De er her!

Vi har hatt to fine jaktdager denne helgen også, samt en god teknisk treningsrunde med retrieverdamene på lørdag. Takk for bra trening!

Jippi har fått trene på det jeg har sett kan være et lite prøveproblem; er fast  i oppflukt, men trigges av skuddet til å ta ut. Trening med kast og skudd, skudd og kast, i ulike rekkefølger var ikke noe problem. Hun sitter spontant på skuddet og på kastet… så vi må dypere inn i materien. Bekkasiner fant vi også på trening, lang avstand, men en fin treningssituasjon der hun oppfører seg pent og pyntelig.

Jaktdag 1 gikk vi etter Orre. Nok en gang går den opp aaaalt for langt fra oss. Helt håpløst det der… Jaktdag 2 gikk vi på motsatt side av dalen i solskinn. Perfekte forhold og NÅ var det jammen vår tur til å finne rugde i år! Endelig er rugdesesongen i gang. Vi fikk hele 3 stykk på vingene! Jippi gikk veldig godt med masse trykk i terrenget og god lydighet. Vi fikk to ganske greie fuglesituasjoner med litt uro og en meget bra hvor hun bare begrenser seg selv på en automatisk og kontrollert måte. Fantastisk følelse av kontroll. Ingen felte fugler da… men det er ikke det viktigste. På slutten av dagen trente vi på noen hagleskudd og spontansitt. Hun trenger terping på det der.

Vi har kost oss masse på jakt etter rugda i dag! Gleder oss allerede masse til neste helg!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s