Der satt den!

Årets siste jaktprøve med full klaff denne helga! Denne gangen fikk vi vist frem hva vi kan – full pakke!

Tidligere har Jippi hatt noen skjønnhetsfeil i arbeidet sitt som gjør at hun ikke har nådd opp til 1. premie, men har fått 3. og 2. premieringer. Kjekt å gå til premiering på jaktprøver, de vokser ikke på trær. Men denne gangen var det vår tur til å nå helt opp!

Jippi gikk ut som nr. 2 søndagen på Voll for dommer Anders Brunvoll og skytter Hans Hodne. Vi fikk søke i variert terreng både åpne jorder, kanter og krattskog. Jippi tok opp fugl og jeg så bare det sorte hodet hennes som stakk opp av det høye krattet da fuglen fløy og skuddet ble løsnet. Og der satt hun! Hun ble kalt rett inn og vi fikk gå rett over i en kast-apport. Jeg følte meg rimelig sikker på den situasjonen, hun satt i skudd og kast, gikk på min kommando, fant fuglen ganske raskt og leverte til hånd. Jeg var selvsagt spent på resultatet, man vet jo aldri om dommeren tenker og synes det samme som en selv, men vi var enig om at hun hadde jaktet godt og gjorde akkurat det hun skulle.

Stor glede på premieutdelingen da vi fikk utdelt en 1. premie i åpen klasse! Nå klaffet alt, og jeg er kjempefornøyd med å ha fått vist frem en god jakthund som har lært seg hva som forventes av henne i de jaktlige situasjonene. Jeg har jo visst om dette hele tiden, men nå står det altså svart på hvitt; at Jippi er en 1. premie-hund!

Før årets siste prøve har vi har finpusset på lydigheten i søket, sikret oss at unødvendige brister i apportarbeidet ikke skal skje, og trent på jaktprøvelike situasjoner. Det har fungert!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s