelana å boltre seg på. Tepper og seng må selvsagt vaskes og byttes ut med jevne mellomrom. Så her gjelder det å være flittig med å holde det rent og pent.

Nå har de det altså slik som dette. Oppgradering! Foran døra har vi en sperre som kan tas av og på når valpene skal ut på sikt, og som Jippi klarer å hoppe over som hun ønsker.

Og så noen bilder av skjønningen Working Bliss Newton. Avslappa og balansert type!

Bilde 29.03.2018, 14 40 04
Koseklubben ❤

Fantastic Physics

Introducing: Fantastic Physics kullet 2018! Nå er navnene klare! Vi kjører tema på stamtavlenavnene hos oss, og jeg har hentet inspirasjon fra naturvitenskapens verden – fysikkens verden, så disse små stjernene får navn å leve opp til!

Nå er valpene 3 uker gamle (allerede!?!). Tiden går i grunnen veldig fort og de blir bare mer og mer lekne og interessert i meg og omgivelsene. Utrolig gøy å få være så nært vitne til denne utviklingen.

Men her er de i samme rekkefølge som før:
Nr 1 3 uker Force
Nr 1 – hann – Working Bliss Force

Nr 2 3 uker Power
Nr 2 – hann – Working Bliss Power

Nr 3 3 uker Energy
Nr 3 – tispe – Working Bliss Energy

Nr 4 3 uker Newton
Nr 4 – hann – Working Bliss Newton

Nr 5 3 uker Velocity
Nr 5 – tispe – Working Bliss Velocity

Når man har foreldre som heter Vill og Jippi, ja da må det bli litt trøkk og galskap over navnene til disse små også. Hi hi…

Valpespam

Den siste uken har det virkelig begynt å skje saker og ting med valpene. Soving og spising er fortsatt deres hovedinteresser, men når de først er våken så begynner det å bli litt fart i dem. Litt brytekamp, biting og små spaserturer i kassa begynner å bli gøy! De har fått være litt utenfor kassa på hundesengen fra Canelana og på yogamattene. Det er underlag de fint klarer å gå på uten å gli.

Tennene begynner å komme nå, så litt biting med gommene må til. He he… De har fått i seg sin andre dose med ormekur også, og klørne klippes for å ikke være for skarpe. Snart er de 3 uker. Da skal hele gjengen ha fått stamtavlenavn, og jeg ser frem til å dele dem med dere! Enn så lenge har de bare nummer… stay tuned!

Planen var egentlig å trene litt enkel lydighet med Jippi i hagen i dag. Hun må få trimmet hodet litt. Men så begynte det å snø, IGJEN! Ja, vi får se hva vi får til, noe hjernetrim må hun få utendørs.

IMG_5038
“Hva? Hele hagen dekket av snø igjen!?” 

IMG_5046
Så deilig å slappe av litt etter et måltid. Nr 5 (tispe).

IMG_5091
Nr 3 (tispe) og Nr 1 (hann).

IMG_5102
Hvem er sjefen i denne gjengen? Nr 5 (tispe) i front.

IMG_5107
Godt å tygge litt på hverandre.

IMG_5108
Nr 1 (hann)

IMG_5112
Noen er mer moroklumper enn andre… ha ha ha! Nr 1 (hann) og Nr 5 (tispe).

IMG_5115
Nr 5 og Nr 3 (tispene).

IMG_5126
Tygg tygg….

IMG_5072
Nr 2 (hann)…. Han her tror jeg blir en skikkelig kjekkas som sin pappa Vill!

IMG_5140
Det var den økta. Kaputt, trøtt og ferdig. Det ble dårlig med bilder av Nr 4 (hann) da han sov under hele fotosession… he he… Men det kommer nok mer.