Fornøyd

Etter helgas store aktivitet som ikke endte i de største resultatene, så er jeg allikevel fornøyd med mye.

Jaktprøven på Kongsberg ble heftig. Ikke fordi vi fant så voldsomt med fugl, men det var en slitsom begivenhet. Vi fikk gå begge prøvene på en og samme dag, som reserve på Telemark-prøven etter lunsj. Vi gikk altså sist i begge puljene, fem hunder i hver pulje, så totalt gikk vi vel i 9-10 timer. Lite søvn (mye skravling vettu) og lang tur. Men vi jobber på, og Jippi går knallgodt! Masse hyggelige bekjentskaper. Vi koste oss!

Første prøven var for dommer Royne Svensson. Vi har to slipp for han. I første slipp mener han jeg lar Jippi få gå for selvstendig, slipper henne for langt ut. OK, tenker jeg, da skal jeg holde henne tettere. Etter andre slipp sier dommeren at han stryker det han sa etter første omgang, da han syntes jeg vi jobbet langt bedre nå. Jeg holder henne tettere, og han ser et godt samarbeid mellom oss. Hva tenker jeg om dette? – vel, min erfaring tilsier at når man skal jakte etter skogsfugl så er det ikke særlig effektivt å holde hunden for tett. Den må kanskje jakte på grensa. Det hjelper dessuten at hunden har god markering før den støter fuglen. Orrfugl er ofte lett på vingene, og det kan være vanskelig med et skikkelig kontaktstøt på den. Men jeg retter meg etter det dommeren vil ha. Jippi er lydig i søket og gjør bare det jeg ber henne om.

I andre pulje går vi for dommer Anders Brunvoll. Vi slipper til helt mot slutten, som reserve. Han forteller meg hva han helst vil se før jeg slipper Jippi; her nytter det ikke med skopussere! Så da gjør jeg det motsatte av forrige slipp; lar Jippi gå mer selvstendig. Det resulterer etter kort tid i flere markeringer og til slutt i at hun finner fugl! Hun viser tydelig at hun er i ferd med å ta opp fugl og peiler seg inn på den. Hun er lett å lese. Dessverre har hun ingen erfaring med å ta opp Orrfugl, fuglen flyr fort og lavt, og det blir for fristende for henne så hun tar etter. MEN til tross for dette får vi massiv skryt av dommer som synes at hunden arbeidet perfekt frem til det. Det gjelder å tilpasse seg terreng og viltet! Godt å få det bekreftet!

Både Jippi, Vill og Spinn reiser tomhendt hjem etter prøven, men vi er fornøyd med egen innsats og mye hyggelig samvær med gode spanielvenner.

Søndag var det duket for LP-stevne i Ølen. Kanskje en litt trøtt hund og fører, ikke de store forventningene. Dessuten et ekkelt vær… Jippi starter som alltid veldig fint, men dabber av uti programmet. Hun har nesa i en helt annen vinkel enn blikket, og hun tenker nok på helt andre ting enn LP… fløy det en fugl forbi? Så vi får en null og noen dobbeltkommandoer på grunn av en litt ukonsentrert Jippi. Men vi vinner med 237 poeng.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s