Opptreningen

Opptrening av tispe etter valpekull er det sikkert mange gode fremgangsmåter for. Jeg har forhørt meg litt rundt og har opparbeidet en ganske grei plan på dette synes jeg. Siden Jippi skal til NM i Agility rett etter at hun har lov til å konkurrere igjen så har vi hatt litt “dårlig” tid. Men vi har hele tiden vært forberedt på at hun ikke vil rekke å være i toppformen til NM, og det er helt OK. Målet er uansett å løpe agility og ha det kjempegøy!

Eirik trener for tiden opp til IronMan og det passer jo helt utmerket med at Jippi trenger opptrening. Hun får nemlig være med han på løpeturer, noe hun jo har vært med på hele livet. I det siste har det til og med blitt lagt inn stopp med svømming på løpeturene deres. Perfekt! Så hun har med andre ord sin egen PT.

Og når vi snakker om svømming: Jippi er jo en jakthund og et naturtalent i vannet. Det kunne ikke passet bedre at det var på denne årstiden hun trenger opptrening! For ikke å snakke om den ekstra varmen som har vært. Det har dermed vært helt naturlig for henne å starte med apporttrening i vann. Her også har hun blitt med Eirik på svømming når han trener. Hun bare svømmer og svømmer, kun for svømmingens del.

Jippi nyter varme, sol og dager med svømming! Sommerkroppen 2018 er snart i boks!

Matmengden måtte reduseres ganske kraftig da hun sluttet å gi valpene melk. Det skjedde et par dager før de var leveringsklare. Da sa hun at det var stopp (i grunnen fascinerende hvordan hundene ordner opp alt slikt selv, og vet når det er på tide for valpene å bli mer selvstendig). Hun har hele tiden vært ganske slank mens hun hadde valpene, og mengder med mat gikk ned på høykant! Uken rundt levering var hun derimot begynt å legge litt på seg, så her måtte det livsstilsendring til. Nå spiser hun ganske lite, og er ca. 0.5 kg fra sin normale vekt.

Utseendemessig begynner hun å se mer ut som seg selv igjen. Pattene er så og si borte, litt slakt skinn er det ennå bakerst. Hun har mistet litt av sin fine muskulatur, men den er på vei tilbake nå. Og for ikke å snakke om pelsen…. hvor er den? He he.. Den ekstreme røytingen har stoppet nå da, men pelsen er skrekkelig tynn! Vi ser frem til den er tilbake!

Bilde 20.05.2018, 14 21 19
Dette er livet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s