Variert trening

De siste dagene har jeg trent Jippi ganske variert. Godt å gi litt slipp på alle detaljene innimellom og trene litt variert og ikke bare tenke på enkelte småting. Man må la slikt hvile innimellom for så å ta det opp senere. Vi har kommet lengre med de vanskelige tingene innen LP, men er slett ikke ferdigtrent. Nevnte jeg at jeg har trent både rally og agility med Jippi den siste tiden? Vel, ALT er jo så gøy! Her kommer en snutt fra fredagens LP-økt:

Vi har også hatt fokus på jakt. Det er en god del å ta tak i der. Vi har falt tilbake til gamle synder og hun er ikke særlig stødig i oppflukt som hun var på slutten av sist høst. Det der er en ferskvare og det må terpes og sikres med henne. Litt slitsomt til tider, men det eneste som nytter er å være konsekvent.

Vi har tørket støv av apporttreningen. Vi har god progresjon på dirigeringer og memory-apporter. Dette tar hun ganske fort og hun er naturlig god på å lese signalene mine. En grei ting å ha med seg hvis man skulle ha bruk for det på en særlig vanskelig apport på prøve. Rette linjer er ennå en sak som viser seg å være meningsløst for cockern. Det er jo så mye spennende på veien dit, så man bør helst jo løpe sikk-sakk hele veien… Ja, det er visst mange veier til Rom… eller i dette tilfellet; til dummyen.

Bilde 30.04.2017, 11.38.07Apport av due. En stund siden vi tok frem fugl i apporttreningen. Greit å få frisket opp disse ferdighetene.

Bilde 30.04.2017, 11.36.30
Er det dette de kaller blinde apporter? Ha ha!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s