Jaktkurs

Denne helgen har vi vært på jaktkurs med Thomas Stokke i regi av Vindfinn Hundetrening! Tema var jakt med spaniel og vi tok for oss hvordan jobbe mer detaljert og fint med søket, lydighet i søk og stopp, og drigeringsarbeid. Selve apportøvelsen fikk vi demonstrert og det var ikke så mye å si på den.

IMG_3460

Jo mer jeg har lært om jakt med spaniel så har jeg også forstått hvor mye jeg ikke kan om dette. Det er ikke bare å trene hund. Man må kunne en stor del om hvordan en jakthund fungerer når den jakter og hva en skal se etter og hvordan man bør styre det. Samarbeid er et viktig stikkord, og vi fikk gått godt gjennom dette.

Kommandoene skal holdes hellig. Noe jeg er fullstendig enig i og støtter 100%, men det er faktisk ikke alltid jeg klarer å følge opp denne. Og særlig i jakta har jeg vel sviktet en del her. Snur ikke på første kommando, sitter ikke på første kommando, kommanderer jeg igjen eller gjør jeg noe som forteller hunden at den gjorde feil? Jeg har slurvet her… jeg har kommandert på nytt og latt det gå… Så her fikk jeg leksjon i hvordan jeg kan jobbe for å rette opp og så mykne opp igjen. Det er så lett at jeg kommer på etterskudd, lager mye styr, og hunden trekker seg bare lengre unna. Det bedrer ikke akkurat samarbeidet.

IMG_3462

Ikke vær en festbrems. Det må ikke alltid bli slik at jeg snur henne når hun er inni noe skikkelig spennende. Da blir jeg bare den som alltid tar henne vekk fra det bra. Her må jeg jobbe med å snu henne for å sende henne til noe hun har lyst å finne, være litt strategisk.

Stopp. Hun kan ikke stoppen/sitten godt nok. Her er det bare å utfordre henne med alt mulig. Kan ikke forvente at hun stopper på fugl når hun enda løper etter en ball som kastes.

IMG_3464

Dirigeringsarbeidet har vi bare ikke kommet langt nok på ennå. Hun forstår memory-apporter på lang avstand bra. Blinde apporter er hun nok ikke så god på hvis de er for langt ute. Ut-kommandoen er ikke skikkelig befestet ennå. Vi tar det innimellom, ikke et stort must å være dritgod på dirigering med en spaniel. Men det kan absolutt være en fordel å trene på diskrimineringer slik at hun faktisk henter det jeg ber henne om og ikke lar seg forstyrre av noe annet! Det skal vi gjøre mye mer av!

Veldig greit å ha en instruktør som minner deg på de tingene jeg har liggende å kverne i bakhodet. Og veldig bra å få en løsning på lydighet og samarbeid under søket. Det trengs virkelig, siden jeg føler meg litt hjelpesløs i de der flokene. Håper jeg får til å trene riktig på dette på egen hånd nå.

IMG_3463

Takk for et fint kurs! Nå gjelder det bare å trene videre og være konsekvent.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s