Debut: nye klasse 3

Der var konkurranseåret i gang igjen! Den lenge planlagte debuten i nye klasse 3 i lydighet ble på søndag for meg og Jippi. Jeg har med viten og vilje holdt henne igjen i klasse 2 i 2016. Ikke bare fordi det kom nye øvelser og championatregler, men også fordi hun trengte klasse 2 til å bli vant til konkurransesettingen. Man blir vel aldri helt vant til konkurranse, litt nerver og virr blir det vel alltid, men klasse 2 er en fin klasse å “trene” på.

Klasse 3 har blitt vanskeligere enn før. Men jeg liker det! Øvelsene er satt godt sammen, det er logikk og en god oppbygning hvis man skal videre til FCI3, og øvelsene i seg selv er kjempegøy å trene på! Denne klassen og dens vanskelighetsgrad passer veldig godt som championatklasse. Selv om programmet er langt, øvelsene mer komplekse, så er ikke bedømmingen like streng som i FCI3. Det må man huske på!

Så hvordan gikk det med oss? Jo, jeg er veldig fornøyd!
Fellesdekk: YES vi fikk den til perfekt. 10 poeng! Selv med en veldig urolig hund ved siden av.
Fri ved foten: den lengste vi har gått, og det var utrolig bra fokus! Trenger mer øving på starten på ryggingen; DK. 8,5.
L’en: missa sitten så det ble en 6’er, men veldig fornøyd med alt annet i øvelsen. Hun trenger mer trening på sitten, det vet jeg fra før.
Innkalling med dekk: Her kom en overraskelse! Jeg som har skrytt av Jippi sin fantastiske inkalling og kjappe moment… ha ha! Vi fikk det ikke til. Dekket ikke på første kommando, så det ble null på denne. Jeg ble litt satt ut. Og det tror jeg nok Jippi var også.
Ruta: Yes! Løper ut i kanonfart og gjør alt nydelig! 9 poeng! Trenger mer trening på foten helt i slutten.
Apportering med dirigering: Jadda! For en fart! Utrolig fornøyd får jeg bare si. 9 poeng!
Apport over hinder: Jippi er rå! 1o poeng! Jeg har måtte trent masse på opptak på denne øvelsen fordi hun er så innmari hurtig at hun plutselig ikke får med seg apporten i farta. Men denne gangen timet hun det perfekt!
Neseprøve: Hun gjør alt det vi har trent på. Hun elsker å søke. Får litt trekk på grunn av at hun er urolig når jeg leverer pinnen. Ooops, sånne ting man glemmer av å trene på. 8 poeng.
Kjegle: Overraskelse nummer 2. Dette er jo virkelig ikke en vanskelig øvelse… Men Jippi er fullstendig opphengt i stedet hvor neseprøvene lå, så hun skyter rett ut dit og skal søke mer. Komisk situasjon egentlig. Note to self: kanskje litt lurt å kjede sammen disse to øvelsene??
Avstand: Jippi er på slutten av programmet, det merkes. DK på stå og et lite byks frem her. Ellers en OK øvelse. Avstanden vår er litt for fersk og uferdig enda. Så alt i alt er jeg fornøyd med det vi leverer på denne også. 7 poeng.

bilde-29-01-2017-14-16-39
3. plass! og en 2. premie i klasse 3.

Konklusjon: Det funker! Vi funker sammen. Det var en god følelse i ringen. De vanskeligste og mest komplekse øvelsene får vi til. De nullene overser jeg. Det der skal vi jo få til! Vi kan det jo, det handler bare om å få det inn i denne settingen. Sitten må vi bare jobber mer med, forsterke mer. Veldig stolt av den lille energiklumpen. Hun viser stor glede, vilje og guts. Det bor mye i den lille cockerfrøkna! Jeg gleder meg til mer lydighetstrening og håper virkelig jeg får frem alt potensialet hennes!

Nye klasse 3 FTW!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s