Når alt klaffer

Det er så bra å ha innendørs treningsmuligheter når været er slik det er nå! Derfor har det blitt noen turer til drivhuset i Ølensvåg denne uken. Det er også veldig mørkt på kveldene, så innendørs med lys er helt utmerket akkurat nå.

Så var det trening her om dagen, og på planen sto ruta og apportering med dirigering. Jippi var klar som ett egg og ga alt! Alt ble helt utmerket på første forsøk. Jeg ble så utrolig glad! Så da sto jeg der etter to øvelser og bare: “ja, hva skal vi gjøre nå da?”. Så hvordan trene videre når alt klaffer?

Jeg tenker at man skal ikke kjøre på samme sporet om og om igjen. Heller ikke kreve mer på akkurat den øvelsen der og da. Jeg legger heller opp til et vanskeligere nivå, overtrening, med spennende utfordringer på neste trening. Der og da vil jeg bare belønne masse og vise at jeg er oppriktig fornøyd når hunden gjør akkurat det jeg vil og til og med presterer over det jeg forventet.

bilde-12-01-2017-18-49-42
Jippi på torsdagstrening i hallen. Rosa pipeball topper avslutningen på dagens trening.

Vi fikk derimot brynt oss litt på avstandskommandering. Den er ikke akkurat perfekt, men hun begynner å vise meg mer og mer stabilitet i øvelsen. Repetisjon er vel nøkkelen. Korrekt repetisjon, riktignok!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s