Treningstid og helsestatus

En liten oppdaterings fra oss. I helgen som var hadde vi fint besøk av Kristine og Mocca som kom for å få med seg en jakttrenting med oss. Kristine har ikke ført spaniel på jakt før, så det er kjempefint at hun tar turen hit og vil få med seg litt inspirasjon til videre trening. Nina med Bravo ble også med og trente sammen med oss.

Det vi så med en gang var i alle fall at Mocca har masse fint naturlig. Et naturlig søk, fine bevegelser og hun bruker nesa! Fin fart og stil. Så hvis dette blir satt i system, så ligger det til rette for at hun blir en prima jakthund. Godt å se at vi har klart å bevare den gode jaktlysten i avlen. Det er svært viktig for oss.

Bilde 09.03.2019, 14 21 15
Forresten; Mocca ble sjekket for patella luksasjon i dag og hun er FRI! Hurra. Øynene også FRI med noen små øyehår som Sirkus også hadde. Spennende at helseresultatene på kullet så smått begynner å tikke inn. 

Sirkus trente en del grunnleggende. Nå begynner hun å skjønne mer og mer av “sitt når noe flyr i lufta” og snusignalene funker også ganske fint nå. Apport av dummy er også ganske så bra nå… så vi kan nok snart begynne å avansere litt. Jeg har holdt henne ganske mye igjen da jeg så hvor hardtgående hun hadde tendenser til å bli, og ser jeg kan begynne å slippe opp litt nå siden hun til tider er mer en nok opptatt av å holde kontakten med meg.

Jippi fikk kjøre noen dirigeringer som hun jo trenger å bli bedre på. Hun jobber på, men jeg ser at jeg med fordel kan trene litt mer vanskelig med henne slik at det ikke blir for forutsigbart hver gang. Hun (eller vi?) lar oss vippe litt av pinnen hvis noe uventet skjer.

Jippi i farta! Note to self: husk å få nytt batteri i ballkanonen. Den kan bli nyttig fremover.

Denne helgen er Marte med Spinn i Danmark for å date Boe! Åh, som jeg gleder meg til oppdateringer derfra! To be continued…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s