Fokus!

Endelig en normal helg igjen der jeg ikke skal tenke på flytting, ikeamøbler, reising, samling osv. Denne helgen har vi fått trent lydighet i ro og fred som normalt. Helt herlig! Lørdagen var ganske fin og varm, god trening sammen med Kjellaug på kunstgresset, jeg hadde med programmet for landskampen og jeg fikk trent noe i retning av det. Søndag; regn. Men vi hadde en knallbra økt uansett!

Bilde 01.07.2017, 12.59.08
Frøkna på plassen sin under LP-treningene. Legg merke til at denne hunden KUN drikker EKTE Voss-vann! Ha ha ha!

Akkurat som til mesterskap får man vite rekkefølgen på øvelsene, ring-oppsett, og fri ved foten. Veldig bra og motiverende å ha noe konkret å øve på, men jeg går ikke ut å lærer meg fri ved foten utenat med en gang eller kjører hele programmet i kjede. Det blir nok ikke særlig bra trening for Jippi. Det jeg heller gjør er å kjøre to eller tre øvelser etter hverandre slik de skal være i under konkurransen, belønner der jeg vet det trengs, og jobber med at fokus skal være på i transportene.

Fri ved foten er ganske utfordrende, ligner litt på VM-foten, men er kortere. Raske temposkifter og plutselige holdter. Spennende. Den har jeg gått gjennom et par ganger og jeg synes det går fint. Jippi gjør akkurat det hun skal, jeg må bare passe på å time holter rett, passe på å ikke gi feil signaler med kroppen i temposkiftene og ikke være av-ventende. Det skal IKKE vises at man vet hva neste kommando er!

Det beste med helgens trening, til tross noe teknisk pirkearbeid som må bli bedre, det er engasjementet til Jippi. Det har vært helt knall under alle treninger og hun begynner virkelig forstå å holde fokus gjennom alt vi gjør når vi går lydighet. Jeg er SÅ fornøyd med akkurat det! Målet er at det skal holde gjennom konkurransene fremover, så jeg håper virkelig vi er på rett spor her.

Takk for bra treninger Kjellaug!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s