Sirkus 11 uker

I dag er Sirkus 11 uker gammel og vi er klare for å vise frem et par ting hun har jobbet med den siste tiden.

Vi startet tidlig med kassemetoden for å få inn bakpartskontroll, venstrevendinger og inn-sitt (på plass/fot). Jeg bruker alltid kasse med lokk slik at jeg kan bygge ned mot bakkenivå gradvis, går over til target, og faser denne ut når hun forstår kroppsbevegelsene mine. Vi er på sistnevnte del nå.

Apport/avlevering, eller det vil si gripe og holde, startet vi med for en uke siden. Det gikk rimelig kjapt, raskere enn med Jippi mener jeg å huske. Hun har nå skjønt at hun må holde apporten en ørliten stund før hun får belønning. Denne tiden dras gradvis ut. Hun holder også litt igjen når jeg drar i apporten. Dette skal også økes i vanskelighetsgrad på sikt slik at vi får et fast grep. Vi holder nå på å senke apporten mot bakkenivå, slik at hun plukker den opp selv og tilbyr avlevering fra sitt. En annen del blir å gjøre det samme ved utgangsstilling/fot-posisjon.

Utrolig gøy å trene inn disse tingene!

Her er en filmsnutt av Sirkusklovnen som trener!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s