Sommer

Selv om vi ikke har ferie ennå på en stund så har det vært litt sommer for oss også… Varme kan vi ikke snakke om, men sommeraktiviteter blir det uansett! Dessuten klager jeg ikke på været, spør du meg så er dette perfekt hundevær. Ikke for varmt til å trene eller holde oss i aktivitet. Så lenge det ikke regner hele tiden, så er dette veldig bra!

Bilde 10.07.2017, 17.47.40
Søstrene Hunters Guild har vært med å trent litt jaktsøk og dummyapporter. De er herlige sammen!

Å fiske: det hører til sommeren! Både Spinn og Jippi fikk være med å fiske i Vatnakvamsvatnet denne gangen.

Bilde 16.07.2017, 14.50.34
En ørret i perfekt kveldsmatstørrelse ble det på meg denne gangen! Alltid like gøy når de biter seg fast på kroken!

Nå har Spinn reist hjem for sommeren. Vi har ennå noen hus-ting igjen, men så må det bli mer LP trening jevnt og trutt de neste ukene. Ferien blir det ikke før ut i august i år, seint med godt!

Gundogs

Vi hadde med oss en flink fotograf som deltaker på jaktkurset sist helg, nemlig Caroline Havn med sin cocker Nova. Hun tok fine bilder av meg og Jippi. Alltid gøy!

DSC_1721DSC_1726DSC_1865

 

Nå har også Spinn (Hunters Guilds Fern), Jippi sin halvsøster, kommet på sommerbesøk hos oss. Det passer helt ypperlig siden jeg får trent litt jakt og apport med begge to nå som jeg er superinspirert etter input fra kurset! De går så godt sammen også, som to dråper vann (med litt ujevn størrelse… he he…).

Bilde 11.07.2017, 20.03.15Jaktbikkjene er klare for en ny runde med action!

Det er ikke noen tvil: jeg må ha to sånne jaktcockere ASAP! Klarer nesten ikke holde ut å vente…. De er bare helt magiske!

Jaktkurs

Denne helgen har vi vært på jaktkurs med Thomas Stokke i regi av Vindfinn Hundetrening! Tema var jakt med spaniel og vi tok for oss hvordan jobbe mer detaljert og fint med søket, lydighet i søk og stopp, og drigeringsarbeid. Selve apportøvelsen fikk vi demonstrert og det var ikke så mye å si på den.

IMG_3460

Jo mer jeg har lært om jakt med spaniel så har jeg også forstått hvor mye jeg ikke kan om dette. Det er ikke bare å trene hund. Man må kunne en stor del om hvordan en jakthund fungerer når den jakter og hva en skal se etter og hvordan man bør styre det. Samarbeid er et viktig stikkord, og vi fikk gått godt gjennom dette.

Kommandoene skal holdes hellig. Noe jeg er fullstendig enig i og støtter 100%, men det er faktisk ikke alltid jeg klarer å følge opp denne. Og særlig i jakta har jeg vel sviktet en del her. Snur ikke på første kommando, sitter ikke på første kommando, kommanderer jeg igjen eller gjør jeg noe som forteller hunden at den gjorde feil? Jeg har slurvet her… jeg har kommandert på nytt og latt det gå… Så her fikk jeg leksjon i hvordan jeg kan jobbe for å rette opp og så mykne opp igjen. Det er så lett at jeg kommer på etterskudd, lager mye styr, og hunden trekker seg bare lengre unna. Det bedrer ikke akkurat samarbeidet.

IMG_3462

Ikke vær en festbrems. Det må ikke alltid bli slik at jeg snur henne når hun er inni noe skikkelig spennende. Da blir jeg bare den som alltid tar henne vekk fra det bra. Her må jeg jobbe med å snu henne for å sende henne til noe hun har lyst å finne, være litt strategisk.

Stopp. Hun kan ikke stoppen/sitten godt nok. Her er det bare å utfordre henne med alt mulig. Kan ikke forvente at hun stopper på fugl når hun enda løper etter en ball som kastes.

IMG_3464

Dirigeringsarbeidet har vi bare ikke kommet langt nok på ennå. Hun forstår memory-apporter på lang avstand bra. Blinde apporter er hun nok ikke så god på hvis de er for langt ute. Ut-kommandoen er ikke skikkelig befestet ennå. Vi tar det innimellom, ikke et stort must å være dritgod på dirigering med en spaniel. Men det kan absolutt være en fordel å trene på diskrimineringer slik at hun faktisk henter det jeg ber henne om og ikke lar seg forstyrre av noe annet! Det skal vi gjøre mye mer av!

Veldig greit å ha en instruktør som minner deg på de tingene jeg har liggende å kverne i bakhodet. Og veldig bra å få en løsning på lydighet og samarbeid under søket. Det trengs virkelig, siden jeg føler meg litt hjelpesløs i de der flokene. Håper jeg får til å trene riktig på dette på egen hånd nå.

IMG_3463

Takk for et fint kurs! Nå gjelder det bare å trene videre og være konsekvent.

Påfyll

I går fikk Jippi pakke fra Morene Produkter som har noen av våre favorittprodukter til hund som blant annet Orijen tørrfôr, Animology hundeshampoo og Brilliant Lakseolje.

Nå kom det påfyll av Brilliant Lakseolje til Jippi. Den gikk vi tom for i juni og den var tydelig svært savnet. Når det ikke var mer av den igjen så fikk jeg bare et avventende blikk fra Jippi i det maten ble servert uten oljen: “er det ikke saus til denne retten?”

IMG_3453

Hun er storbegeistret for denne oljen på maten og synes nok alt smaker ekstra bra med den på. Dessuten er det jo olje fra Norsk laks, både sunt og godt!

(Brilliant Lakseolje er sponset fra Morene Produkter)

Fokus!

Endelig en normal helg igjen der jeg ikke skal tenke på flytting, ikeamøbler, reising, samling osv. Denne helgen har vi fått trent lydighet i ro og fred som normalt. Helt herlig! Lørdagen var ganske fin og varm, god trening sammen med Kjellaug på kunstgresset, jeg hadde med programmet for landskampen og jeg fikk trent noe i retning av det. Søndag; regn. Men vi hadde en knallbra økt uansett!

Bilde 01.07.2017, 12.59.08
Frøkna på plassen sin under LP-treningene. Legg merke til at denne hunden KUN drikker EKTE Voss-vann! Ha ha ha!

Akkurat som til mesterskap får man vite rekkefølgen på øvelsene, ring-oppsett, og fri ved foten. Veldig bra og motiverende å ha noe konkret å øve på, men jeg går ikke ut å lærer meg fri ved foten utenat med en gang eller kjører hele programmet i kjede. Det blir nok ikke særlig bra trening for Jippi. Det jeg heller gjør er å kjøre to eller tre øvelser etter hverandre slik de skal være i under konkurransen, belønner der jeg vet det trengs, og jobber med at fokus skal være på i transportene.

Fri ved foten er ganske utfordrende, ligner litt på VM-foten, men er kortere. Raske temposkifter og plutselige holdter. Spennende. Den har jeg gått gjennom et par ganger og jeg synes det går fint. Jippi gjør akkurat det hun skal, jeg må bare passe på å time holter rett, passe på å ikke gi feil signaler med kroppen i temposkiftene og ikke være av-ventende. Det skal IKKE vises at man vet hva neste kommando er!

Det beste med helgens trening, til tross noe teknisk pirkearbeid som må bli bedre, det er engasjementet til Jippi. Det har vært helt knall under alle treninger og hun begynner virkelig forstå å holde fokus gjennom alt vi gjør når vi går lydighet. Jeg er SÅ fornøyd med akkurat det! Målet er at det skal holde gjennom konkurransene fremover, så jeg håper virkelig vi er på rett spor her.

Takk for bra treninger Kjellaug!

Våre Spaniels er her!

Videresendt post pga. flytting og dermed kanskje litt på etterskudd, men like gøy å få Våre Spaniels i posten som før. Ekstra gøy er det jo å se hvordan jaktspalten blir til slutt etter en del skriving og samling av stoff. Denne gangen må jeg si meg svært fornøyd med spalten. Variert innhold og mange bra bilder! Årets navn i jaktprøvemiljøet er også presentert i dette nummeret. En utmerkelse vi i jaktkomiteen gir til en person som har utmerket seg svært godt både resultatmessing og for øvrig i jaktprøvemiljøet. Therese Myhrhaug ble Årets navn og det var virkelig vel fortjent.

Få med deg saken om huskelista til årets jaktprøver! Mange regler man er pliktig å sette seg inn i før man starter. Det gjelder for så vidt både deltaker og arrangør som skal sjekke at alle er kvalifiserte til å starte.

Videre var det saker om oppnådde resultater for Jippi; hennes supre rallyresultater og CERT i Lydighet. GØY! Dessuten var det flere kjente fjes; Nina med sine gode agilityresultater med Bravo og Kaos. Så var det sussebassen Vill til Marte som tok seg svært godt ut i brukshundspalten og i championspalten med sitt AG Hopp Championat!

Dessuten ble Vill også Agility Champion denne uken på kveldsstevnet til ØEVHK! FOR en fantastisk cocker! Og så flink du er Marte. Vi bøyer oss i støvet.

 

Treningstreff!

Hjemme etter en herlig helg på Hegna Camping i Bø! Så hyggelig vi har hatt det sammen med en god gjeng på Myrullen sitt kenneltreff. Jippi, nå også kjent som skap-Myrullen, fikk trent godt gjennom hele lørdag og halve søndag.

Foto: Siv Marit Tho

Jippi og jeg fikk gode tips fra Kristin, Helle, Kjellaug og andre på konkrete ting som kan forbedre øvelsene våre. Vi tok med programmet til landskampen og fikk gått gjennom hele fri ved foten. Den var vanskelig, men veldig gøy å gå også! Her får vi utfordret oss og måten vi beveger oss på. Foten gikk forresten kjempebra og Jippi var akkurat slik jeg vil ha henne. Digg!

Vi hadde flott vær, grillet og skravlet om hund. Hundene fikk løpe sammen, badet og koste seg. Utrolig fint med så hyggelige folk og hunder sammen.

Foto: Kristin Noori Wigen

Nå fikk jeg veldig motivasjon til å trene frem mot landskampen. Det er åpenbart konkrete ting jeg skal gjøre for å få ting best mulig. Å forberede konkret mot akkurat det som skal skje der er lurt. Dessuten må jeg være mer taktisk i belønningene mine, hvor hun får dem, hvilke hun får til hva osv. Right first time – er ett stikkord. Samt forstyrrelser: nye plasser, veksle underlaget, ringbånd osv.

Foto: Kjellaug Selsaas

Tusen takk for at jeg fikk være med på dette Kjellaug. Et supert initiativ! Hyggelig å treffe alle kjente igjen og å hilse på nye folk.