Sjekk, sommer og apport

Nyter fortsatt sommerstemningen. Vi har ikke akkurat bedrevet mye målrettet trening av hund den siste tiden. Det har blitt mye turer og bading! Hundene koser seg så utrolig mye når vi drar på badeturer. Sirkus har vist oss hva hun er laget av, og overrasker stadig med sitt mot. Det har nemlig hendt flere ganger nå at hun bare har kastet seg uti vannet, hoper fra steiner og til og med brygga i Stokkadalen. Ikke på noen måte forventet av en 4 måneder gammel valp, men plopp; så er hun uti vannet. Svømmeferdighetene skal det i alle fall ikke stå på hos denne lille saken. Så greit når slike ferdigheter bare er medfødt og funker akkurat slik det skal.

Jippi har hatt en fysiotime hos Siwi ved Harmonisk Hund. Jeg ville forsikre meg om at hun er i normal form etter valpekullet, og hva vi kan gjøre mer av for at hun skal bygge kroppen sin på best mulig måte fremover. Litt massasje og laser sto på menyen. Nå vet jeg hvor fokusområdene er og hva jeg kan gjøre hjemme for å trene henne korrekt; men viktigste beskjeden av alt var vel å la henne løpe masse i terrenget, og det blir det jo plenty av i jaktsesongen. Et innkjøp er gjort da; en peanøtt yogaball til dronninga. Nå skal vi trene kjernemuskulatur på et nytt nivå.

Sirkus har kommet noen steg lengre i apporteringstreningen. Vi gikk videre fra treapport til dummy for en stund siden, gripe, holde og håndtarget-avlevering var de første stegene. Så plukke opp og avlevere… baklengskjeding altså. Så var vi over på å legge dummyen rolig et stykke unna, løpe ut og hente, plukke – avlevere. Deretter kast og ro… steg for steg. Nå har vi avansert med vinge fra stokkand. Da starter vi med en påminnelse om gripe, holde og avlevere før det blir aktuelt med kast og action. Veldig gøy å trene på dette når man ser hvordan valpen tenker og avanserer når den lurer på hva vi ønsker at den skal gjøre!

Bilde 19.07.2018, 18 51 45
Først gripe og holde.

Bilde 19.07.2018, 18 51 02
Så plukke opp og ikke slippe før avlevering til hånd.

Bilde 18.07.2018, 18 38 41
Til slutt en liten stemningsrapport fra meg og mitt nyeste kjæledyr… he he! Dette er livet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s