Pocket size

Når man trener hund variert, og prøver å få få hunden til å utføre øvelser og adferd uavhengig av miljø, mønster og for mye påvirkning, så er det kjekt å minimere og variere belønningene sine innimellom.

Jeg vil at hunden min skal kunne gå et helt lydighetsprogram i forventing om at jeg kanskje har en pølsebit i lomma, eller at jeg kanskje når som helst kan dra frem ei leke den ikke visste at jeg hadde. For å skape denne forventingen er det jo fint om hunden ikke alltid kan se hva den får i belønning. Nettop derfor synes jeg det er ekstra kjekt med leker som lett kan gjemmes under jakka og i en lomme. Hundene elsker jo store leker også, men de små skaper like stort engasjement her! Spesielt når der er fuskepels, ball og strikk!

Sirkus fikk teste en liten versjon fra Tugs For Life, og hun bare elsker den! Denne skal jeg ta med mye på trening fremover, og dra den frem fra lomma uten at de har sett at jeg la den der. Da tenker jeg det blir god stemning!

IMG_8651IMG_8653

Tugs For Life finner du også på Facebook!

Advertisements

Vesten

Det er vinter. Kulden er kommet også hit til vestlandet. Riktignok ikke mange minusgrader, men de kommer og går…. For en jakthund er senhøsten og vinteren fortsatt aktive perioder. Vi er mye ute på jakt etter fugl, det er vind og vått her fortsatt, og det blir fort kaldt når man er fuktig i minusgrader.

Jippi har nå fått gleden av å teste markeringsdekkenet til Canelana. Den fungerer ikke bare beskyttende på brystet, men den har også fôring av merinoull! På denne tiden av året er det helt ypperlig med en funksjonell vest som både beskytter og varmer.

IMG_8601

Vesten er nok helt perfekt til hunder i høyfjellet på vinterstid. I kaldt og tørt terreng med snø er nok denne midt i blinken. Men for oss i vestlandsværet på denne tiden er den også svært nyttig. For selv om den blir litt våt så holder den også hunden varm siden det er ull vi snakker om her! Jippi blir fort kald når hun blir våt, og vesten forsinker fukt å trekke inn mot huden pluss at den holder henne varm hvis hun blir fuktig.

Jippi har den minste størrelsen, XXS, hun er ca. 56 cm rundt brystkassa, så den vil passe hunder i ca. den størrelsen. Så langt er jeg svært fornøyd og jeg kan fint anbefale denne videre, og vi skal teste den enda mer, også i snø denne vinteren. Du kan kjøpe vesten/markeringsdekkenet HER.

IMG_8644

IMG_8633

Inneholder sponsede produkter

Der satt den!

Årets siste jaktprøve med full klaff denne helga! Denne gangen fikk vi vist frem hva vi kan – full pakke!

Tidligere har Jippi hatt noen skjønnhetsfeil i arbeidet sitt som gjør at hun ikke har nådd opp til 1. premie, men har fått 3. og 2. premieringer. Kjekt å gå til premiering på jaktprøver, de vokser ikke på trær. Men denne gangen var det vår tur til å nå helt opp!

Jippi gikk ut som nr. 2 søndagen på Voll for dommer Anders Brunvoll og skytter Hans Hodne. Vi fikk søke i variert terreng både åpne jorder, kanter og krattskog. Jippi tok opp fugl og jeg så bare det sorte hodet hennes som stakk opp av det høye krattet da fuglen fløy og skuddet ble løsnet. Og der satt hun! Hun ble kalt rett inn og vi fikk gå rett over i en kast-apport. Jeg følte meg rimelig sikker på den situasjonen, hun satt i skudd og kast, gikk på min kommando, fant fuglen ganske raskt og leverte til hånd. Jeg var selvsagt spent på resultatet, man vet jo aldri om dommeren tenker og synes det samme som en selv, men vi var enig om at hun hadde jaktet godt og gjorde akkurat det hun skulle.

Stor glede på premieutdelingen da vi fikk utdelt en 1. premie i åpen klasse! Nå klaffet alt, og jeg er kjempefornøyd med å ha fått vist frem en god jakthund som har lært seg hva som forventes av henne i de jaktlige situasjonene. Jeg har jo visst om dette hele tiden, men nå står det altså svart på hvitt; at Jippi er en 1. premie-hund!

Før årets siste prøve har vi har finpusset på lydigheten i søket, sikret oss at unødvendige brister i apportarbeidet ikke skal skje, og trent på jaktprøvelike situasjoner. Det har fungert!

Cockers on ice

Kaldt, fint, frost! Fine turer i dette været, og på søndag tok vi turen til et sted hvor det gikk an å gå på skøyter. Eirik testet skøyteforholdene og cockerne sklei etter… he he…

IMG_8539
Sirkus sitt første møte med islagt vann…. ord blir vel overflødige…. ha ha ha!

Begge jentene har på seg Canelana Thermodekken i minusgradene. Dekkenet finner du HER.

Litt opp og ned

Årets siste LP konkurranse for vår del ble i dag. Turen gikk til SBK. Vi prøver oss igjen på å klare det siste certet!

Det var litt forskjellig i dag kan man si; først var det en hannhund som forstyrret Jippi i fellesdekken… ja ja, regnet ikke med at det skulle skje i klasse 3, men vi fikk ta den på nytt til 10 poeng. Jippi takler det, men jeg liker jo ikke når slikt skjer….. Deretter en litt halvveis start på fri ved fot, og så den typiske feilen i sitt under mars (argh, hvorfor kommer vi oss ikke ut av den grøfta der!?!) Ruta lå an til 10 helt til hun havnet en meter foran meg på siste bit av fot før avslutningen (jeg mistenker sterkt hun ville ut av ringen og spise pølsebitene sine…)

Nok en gang omdirigering på kjegla før apport. Her MÅ jeg finne på noe smart!! Hun er ikke på jobb når dette skjer gang på gang i konkurranse. Ellers ble det en del tull med avslutningene hennes på apportøvelsene… Neseprøven startet knallbra, alt var bra, helt til hun la pinnen ned foran meg, snuste på den (dette kan da ikke stemme?), men joda, det var rett… Det endte med en null. Kjegla bra, avstand 10 poeng!

Så det ble en 2. premiering, med to 5 og en 0 så holder det ikke til cert. MEN det jeg faktisk klarte var å bygge henne opp i løpet av programmet. Hun var glad og fornøyd, responderte på mine klapp og “hurra”. Så fornøyd med mye av moduset hennes.

Vi har en jobb å gjøre, og jeg tror jeg skal jobbe en del med matforstyrrelser fremover. Også andre forstyrrelser i utsending mot kjegle f.eks. der hun MÅ velge vekk alt annet hun har lyst på og fokusere på øvelsen. Gjør jeg dette nok, så kan det hende at hun klarer å forbedre fokuset sitt. Championatet får vi ta i 2019… Dette skal vi få til!

Bilde 25.11.2018, 13 27 56
Jippi hadde fin heiagjeng i dag! Selveste Mocca var og så på oss, og det var stor stas å treffes igjen.

Pink Flush på treningstur

I dag har jeg, Marte og Nina vært å besøkt Hans på Voll for å trene litt sammen. Kald og fin dag med sol! Bravo, Jippi, Spinn og Vill var alle ute på søk og gjorde en god jobb. Tusen takk til Hans som ville ha oss på besøk og som hjalp oss som skytter hele dagen! Det er på grunn av sånne som deg at vi har et så godt jaktmiljø i spanielklubben! Takk!

Litt i tvil om vi ville finne fugl i frosten, og dagen startet uten mye å finne, men etter lunsj skjedde det ting. Bravo fant bekkasin, Spinn fant to rugder og Jippi fant til slutt en bekkasin.

Jippi klarte seg bra i dag, og gikk fine søk med lite fløytebruk. Hun tar seg godt frem i terrenget som her veldig tungt å gå i, mye sump, bløtt, humper og kratt. I kantene må jeg styre henne mer for å forhindre at hun kommer for langt frem. Hun må styres litt mer ut til sidene med jevne mellomrom, og dekker da terrenget godt. På slutten av dagen, og på sitt tredje slipp, går hun ut på beitet – bekkasinområdet. Her går hun som hun pleier når hun jakter bekkasin; som en støvsuger. Da blir jeg litt utålmodig, men jeg må bare roe meg ned og la hunden søke. For sånn søker hun på sånne områder, sånn er det bare, og det resulterer jo også i at hun finner fugl.

Bekkasinen letter litt foran henne, det skytes, og hun sitter. Det var jeg kjempefornøyd med, og gikk med det samme frem til henne for å belønne henne. En god erfaring og en god trening!

 

Kokofasen

Sirkus er om ikke alt for lenge hele 9 måneder, tenk det… Da kan de liksom starte å konkurrere i lydighet! Ikke aktuelt for Sirkus. Det har vel aldri vært aktuelt for noen av mine hunder. De er ikke moden i hodet i denne alderen i det hele tatt!

Sirkus er virkelig kommet inn i en “kokofase”. Hun bobler over av energi innimellom, ramper, løper som en gal, og irriterer Jippi. Så jobben nå er å begrense henne slik at hun ikke får ta ut energien sin på feil plasser. Da er det også viktig å bruke den på rett plasser i form av trening. Hun elsker jo å trene på ferdigheter, så det går fint. Men det er jo også viktig at hun får bruke kroppen sin litt, så løping i terreng er bra for henne innimellom.

Vi har trent mer lydighet på kveldene nå. Jippi prøver jeg igjen å skape masse trygghet og motivasjon hos inn i øvelser og program. Sirkus pirker på fri ved fot posisjon, ruta (hun er ikke så god på å bli i ruta), og å øke avstanden i “avstandskommandering”. Må vel begynne å tenke på den fellesdekken også nå med henne…

Bilde 21.11.2018, 19 52 34
Beste jentene mine i hallen vår i Ølensvåg. Her tilbringer vi mange mørke høst- og vinterkvelder. Deilig å ha ett sted å trene nå. Her har vi det gøy! Nå er minusgradene kommet og da har begge på seg Ambassadørdekkenet fra Canelana.