Sommertrening

Sommer er virkelig tiden for å forberede hundene til høsten, altså jaktsesongen. Det er ikke alt man får gjort i forbindelse med jakttrening på grunn av båndtvang, men apport og vannarbeid i kontrollerte omgivelser er mulig. Dermed får vi frisket opp kunnskaper, bygget på med litt nytt, og trent momenter samt lydighet i jaktsammenheng. Vi deler mye opp, og setter sammen gradvis.

Jeg og Marte har kjørt et par økter med jakttrening i det siste. Vi ser veldig frem mot høstens jaktprøver. Vi vet ikke helt hvor mange vi skal gå, men noen er i alle fall spikret. Når jaktsesongen er i gang får vi mange flere muligheter på å trene i reelle jaktsituasjoner også. Det skal bli gøy! Vi teller ned!

Sirkus har kommet et stykke på vei i apporttreningene, og avleveringene hennes begynner å sitte. Men vi er ikke å mål med å sette sammen hele apport-situasjonen. Nå har alle hjørnetennene falt ut, så hun må nok få litt ro i munnen nå. Vi får trene på RIO og fløyte heller med henne akkurat nå.

Working Bliss gjengen på jakttrening! Halvsøstrene Spinn og Jippi representerer jo også Hunters Guild Gundogs! Det er vi stolte av.

Sirkus er snart 5 måneder gammel. Vokser seg til, og ligner masse på mamma Jippi i kropp og stil. Jeg er SÅ fornøyd med henne, og gleder meg til fortsettelsen!

Begge jentene har fått svømme å bade nesten hver dag denne sommeren. Som jeg har nevnt før er Sirkus et naturtalent i vannet og stuper uti. De koser seg sånn! En fryd å se på. Dessuten er det jo ikke noe problem å ha det varmt når man har hunder som har vett til å kjøle seg ned i vannet.

Vill og Spinn kjøres opp mot jaktsesongen. Vi annonserte jo at Spinn skal parres til neste vår. Vi har ennå ikke bestemt hannhund, men håper vi får til noe litt spennende her.

Og så er det bare å meddele at det nå offisielt er ferie for oss her! Det gledes! Så nå skal vi bare fylle dagene med akkurat det vi har mest lyst til.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s