Samling!

Det har vært veldig travelt de siste ukene, reiser hit og dit, så det har blitt lite tid til skriving og oppdatering av bloggen. De siste tre dagene har vi oppholdt oss på samling med talent- og rekrutt-troppen i lydighet! Jeg og Siv Marit med Jippi og Ixi kjørte sammen til Hove i Arendal på torsdag og der har vi trent og kost oss helt til søndag. Hyggelige og flinke folk, bra hunder og fin plass. Veldig gøy å få være med på dette!

18558963_1525416364196565_7356031203166106127_o
Alle talenter og rekrutter samlet (Foto: Geir Brantzæg).

For min og Jippi sin del ble dette en prøvelse av uventet sort. Det var nemlig haugevis med småfugl på gresset der vi trente. Antakeligvis fugl som har blitt tam av å plukke opp mat etter de besøkende på Hove Leir. Ekstremt irriterende for vår del! Starten på samlingen ble tøff. Jippi strevde skikkelig med å konsentrere seg når det hoppet småfugler rett foran oss på treningsbanen, og enkelt fremadsendinger ble lite vellykket når hun lot seg forstyrre av fuglen på veien til f.eks ruta eller kjegle. Konklusjonen ble å trene mest på konsentrasjon i fri ved foten.

Etter litt betenkningstid så jeg det positive i det: Takler hun denne forstyrrelsen på LP-banen, så takler hun faktisk alle forstyrrelser. Dette er den verste forstyrrelsen for en hardbarka jakthund!

De neste to dagene ble langt bedre! Jippi taklet fuglene bedre og bedre, og vi fikk gjort flere varierte øvelser som ble bra! Vi lærte noen nye tips til fri ved foten, skritt til venstre og holtene. Det ble også mye trening på fremadsending til kjegle. Og neseprøvetreningene var helt prima! Hun ble bare bedre og bedre jo mer vi trente!

Oppsummert så ble dette en helg som ga oss nye utfordringer og masse erfaring. Jeg har lært mer om hunden min enn det jeg visste før jeg kom til samlingen. Jeg vet at hun har litt “fluer” i hodet, og har nå fått trene på (for hennes del) ekstreme forhold, noe som vi skal klare å snu til en styrke for oss!

Treningsgruppa jeg og Jippi var på! (Foto: Svein G. Rønning)

Må takke KG, LP-lagledelsen, Sveing G. Rønning og Svein Børresen for at de arrangerer dette for oss. Fortsett med dette positive arbeidet. Tusen takk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s