Jaktprøvehelg!

En spennende og innholdsrik helg, som vi har sett frem til lenge, er nå vel overstått. Vi har arrangert jaktprøve for NSK avd. Rogaland for første gang i nytt terreng i Ølensvåg hos Astrid W. Ellefsen (Vindfinn Hundetrening).

I dette terrenget er det mye bekkasin (men også rugde og annen skogsfugl) som altså gir gode muligheter for at en stor andel ekvipasjer får et fuglarbeid som jo trengs for premiering. Bekkasinene er ikke lette å treffe, så man må være forberedt på at det blir uten felling og med kastapport. Men det er som oftest mer enn nok for å bli fornøyd med uttelling og resultat. Astrid og Hans gikk som skyttere og skuffet ikke! Her ble det avfyrt skudd i alle fuglesituasjoner og det ble mange premierte! 6 av 9 hunder ble premiert! Stor stas! Alt i alt et vellykket og hyggelig arrangement med fint vær, blide folk, bålpanne, pølser, kaffe og kaker. Takk for innsatsen alle som bidrog til at vi fikk til dette! Arild Stenbråten var hyggelig dommer som alltid.

For meg og Jippi sin del gikk det heldigvis vår vei til slutt og vi fikk i havn en 3.AK premiering. SÅ stolt over at jeg har fått vist at hun kan gå til premiering på jaktprøver i Åpen Klasse! Det var selvsagt spennende, vi gikk vel og lenge uten å finne noe på søndagen, men fikk til slutt en bekkasin opp av ei dyp grøft hvor hun må hoppe opp av den for å se etter fuglen. Dermed litt trekk. Så fikk vi en kastapport med en fasan som var virkelig sur og illeluktende… den var nok ikke helt god. Hun pleier ikke nøle med å ta slikt attraktivt vilt, men denne brukte hun litt tid på før hun fikk den inn. Så litt trekk der også. Men ellers er jeg storfornøyd med søksarbeidet, lydigheten og viltfinnerevnen til denne hunden! Er også fornøyd med min egen forbedring på å være mer på hugget, mer aktiv og min egen timing. Dette trenger jeg trimming på.

Sjekk de fine premiene Nina fikset! Faren hennes er nemlig kunstner med treverk og har laget gryteunderlag av NSK sin logo samt juletrepynt av spaniels. Vi digger det!

Bilde 09.10.2017, 10.25.15Og så er jeg så stolt av å være en del av Team Pink Flush som virkelig viser frem mye bra jakthund! Nina & Bravo med 1.EK, Marte & Vill med sin andre 1.AK og er dermed offisielt i Eliteklasse! Jeg & Jippi med 3.AK, og så skal Astrid ha heder og ære for sin innsats som medarrangør, grunneier, guide og skytter!

Heia heia Nina, Bravo, Marte og Vill på NM neste helg! Dere er i toppsjiktet i Norge og allerede vinnere! Go Team Pink Flush!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s