Tiden flyr!

Valpene er nå 6 uker gamle, og tiden bare raser avgårde. Nå er det bare 2 uker til de første reiser til sine nye hjem. Hannene er fordelt til de eierne vi tror passer godt til hver enkelt, men vi har ennå ikke helt bestemt hvilken av tispene som blir igjen her. Et vanskelig valg!

Valpene har opplevd mye den siste tiden: møtt nye voksne og barn, kjørt bil, vært i bur, kommet til ny plass, spiser mer fast føde enn før, begynt å “trene” med godbit, utviklet enda mer lekelyst, og blitt testet litt i en mini-valpetest utenfor huset her.

Konklusjonen av alle opplevelsene er klar: de er svært sosiale, trygge på alle mennesker, nøler ikke på nye plasser, og er egentlig ganske jevne. Ikke noe stress i bil eller bur heller så langt. De to kommende ukene vil jeg gjøre mer av dette, sakte men sikkert. Jeg er ikke noe tilhenger av overeksponering av valper, så jeg kommer ikke til å gjøre så mye ut av det, det viktigste er tross alt at valpene føler trygghet i det de gjør. Alt til sin tid.

IMG_5466
Valpene spiser til de er mette. Her en blanding av VOM Puppy og Acana Puppy and junior.

IMG_5754
Første leksjon på valpeskolen: sitt! Dette kobla de på null komma niks, og de er så gira og flinke til å holde konsentrasjonen på meg allerede.

IMG_5504
Lek og drakamp er de naturlig gode på, og jeg jobber med å bygge selvtillit hos dem. De vinner som oftest og leken er på deres premisser.

IMG_5515
De bærer ofte på lekene. Et godt tegn! Og størrelsen på gjenstanden varierer ofte, plutselig kommer de drassene på en sko (kremt… kanskje ikke ha sko stående fremme..)

IMG_5638
Harmoni i lek. De er jevne og det er ikke slik at det er de samme som dominerer leken. De bytter på hvem som “vinner” og hiver seg på.

IMG_5733
Full fart i hagen! Tror ikke de blir noen sinker, disse her, i alle fall… he he…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s