Ny dag

Nye muligheter! Vi har trent jakt i dag og det var jammen godt både for den to-beinte og den fir-beinte. Jeg har nemlig ligget flat i flere dager på grunn av sykdom og den stakkars cocker’n har måttet være svært tålmodig. Det er under slike perioder man merker hvor treningsavhengig man er blitt. Helt fortvilet av at en ikke klarer å komme seg ut for å trene hund… ha ha! Da var det godt å kvikne til igjen i dag og komme seg ut på jakttrening.

Ikke uventet var det mye liv i Jippi etter noen dager med lav aktivitet. Så her var det bare å holde fast ved roret! Jeg la opp til at vi skulle trene på de tingene vi synes er vanskeligst: lange smale kanter langs jorder og elv. Det måtte en del styring til, men det kom seg utover dagen. Bak oss gikk Bente og Flint, og derfra kom det både skudd og kast.

Vi tok også til oss noe ny lærdom når det gjelder å trene på å sende hunden rett ut. På sikt må vi få til en god kommando på apporter hun ikke har markert. Hun kommer seg ikke langt nok ut før hun går over i søk, hun er jo en typisk spaniel og vil gjerne søke i kryss og tvers. Takk for treningen og hjelpen Bente!

bilde-26-02-2017-15-06-45Sølete vestlandsføre er ikke noe vi vil ha med oss inn i huset… Da må nok også den tøffe jakthunden sjamponeres innimellom. Jippi bruker Dogs Body fra Animology (sponset produkt fra Morene).

Bildet av oss på trening i dag (Foto: Bente Bøygard). Etter treningen var det snorketid. Jippi er meget fornøyd med dagens aktivitet.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s