Oppvarming

I morgen braker det løs for årets sesong på skogsfugl og rugde! Denne helgen benyttet vi til litt oppvarming. Jeg og hundene heiv oss med hjortejegerne og gikk i søk etter fugl/driv mens de andre satt på post. Sirkus har aldri vært med på dette før og måtte fint lære seg å gå bak mens Jippi søkte. En svært nyttig ting å kunne når man har flere hunder med seg på jakt. Sirkus skjønte tegninga fort og var stort sett grei å ha med seg. Hun fikk noen korte slipp hvor vi trente litt på fløyte og apport.

Jippi har gått som ei kule hele helga! Vi har funnet mye fert og spor etter fugl. I dag fant vi ei rugde også, men ikke en god fuglesituasjon for Jippi da den letta for langt fra oss. Jippi går godt i skogsterreng, hardt og effektivt, lydig, men jeg kan nok bli flinkere på å holde henne tettere i områder hvor det ikke er så god oversikt. Spesielt når vi går bratt oppover burde jeg skjerpe meg på å holde henne tett. Går det opp en fugl der så mister jeg helt oversikt over hva som skjer.

Sirkus kan virkelig bli en bra jakthund! Hun er allerede veldig tøff og går hardt i terrenget. Hun bryter seg gjennom det meste og søker i fin fart og stil allerede! Her ser det ut som det bare er å gripe tøylene først som sist, og ikke la seg rive med. Må nok holde en del igjen på å la henne få utfolde seg, og sørge for at hun er lydig nok først! Korte effektive treningsturer fremfor lange frie slipp i rugdeterreng.

Klare for jakt! Pssst… capsen, sekken, jakken og trøya er fra Pinewood og fås kjøpt hos jaktdamer.no. Urolig gode klær til både tur og jakt!

Bilde 09.09.2018, 11 59 58
Pauser er viktig. Spesielt for den unge hunden som må lære seg å koble av. Den skal ikke ha forventing til at det skal skje noe som angår den hele tiden. Man unngår å bygge opp stress.

Fornøyd etter helgas jaktturer. En rugde så vi i dag. Jippi var i slaget, og vi gleder oss til sesongens jaktprøver!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s