Hallo verden!

I går, 8. mars 2018, ble valpene til Jippi og Vill født. Spenningen er så langt over og vi kan slå oss til ro med det flotte kullet på fem.

Onsdag ettermiddag var temperaturen til Jippi lav… jeg har målt den i mange dager allerde, og var litt utålmodig. Men med uforutsigbar termin så var det ikke så lett å forutse. Natt til torsdag var litt stress. Når ville fødselen starte? Jippi var urolig. Torsdag fulgte jeg med på henne mens jeg satt på hjemmekontor… hun måtte mye på do og peip litt innimellom.. graving og uroligheter – typisk adferd for en snart fødende tispe. Så gikk vannet… og så gikk tiden… jeg begynte å lure på om det ikke hadde gått litt lang tid. Men SÅ begynte pressriene. Da førstemann var skikkelig på vei ut var vi veldig spente. Det var en stor og sterk gutt! Etter dette kom de med jevne mellomrom på en veldig fin og kontrollert måte. Jippi taklet alt helt utmerket og tok seg av babyene med en gang. Til vår store overraskelse kom det hele 3 black & tan fargede valper! 2 brune (som jeg jo hadde regnet en viss sannsynlighet for), men ingen helt sorte. Sannsynlighetsberegninga mi gikk rett i dass. Ha ha! Men utrolig gøy å få slike overraskelser servert. Det hadde vi ikke regnet med.

Resultatet ble 5 valper. 2 tisper (en brun og en black & tan) og 3 hanner (en brun og 2 black & tan). Alle virker sterke og fine så langt. Jippi er skikkelig flink med dem og alt går sin naturlige gang. Jeg kan senke skuldrene.

Litt bildeoppsummering fra under og etter fødsel:

Jippi dagen før fødsel… her var hun ikke så veldig fornøyd med livet… Det andre bildet viser hvordan jeg satt og fulgte med på henne i går før fødselen var i gang. Det var nervepirrende.

Nr 1 – en liten brun bjørn. Utrolig flott hannhund. Så kom nr. 2 ganske rett etter. Og han var en flott black & tan hannhund. Da var vi overrasket her.

Og overraskelsene stoppet ikke der… for så kom det ei black & tan tispe. Jeg var så glad! Ja, ei tispe! Nestemann var enda en hannhund, black & tan han også. Og til slutt det vi håpet på: ei tispe, ei brun tispe.

I dag er deres første dag i livet og de klarer seg utmerket sammen med mamma Jippi. Så heldige vi er!

Nå er de bare MINE i 2 måneder! Så mye gøy vi skal ha! Den første uken skal vi ta det rolig her og passe på at alt står bra til. Og så kommer jeg til å ta kontakt med de som har stått på valpeliste hos oss. Vi skal jo ha en av tispene selv, og hvilken av dem det blir bestemmes nok ikke før relativt nærme levering.

Tusen takk for alle gratulasjoner! Og takk til dere som har holdt kontakt med oss underveis disse dagene. Dere vet hvem dere er 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s