MatPrat

Første kullet vårt, og mye nytt som skal erfares og læres. Blant annet dette med når og hvor mye mat valper skal ha… Folk skriver ulike erfaringer på nettet, så jeg skjønte at her var det vel bare å prøve seg frem.

Da valpene var 3 uker fikk de smake sin første lille porsjon kjøttbasert våtfôr. Det likte de godt, men det var ikke rare biten de gomlet i seg. Slik holdt vi på en god stund. Bittesmå smakebiter siden de åpenbart fikk nok melk fra Jippi. Videre større porsjoner, nå med innblandet tørrfôr (Acana Puppy & Junior) som var oppbløtt i vann. Mange pleier å ha i kulturmelk, noe vi prøvde, men det var ikke så kjempepopulært blant denne gjengen, så det sluttet vi med.

En helt ny smak! Nammi-nam!

Den siste uka har de kun spist tørrfôret Acana Puppy & Junior helt tørt (med en liten dæsj Brilliant lakseolje). Det kom tydelig frem at de foretrakk det tørre fôret fremfor det som var oppbløtt. De knasker og koser seg med pelletene. Fôringen av fem små villbasser er dermed blitt mye enklere. De får fortsatt melk fra Jippi. Om morgenen er det desidert favoritten! Så de får kose seg med en melkeskvett så lenge hun synes det er OK.

Acana tørrfôr er nammis! Små porsjoner, men ofte.

Valpene får med seg en pakke med Acana Puppy & Junior når de reiser fra oss. Da får de en fin overgang fra det de er vant med her hjemme hos oss. En god start på sitt liv i nytt hjem!

 

 

Innlegget inneholder sponsede produkter

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s