Full pakke

Denne helgen har vi trent på både jakt og lydighet. Gode og innholdsrike treninger har det vært. Full pakke!

Jeg og Marte fikk oss ei god økt med duetrening hos vindfinn.com på lørdag. Jippi fikk møte både Vill og sin halvsøster Spinn igjen. De er både så tøffe og søte disse sorte cockerne våre. Duenes største skrekk!

Bilde 08.04.2017, 11.58.15
Fra høyre: Vill, Spinn og Jippi.

Økta ble bra, med litt hoi og hei i starten, men vi fikk jekket oss inn på et passe nivå etter hvert. Denne gangen kjørte vi hundene i et liksom-søk ute på jordet, får litt fart og forventning opp på dem, så slippes fugl og man må time slippet etter hundens nivå. Jeg var vel litt bråkjekk i starten og slapp fugl når Jippi var på vei mot i full fart. Da var det litt vel vanskelig for henne å motstå fristelsen. De neste gangene var jeg mer sikker på at hun ville stoppe av seg selv når fuglen fløy. Neste gang skal vi ta duene med i et mer realistisk søk i skogkanten. Da får man gradvis tilnærmet seg en skikkelig fuglesituasjon.

Bilde 08.04.2017, 14.34.21 (2)
Gro og Easy var også med på lørdagens lydighetstrening!

Både lørdag og søndag har jeg trent lydighet sammen med Kjellaug. Alt for lenge siden jeg har fått trent skikkelig sammen med henne, så det var på tide! Masse bra konkurranselik trening med kommandering, noe overtrening og forstyrrelsestrening. Det var akkurat det vi trengte nå. Målet er at Jippi skal bli enda mer fokusert på meg til en hver tid, ikke la henne få se for mye frem og tro at hun vet hva vi skal: hun må høre hva jeg sier! Rutiner er også et stikkord. De må skikkelig på plass.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s