Diskusjon

Nå er det jo mye forskjellig på gang her. Jeg har planlagt et opplegg jeg har lyst å gjennomføre på jakttreningsfronten her denne våren. Hvis alt klaffer blir det litt ulik type trening både her og der og med ulike folk. Det blir gøy! Kenneltreff er også planlagt, så yey!! Aktivitet aktivitet! Jeg skal også prøve å dra frem kamera og ta noen bilder av hunden igjen. Har ikke fått helt roen over meg til det ennå. Vi har jo pusset, malt og herjet på i fritidsboligen hver helg i vinter. Note to self; man skal ikke undervurdere behovet for opprydding i forb. med slikt arbeid.. he he… det tar tid det og.

Over på tema: så rører det seg jo litt i hundeverden på nettet også. Diskusjoner er alltid spennende, og nå er det MYE på avl og helse i flere forum. Jeg er engasjert, det tror jeg de fleste har skjønt. Og de fleste har også skjønt at jeg ønsker å informere og skape gode forhold for at oppdrettere skal følge retningslinjer og ta fornuftige valg og vurderinger. MEN det går av og til litt over stokk og stein for enkelte på nettet. Man må jo klare å forholde seg saklig og høflig. Det er jo sånn at hundefolk har en viss tendens til å se seg blinde på… ja.. HUNDER! og da er det kun det de ser. Men en må huske på at det er FOLK oppi alt dette også. Folk har følelser, og det er deres beste venn vi snakker om her. Selv om vi finner en og annen feil på den hunden eierne snakker varmt om på nettet, så kan en ikke angripe med krutt og kanoner! Man har ikke alltid sett helheten. Og selv om en hevder å kun kritisere hunden, så grenser det noen ganger over i personangrep.

Jeg har selv fått høre fra andre at mine hunder er ikke verdt å avle på, de er ikke gode nok. Så ja, en møter alltids på noen som skal både være uenig, belære deg, og prøve å stikke kjepper i hjulene. Mange ønsker ikke at andre skal ha fremgang. Sånn er det bare, i flere sammenhenger her i livet. Hvis en oppriktig ønsker å bidra til avl eller for eksempel god hundetrening så skal en heller HJELPE andre til å gjøre gode valg. Å prøve å stoppe alt og alle fører ikke noe positivt med seg.

Jeg er selv stor tilhenger av at det kommer flere oppdrettere av min rase. Og i de tilfellene vi har kontakt med folk som ønsker å avle, prøver vi å peile dem inn på rett spor mtp. avlsretningslinjene til raseklubben. Vi er nemlig litt lei av å være de eneste som står på lista over godkjente oppdrettere av jaktcocker, så det hadde vært fantastisk om vi fikk flere inn der. Så vi tar gjerne imot henvendelser fra de som ønsker veiledning til det. Det er nemlig ingen heksekunst.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s