Jaktprøve i Ølensvåg

Så var årets jaktprøve i Ølensvåg over for denne gang. Det startet på lørdag med litt vått og tåkete vær. Dårlig med fugl, og de som ble observert lettet veldig tidlig og ute av hold. Søndagen var det heldigvis bedre med fuglesituasjoner for hundene, og oppholdsvær. Spinn gikk ut som første startende, Jippi som nummer to. Jippi startet i variert terreng, går ganske hardt ut, men når vi kommer på de mer åpne områdene skifter hun tempo og går mer nøye på vittringen. At hunden skifter modus etter type terreng og vittring kjenner jeg til fra før, men det jeg ikke er særlig fornøyd med er responsen jeg får på fløytesignalene. Virkelig ikke lydig nok etter min smak!

Vi får et andre slipp der hun er noe bedre på samarbeid. Det letter en fugl som under tvil kan godkjennes som hunden sitt arbeid med tanke på at det var noe langt unna. Deretter går vi videre, jeg stoppes plutselig av dommer, jeg setter hunden og oppdager at det var kastet en fugl for oss… men hagla til skytter klikka, så det ble noe mislykket og forvirrende. Dermed må vi ta det hele om igjen. Til min store overraskelse klarer Jippi å gå etter i kast-apporten! Henter rugda og leverer i hånd… men hun glemte å sitte først. Det hele føltes nokså tåpelig da kast-apport virkelig er å anse for en av de letteste delene ved en jaktprøve. Men så er det jo ofte slik at det vi tar lettest på, og føler at vi kan godt, er det vi glemmer å trene på… Det går opp og ned, det er hund vi holder på med, vi må hjem å trene mer prøvelikt nå!

Vill “glemmer” seg også litt ut i dag og tar seg til rette i fuglesituasjonen. Spinn går et nydelig søk men finner ikke fugl. MEN hun får med seg en hederlig kritikk og utmerkelsen “Guns Choice”! Og så vil vi skryte av våre fantastiske Team Pink Flush medlemmer Nina og Bravo som får seg sin tredje 1.EK  i dag! Vi bøyer oss i støvet!

Takk til Tor Magne som dømte, Hans og Alexander som gikk som skyttere, samt Astrid som låner ut terreng, er veileder og skytter hele helgen! Et godt team!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s