Status: valpetreningen

Siden jaktprøven i starten av måneden har vi hatt litt avkoblingstid. Det har vært mange arrangementer på hundefronten og det har vært fint å trene litt mer i det små og gjøre helt andre ting.

I tillegg går vi nå inn i en mørk årstid med tidlig kveld, så behovet for egnede treningsområder er stort! Vi har faktisk færre muligheter nå enn i fjor da kommunene i området ikke er så samarbeidsvillige for å gi rom til hundeklubbene. Det er synd at vi må føle oss litt som kriminelle når vi sniker oss til for å trene hund på egnede områder.

Vel, vi har allikevel fått til noe her hjemme. Sirkus er 8 måneder gammel om ikke alt for lenge, og hun holder lenge i konsentrasjon på treningene, intensiteten er høy og hun ser ut til å ha et veldig fint engasjement og fokus på meg. Hun liker veldig godt sosiale belønninger, noe jeg synes er veldig spennende for hennes utvikling!

LP-apport: vi har tatt steget videre og hun jobber med opptak inn mot meg i fart. Hun kan, som nok er ganske vanlig, ha litt hastverk og rote det til. Så vi kjører gradvis tilnærming med avstand – altså farten. Innsitttene hennes med apporten er kjempefine, og hun overdriver av og til litt den bakparten slik at den havner bak meg. Ikke noe big deal, det ordner vi.

Jakt-apport: hun tar dummy både med og uten fjær. De få gangene hun har fått prøve seg på fugl har det også gått fint. Hun avleverer på hånd-target, og nå jobber jeg med å “overtrene” tiden hun må holde den i håndflaten min og ikke slippe før jeg sier “takk”. Større dummyer, 500 g, har vi ikke jobbet med ennå.

9C50279D-151D-41F9-A0DB-1D28CA5A3A3D
Dummyen med trykk kan du få hos Qrutrøk!

LP-øvelser: vi jobber smått og kort med fri ved fot, neddekk fra holdt, oppsitt inn i utgangstilling, og avstandsmomentene i klasse 1. Det skal være spenstig, raskt og beint! Ruta er hun også godt i gang med, og nå gjelder det for henne å finne ruta før sending på litt mer avstand. Hun må også få bedre inn “bli” i ruta til hun får frisignal/belønning. Omvendt lokking er et viktig hjelpemiddel her.

Agility-øvelser: vi har kommet i gang med slalomen, og jeg må si jeg synes hun tar det kjapt. Jeg har vel blitt litt flinkere på å trene det inn også, men hun er ikke så dum denne hunden heller… Felt på bommen startet vi også med for en uke siden; to av-to på. Går etter planen så langt. Ellers er det litt rundt vinger og gøy gjennom tunnelen.

Jaktsøk og rio: her har vi ikke jobbet så mye. Jeg har introdusert henne for skudd en gang, hun har vist at hun har et hardt søk, og at hun kan sitte i ro når noe kastes. Men først og fremst har hun trent på å snu på fløyte og å sitte på fløyte. Hun er heftig, så dette tar vi oss god tid til.

Videoen vider små snutter av noe av det det Sirkus har holdt på med. Drakampleken i videoen er fra Tugs For Life!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s