Stavangerprøven

Så var helga kommet hvor vi med jaktspaniels i Rogaland skulle få være med å gå walk up foran retrieverne på deres jaktprøve. Vi har ikke fått trent nok opp mot dette, og var veldig klar over våre begrensninger, men vi var visstnok nyttig å ha med allikevel.

Det ble mange korte søksøkter, skudd og kast ofte, og smale kratt og grøfter langs store åpne jorder. Mange utfordringer for en uerfaren spaniel og fører! Jippi hadde utmerkede stopper, sitter og ingen problemer med kast av dummy. Det gjorde henne også fint lite at det kom en retriever susende rett forbi med jevne mellomrom. Det som var utfordringen, og ikke uventet, var lydigheten i søket, søksmønsteret og intensiteten. Hun mangler ikke intensitet, for å si det slik. Det gikk litt for fort fremover og jeg ble litt stressa. Lørdag var riktignok mye bedre enn søndag.

Bilde 12.03.2017, 09.12.43
Søk med spaniel foran, retrieverne bak.

Bilde 12.03.2017, 09.13.03
Skudd og kast av dummy.

Bilde 12.03.2017, 09.13.18
Retrieveren sendes ut fra lang avstand. Tar med dummyen hjem.

Bilde 12.03.2017, 09.13.50
MYE venting, vandring bak, tålmodigheten fikk kjørt seg. Her var det MYE å jobbe med i dag. Tror vi begge ble helt utslitt til slutt. Det hjelper at hun er søt da… he he…

Bilde 12.03.2017, 10.49.51
En vel fortjent premie for å ha deltatt som ivrig søker og provokasjon for hundene i Eliteklasse.

Vi tar med oss erfaringen og det positive som vi mestrer under slike forhold. Søk i smale kratt og grøfter MÅ vi bare jobbe mer med! Og så må jeg roe ned og beholde team-spiriten vår slik at hun fortsetter å ville jobbe for meg.

Takk for en spennende og innholdsrik helg! Og takk for laget Synnøve og Bente.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s