Agilitymåned

Juni er travel! Men kjempegøy! En skikkelig agilitymåned fra A til Å… pluss enda litt lengre…

Det hele startet med NM. Deretter enkeltstevne på Fitjar, og så braker det løs hos oss med “Elleville dager i turkis” – kveldsstevne onsdag 20. juni, kursøkter med Jan Egil Eide, Christel Faltner og Tamas Traj torsdag og fredag, deretter dobbeltstevne på Karmøy! Og så til slutt, før vi tar ferie fra stevner, er det dobbeltstevne 7. og 8. juli i Stavanger.

En innholdsrik start på sommeren med andre ord. Og når Jippi i tillegg har klart å nappe seg opp i AG2 på kun to stevner, en uke, da gleder vi oss bare til fortsettelsen. For et comeback!

Her kommer noen flotte bilder av oss fra sist helg på Fitjar. Svært representative for stemningen vi har hatt den siste tiden; full fart, gøy, fint vær og masse action! Bildene er tatt av Maija Vinnikka.

35123485_10156572486814446_5075580569870401536_o
Jeg og Jippi i full gass! God driv og godt samarbeid.

35196981_10156572479369446_7015337295670673408_o
Felthinder er definitivt Jippi sin favoritt!

35232914_10156572477764446_1280267396602396672_o
Jippi i MÅL! Seier og napp i AG!

35225711_10156572480259446_2762509268136493056_o
Marte og Vill gjorde også mange gode løp og tok en 2. plass i Hopp3. Både Vill og Jippi fikk NM-napp med laget.

IMG_6711
Napp-jenta måtte selvsagt ta et skikkelig skrytebilde til fæns’n.. he he…

 

Fortsettelse følger…

Advertisements

Valpetrening: en lek!

Trening av valp kan være både utfordrende og gøy! Ingen valper er like. De kan ha ulike sterke og svake sider, noen er mer lekne, andre mer glade i mat. Konsentrasjonsevnen kan være ulik, hvor lenge de holder ut, og hvor god kontakt de har naturlig. Uansett hvilke sider valpen din har mer eller mindre av så gjelder det å sørge for at hunden lærer seg å lære, samt å ha kontakt og konsentrasjon på deg. Da gjelder det å utnytte de sterke sidene til valpen i denne fasen.

IMG_6666
Leker er gøy! Drakampleke med strikk, fluff og hol-ee fra Tugs for Life.

Da jeg begynte å trene Sirkus tok jeg dermed utgangspunkt i de tingene hun fikk til lettest og fortest. Det er da lett å “trene på å trene”. Sitt, bli, håndtarget, kassemetoden og apport (gripeøvelse) er ting hun har hatt lett for å forstå og dermed fikk hun raskt tilbakemelding for å gjør rett, og da stiger motivasjonen hos hunden. Når man har bygget dette opp en stund med noe valpen mestrer, er det lettere å starte med nye oppgaver som valpen synes er mer krevende.

IMG_6649
“Jeg kommer tilbake med den ultrakule leken! Så kan vi leke mer!” Bungee-ring-leke med sau og strikk fra Tugs for Life.

Men mye av tiden hvor jeg “trener” valp, så leker vi bare. Og da snakker jeg om kamplek. Nå er det riktignok veldig rastypisk for spaniels å ville komme tilbake med gjenstander, men med masse påvirkning og øving på lek sammen så er det større sannsynlighet for at hunden vil trekke til deg med en leke for å få leke sammen med deg. En spaniel skal også være myk i bittet, men det skaper ikke noe hemming på lek- og kamplyst. De skal lære seg forskjell på apport og lek!

Ball er ikke noe jeg benytter som belønning før leeenge…. Hunden skal først være godt innarbeidet med drakampbelønninger da det er en langt mer sosial og samarbeidsvekkende belønningsmetode. Ballgal blir det fort nok!

IMG_6682
Dra, kamp, vinn og tap! Da er vi i gang med samarbeidet!

 

Inneholder sponsede produkter

 

Min lille mester

For en fantastisk NM-helg vi har hatt med turkisdamene fra ØEVHK! Så utrolig spennende og underholdende det har vært fra morgen til kveld utenfor agilityringen. Arrangementet var dessuten upåklagelig, flotte fasiliteter, fantastisk vær og gooood stemning!

Helgen startet helt utmerket for Jippi sin del. Feilfritt løp i agility, napp og 3. plass! Så utrolig gøy å nappe!

Senere på dagen var det klart for lagløp som kvalifiserte til finalen søndagen, men nesten samtidig gikk Hoppløpet vårt i klasse 1. Jeg måtte dermed ha to baner i hodet samtidig. Ææææh! Og det var ikke noen enkel lagbane akkurat, mer på klasse 3 nivå! Jeg fikk helt hjerneteppe på briefingen og sleit med å finne en god løsning for oss. Jeg visste heller ikke om jeg husket banene…. Men helt utrolig nok kom jeg og Jippi oss gjennom den vanskelige lagbanen, laget var videre i finalen!!! Wooooho! Andpusten løp jeg over i Hopp 1, og det gikk helt strålende med oss til nest siste hinder. Der var det slutt på hjernekapasiteten min og jeg holdt på glemme nest siste hinder, en vegring. Men ellers mye mye bra! Og for en hund som bare gir og gir! Og med dette var vi kvalifisert til individuell finale i Klasse 1 mesterskapet! WOW! Mer enn jeg hadde håpet på!

1ABBB3B0-A361-483D-95EF-4624FE2D07E9

I tillegg til alt dette ble Marte og Vill kvalifisert til individuell NM finale! Large-laget fra ØEVHK var i lagfinalen, og Elisabeth og Messi var også i NM finalen individuelt. For en gjeng!

Søndagen startet tidlig. Men Jippi klarte seg gjennom første del av hopp klasse 1 finalen og havnet på en foreløpig 2. plass. Senere var det agilityfinale, det avgjørende løpet. Vi klarte oss fint der også, og jammen holdt det til sammenlagt 1. plass. Jippi ble klasse 1 mester!!! Mye mer enn det jeg hadde håpet på da vi reiste til NM denne helga! FOR en fantastisk hund! FOR en bonus! Valpene hennes er ikke 3 måneder ennå, hun er ikke i topp-form ennå, ikke på sitt raskeste, det har vært brennhett i sola, og allikevel presterer hun slik som dette! Jeg er så stolt!

Ut over dette var det også mye bra fra Marte og Vill som kom feilfritt gjennom hoppdelen, men dessverre disket på agilityløpet. Men sterkt å komme til finalen i NM! Mellomlaget vårt havnet på en 6. plass i finalen (tenk så kult at vi ble plassert i finalen!), og rått av de Frustrete Fruene (large-laget) å komme på bronseplass i NM for lag for 2. gang! Stolt av klubben vår og hvor utrolig gøy vi har det sammen. Takk for en fantastisk opplevelse!

5F989481-E22F-4B43-B8E5-11048EA04EE4

NM-klar!

Dere som har fulgt med en stund så kanskje innlegget om valpepakkene? I så fall la dere kanskje også merke til at vi hadde lagt ved en drakamp-leke fra Tugs For Life? Denne typen leker hadde valpene her flere av i valpekassa, og de har lært seg å leke med drakampleker fra de var bittesmå.

Nå har vi ingått et samarbeid med Tugs For Life som produserer et bredt utvalg av leker og utstyr til hund! Norskprodusert! Spesielt lekene er jeg kjempebegeistret for. De kommer i mange ulike varianter; solide, med et godt håndtak, med og uten strikk, med sau, geit eller kaninpels, med ulike utvalg ball, et spekter av fargemuligheter, og i ulike størrelse og utforminger. Her er det noe for en hver smak!

Screen Shot 2018-05-29 at 22.57.12

1F126E7B-DF78-4F34-BFBF-2D6A632930B7

 

Til NM har Jippi fått seg noe ekstremt kult fra Tugs For Life! Nemlig et eget bånd (leiebånd og halsbånd i ett) som har både strikk, brodert navn, og fluff! Alt-i-ett-bånd! Utrolig praktisk og lettvint. Og selvsagt med turkis, klubbfargen vår! Her snakker vi stil! Jippi har testet ut båndet og det falt definitivt i smak! Noe slikt har hun ikke hatt før, og hun ble kjempebegeistret over å få lov til å leke med båndet.

 

 

Finn din nærmeste forhandler HER og sjekk ut godsakene! Finner du ikke en i nærheten av deg? Da kan man kontakte dem via Facebooksiden deres HER.

IMG_6590
GO Turkise ladies!

 

Innlegget inneholder sponsede produkter

Opptreningen

Opptrening av tispe etter valpekull er det sikkert mange gode fremgangsmåter for. Jeg har forhørt meg litt rundt og har opparbeidet en ganske grei plan på dette synes jeg. Siden Jippi skal til NM i Agility rett etter at hun har lov til å konkurrere igjen så har vi hatt litt “dårlig” tid. Men vi har hele tiden vært forberedt på at hun ikke vil rekke å være i toppformen til NM, og det er helt OK. Målet er uansett å løpe agility og ha det kjempegøy!

Eirik trener for tiden opp til IronMan og det passer jo helt utmerket med at Jippi trenger opptrening. Hun får nemlig være med han på løpeturer, noe hun jo har vært med på hele livet. I det siste har det til og med blitt lagt inn stopp med svømming på løpeturene deres. Perfekt! Så hun har med andre ord sin egen PT.

Og når vi snakker om svømming: Jippi er jo en jakthund og et naturtalent i vannet. Det kunne ikke passet bedre at det var på denne årstiden hun trenger opptrening! For ikke å snakke om den ekstra varmen som har vært. Det har dermed vært helt naturlig for henne å starte med apporttrening i vann. Her også har hun blitt med Eirik på svømming når han trener. Hun bare svømmer og svømmer, kun for svømmingens del.

Jippi nyter varme, sol og dager med svømming! Sommerkroppen 2018 er snart i boks!

Matmengden måtte reduseres ganske kraftig da hun sluttet å gi valpene melk. Det skjedde et par dager før de var leveringsklare. Da sa hun at det var stopp (i grunnen fascinerende hvordan hundene ordner opp alt slikt selv, og vet når det er på tide for valpene å bli mer selvstendig). Hun har hele tiden vært ganske slank mens hun hadde valpene, og mengder med mat gikk ned på høykant! Uken rundt levering var hun derimot begynt å legge litt på seg, så her måtte det livsstilsendring til. Nå spiser hun ganske lite, og er ca. 0.5 kg fra sin normale vekt.

Utseendemessig begynner hun å se mer ut som seg selv igjen. Pattene er så og si borte, litt slakt skinn er det ennå bakerst. Hun har mistet litt av sin fine muskulatur, men den er på vei tilbake nå. Og for ikke å snakke om pelsen…. hvor er den? He he.. Den ekstreme røytingen har stoppet nå da, men pelsen er skrekkelig tynn! Vi ser frem til den er tilbake!

Bilde 20.05.2018, 14 21 19
Dette er livet!

Sirkus 11 uker

I dag er Sirkus 11 uker gammel og vi er klare for å vise frem et par ting hun har jobbet med den siste tiden.

Vi startet tidlig med kassemetoden for å få inn bakpartskontroll, venstrevendinger og inn-sitt (på plass/fot). Jeg bruker alltid kasse med lokk slik at jeg kan bygge ned mot bakkenivå gradvis, går over til target, og faser denne ut når hun forstår kroppsbevegelsene mine. Vi er på sistnevnte del nå.

Apport/avlevering, eller det vil si gripe og holde, startet vi med for en uke siden. Det gikk rimelig kjapt, raskere enn med Jippi mener jeg å huske. Hun har nå skjønt at hun må holde apporten en ørliten stund før hun får belønning. Denne tiden dras gradvis ut. Hun holder også litt igjen når jeg drar i apporten. Dette skal også økes i vanskelighetsgrad på sikt slik at vi får et fast grep. Vi holder nå på å senke apporten mot bakkenivå, slik at hun plukker den opp selv og tilbyr avlevering fra sitt. En annen del blir å gjøre det samme ved utgangsstilling/fot-posisjon.

Utrolig gøy å trene inn disse tingene!

Her er en filmsnutt av Sirkusklovnen som trener!

 

Bade bade bade!

FOR en fantastisk mai måned vi har hatt så langt! Masse sol og varme, sommerfølelsen har vært på topp! Det har dermed vært treninger som har vært perfekte mot oppkjøringen til NM i Agility da det ofte pleier å være sol og varme på disse sommer-arrangementene. Da er det ikke noe “sjokk” for hundene å plutselig måtte konkurrere i varmen.

Det har også vært svært gunstige forhold for Jippi å komme i gang med vannarbeid og svømmetrening igjen. Perfekt aktivitet for henne som skal bli i ship-shape etter mammapermisjonen. Så vannapport i Vatnakvamsvatnet har stått på menyen. Hun elsker det!

Da ble det også en liten anledning for å introdusere Sirkus for vann. Hun er jo akkurat blitt 10 uker gammel, så vi har virkelig ikke forventet at hun ville gjøre mye annet enn å vasse i vannkanten… men joda, her har vi med en artig liten sak å gjøre… he he… En minidummy i vannet – og vips, så har vi Sirkus på jakt etter den. Hun hentet dummy, først i vannkanten, deretter et par svømmetak for å få tak i den. For en artig liten hund hun er!

IMG_6547IMG_6540IMG_6537

Selv om vi er heldig med været nå, så vet vi jo at sommer i Norge ikke nødvendigvis alltid blir like varme og solrike. Vi trener uansett mye i vann om sommeren, så da er det et MUST å holde varmen etter kalde bad. Jeg har tipset om det før, men gjør det igjen: Aurora ulldekken fra Canelana er med i bilen hele sommeren til bruk spesielt etter våte turer eller vannarbeid! Det beste for å holde varmen mens hunden tørker!

IMG_6477IMG_6461IMG_6505
Gulljentene mine i Aurora ulldekken fra Canelana. Det beste allround-dekkenet som vi bruker spesielt mye i sommersesongen. Anbefales!