Det går opp!

For en oppsving vi har hatt i det siste! Etter lang betenkningstid, og litt om og men, bestemte jeg meg for å ta turen til Åsvoll i Sokndal for å delta på avd. Rogaland sin jaktprøve. Nok en gang føles det hele svært uplanlagt, kanskje på grensen til dårlig forberedt… men vi har nå i det minste jaktet en del praktisk i høst!

Det har blitt rapportert om godt med rugde i terrenget på Åsvoll, så vi var klar over at her var det mye mulig med fuglesituasjon. Jippi gikk ut som nr. 5 og fikk et terreng hvor det var mye motstand, tungt å bevege seg for en cocker, variert, bratt. Etter ca. halve slippet går det opp rugde som blir skutt etter. Jippi oppfører seg eksemplarisk. Vi blir bedt om å fortsette søket. Etter enda litt blir vi stoppet og dommeren vil ha en kastapport. Apporten av rugde gikk helt utmerket! Endelig fikk jeg vist frem den fine apporten hennes!

Vi søker oss videre. Rugdene er lette på vingene i regnværet, men totalt var det oppe over 20 fugler på denne prøven. Ei rugde tar avsted alt for langt ifra oss, og en Orre går også opp ett stykke unna. Søket til Jippi blir mer intens etter kastapporten enn det det var i starten. Dette, pluss at dommer Anders Brunvoll, syntes fuglen lettet bittelitt for langt unna Jippi trakk litt ned i bedømmelsen. Hadde hun trøkket enda litt mer på i starten, så kunne det hende at fuglesituasjonen hadde blitt mer tydelig for hunden.

Vi tar med oss hjem en 2.AK som jeg er kjempefornøyd med! Vi fikk dessuten masse skryt av skytterne som likte veldig godt å gå for Jippi. Kjempestas! For en fremgang vi har hatt! Takk for ypperlig arrangement som alltid; Tor Magne, Eva og Hans!

Videre har vi også jaktet rugde i Stokkadalen i dag. Litt varierende hvordan de trykket, men vi hadde totalt fire stykk på vingene. En utrolig god og tydelig fuglesituasjon for Jippi der jeg fyrte av et skudd, men bommer. Jippi var prima! Nå er hun sliten og trøtt etter enda en kjempegøy jakthelg, snorker og koser seg, drømmer om rugder.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s