Lydighet i regnet

Jeg og Jippi er i full gang med opptrapping på lydighetstreningene. Søndag var det tid for lydighet i et litt kaldt og fuktig vær. Vi har mye å jobbe med hvis vi skal få til målene våre i klasse III!

Det går mye i fri ved fot om dagen. Det er den øvelsen som man hele tiden må jobbe med, holde ved like, og ha høy motivasjon i. Her jobber vi sakte men sikker, korte etapper og med høy intensitet. Posisjon i forflytninger og vendinger er i fokus.

img_2660
Astrid og Uno jobber her med fri ved fot. En øvelse som må vedlikeholdes jevnlig.

img_2667
Neseprøvefokus! Her har vi Pippi som jobber med en vanskelig neseprøve. Jippi fikk også gå løs på denne på treningen for første gang og håndterte det veldig bra. Hun kan ha litt hastverk ute i søket, så å lære seg å bruke litt tid der ute kan hjelpe.

img_2674
Kjellaug og Ludvig trener fri ved fot med forstyrrelser; nærme der noen trener helt andre ting. Sånt er veldig greit å få gjort når man først er på fellestreninger.

Det er mange nye ting i klasse III programmet som må bygges opp. Jeg føler vi er i et godt spor på de fleste øvelsene, og har kartlagt svakhetene som må jobbes mer med. Avstandskommanderingen er vel den jeg er mest usikker på nå. Vi jobber jevnt og trutt, veldig nærme enda for at jeg skal være sikker på at det blir helt rett plassering på bakbeina. Det gjelder å klare å få hunden til å forstå kriteriene med de bakbeina! Det er ikke gjort i en fei…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s