Nesearbeid

Det finnes mange måter å trene neseprøve på; både for å variere, forsterke, senke stress og for å overtrene. Jippi har måtte jobbe en del med å senke tempoet og være mer samlet i koblingen mellom fart og søk.

Nå er vi på det stadiet at hun blir utfordret enda mer. Pinnene legges tettere og tettere, noe som er spesielt utfordrende utendørs hvor vind kan påvirke nesa. Til slutt legges pinnene helt tett! De kan til og med legges over hverandre. Da gjelder det å ha en hund som tar seg tid til å virkelig finne ut hvilken pinne det er som lukter rett; den jeg har tatt på.

bilde-26-01-2017-18-51-06-1
Her er det bare å være nøye! Den rette er den med kvisten på. Det er veldig gøy å se hvordan hun takler denne utfordringen godt. Hun dytter vekk de andre for å få tak på den rette.

Mange hunder vil få rett lukt i nesa og haste med å plukke den de tror det er. Ja, de skal være raske med å ta den når de er sikker, men jeg vil at hundene skal lære seg at den må bruke et sekund ekstra for å være sikker på at dette er den rette. Trening med tette pinner hjelper. Du ser hunden virkelig jobber med å ta den rette, ikke den ved siden av!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s