Norsk spaniel klub og jakt

Hei dere med spaniels! Visste du at hunden din er en jakthund? At den er avlet frem for spesifikke former for jakt? Nei? Mange som ikke kan noe om rasene blir faktisk overrasket når de hører spaniel og jakt i samme setning. Men spanielen din har altså gener som gjør den i stand til å fungere som jakthund og det synes jeg er viktig å sette fokus på.

Foto: Knut Framstad og Eirik Selsaas

Ikke bare jeg, men også Norsk Spaniel klub ønsker å sette fokus på at spanielsene skal fungere som jakthunder. Det er et ønske om at flest mulig hunder skal få testet jaktegenskapene sine på klubbens anleggsprøver for å sikre fremtidig avl av de rasetypiske egenskapene. I Våre Spaniels sin jaktspalte, men også i bladet for øvrig publiseres det artikler som omhandler aktiviteten rundt jakt med spaniels. Både prøver, mesterskap, trening og praktisk jakt omtales i medlemsbladet til raseklubben. Her har redaktøren vår gjort en svært god jobb!

Foto: Knut Framstad og Ida Anette Norheim

Husk at Norsk Spaniel Klub er den offisielle raseklubben hos NKK og er eneste klubb som får stå for arrangering av jaktprøver med godkjente dommere i Norge. Det er kun resultater fra disse prøvene som teller for å komme videre opp i klassene og hevde seg i f.eks. Norgesmesterskapene. Antallet spaniels som er spesielt avlet for jaktformål øker i popularitet i Norge, og jeg håper mange flere vil interessere seg for jaktprøver og delta på disse med tiden. Jaktmiljøet er lite og koselig, alle kjenner alle, og vi vil ha med enda flere!

Foto: Ida Anette Norheim

Jaktinteressen er økende, og det vil nok dukke opp enda flere kurs og tilbud innen jakt hos NSK for de som er ferske inne jakt med spaniel. Vi har flere erfarne og dyktige hundefolk og jegere som ressurspersoner i NSK som har holdt på med dette i mange år! Min oppfordring til deg som vil teste din spaniel på jakt er å gå på kurs hos de mest erfarne, oppsøke jaktkomiteen og avdelingene til NSK for å bli kjent med hundetreningen og jaktformen.

Gleder oss til jaktsesongen 2017! Wohoo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s