Vinterdvale

Bokstavelig talt? En usedvanlig kald og snøfull vinter har vi i Rogaland dette året. Så det skal ikke stå på vinteraktivitetene. Om trent hver helg har blitt brukt til ski, akebrett og hygge utendørs. Kaldt, mange minusgrader, mye vedfyring og utrolig godt vær. Det er definitivt hyggelig å ha noen slike perioder!

Men… alt annet vi vanligvis gjør på fritiden da? Ja, det er vel ikke noen nyhet at det meste er koronastengt. Vi trener litt agility reglmessig i hundeklubben og holder ferdighetene ved like, men konkurranser kan vi se langt etter. Så det føles litt slapt, rett og slett…. Alle gleder seg stort til våren kanskje gir mulighet for stevner igjen!

At helgene er åpne gjør at vi har fått mye tid til å jobbe på fritidsboligen vår i Stokkadalen – Skolehuset. Der har vi bodd flere helger i januar og februar og det gledes at det nå er så ferdig at vi kan bruke det! Hyggelig å ha skogen, vannet og roen rett utenfor døren. Under er noen bilder av hvordan vi har det der. Rikrignok må taket fikses på utvendig, gang og loftsrommet er ikke ferdig, og så skal vi jo ha litt platting og slikt på sikt. Men brikkene faller på plass nå.

De fire første bildene er før og underveis i rivingen. Og de neste er hvordan vi har fått det nå. Mesteparten r fra hovedrommet med stue/kjøkken og et fra soverommet. Badet er bygget på. Det har vært mye arbeid og tatt sin tid, men vi er svært fornøyd med resultatet.

Vi har også hatt noen runder med hundene i mye variert aktivitet. Vi har funnet spor etter døde rugder, og vi hører at det rapporteres om mange funn av døde rugder på Sør- og Vestlandet. Det er en hard vinter for dem nå med snø og lite mat. Vi håper at det kun er “overskuddet” som stryker med og at vi har en god bestand her til høsten igjen allikevel.

Jippi og Sirkus på et lite treningssøk i Stokkadalen. Det er kaldt, så de har på seg sine varmeste dekken: Thermo fra Canelana. Vanligvis bruker vi ikke dekken på hundene under aktivitet, men med mer en 10 minus passer jeg på litt ekstra.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s