LP-kurs med Christa!

Nå var det virkelig på tide å komme seg på et kurs i konkurranselydighet! Det er virkelig lenge siden sist, og jeg tenkte at det var nok bra med et kurs nå, men jeg fikk virkelig oppdage at dette trengtes mer enn jeg ante!

Ikke at Jippi ikke er flink og kan sakene sine, men det jeg oppdaget er jo at jeg har gått for lenge i det samme sporet og gjort alt litt kjedelig for oss. De tingene Jippi ikke er så god på får jeg ikke løst med å trene likt igjen og igjen… Da var det jammen godt å få en klar oppfriskning på hva som skal til. Nettopp dette gjorte Christa Enqvist Pukkila meget bra!

Vi fikk avdekket en hel del av de tingene som er mindre bra hos oss; holter, sitt under marsj, ut til kjegle, innsitter, og i det siste en liten slurv med å legge seg selv i ruta. Alt dette fikk vi trent godt på. På alle utsendingsøvelsene gjaldt det å gjøre det enkelt og spennende for hunden. Dele det helt opp i små biter og skape masse sprut og glede! Med target, men også noen ganger uten target. Alt dette er jo ting jeg allerede vet, men bare ikke klarer gjøre skikkelig uten å få det inn med teskje…

Alle sittene og holtene hennes må forbedres, og teknikken hennes er ikke god nok. Så på dette var det rett og slett å lage en ny teknikk for henne som tydeliggjør kriteriet for hva en god nok sitt er. Her tenker vi å bruke en slags hopp-teknikk med frambeina som hun allerede er ganske god på i andre sammenhenger. Så her har vi litt å bryne oss på fremover – step by step.

Ekstra bra avslutning ble det på kurset da Christa skrek ut: “Jeg vil ha en cocker!” Flinke Jippi imponerer selv de beste i verden innen LP.  He he… Alle vil jo selvsagt ha en cocker, ikke minst en Jippi!

Bilde 23.08.2018, 09 50 42
Jippi observerer og koser seg med kurs…

Bilde 24.08.2018, 12 22 06
Jentene etter en ganske regnfull kursdag i dag. Begge iført Ambassadørdekken fra Canelana. Best når våte og kalde hunder skal slappe av i bilen! Sirkus trente også mellom slagene og er bare så sjarmis! Disse cockerne altså!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s