Jaktdag!

Super dag! Fint vær og prøvelik jakttrening stod på menyen i dag! Det varierer jo veldig hvor mye fugl en kan forvente å finne fra dag til dag, men i dag klaffet det meste!

Jeg, Marte og hundene Spinn, Vill og Jippi fikk med oss Eirik som skytter på jakt i Stokkadalen. Veldig greit å få kjørt hundene som om det var en prøve. Hunder med litt prøve-erfaring kan fort bli slik at de jakter for den som bærer hagla, og styrer showet litt selv. Så veldig greit å få jobbet med de når det går en skytter med oss. Eirik fyrte også av et skudd i hver fuglesituasjon slik at vi får trent på alt som kan skje på en jaktprøve.

Jippi fant første fuglen. Nydelig kontaktstøt, men hun beveget seg i skuddet (her må vi jobbe mer). Fuglen var litt rar og satt seg på bakken igjen, fløy så avsted videre, men det ble bom. Vill og Spinn søkte videre, men det var ikke før Jippi fikk slippe til igjen at vi hadde en ny fugl på vingene, dessverre langt unna. Men her var Jippi tydelig og markerte at hun snart fant fugl. Kjekt å se det så tydelig på henne.

Deretter var det storsjarmøren Vill som virkelig hadde en god dag. Hele tre rugder tok han opp i ett og samme støt! Og der satt han fint og ryddig også. Ingen felling denne gangen heller, men en flott situasjon! Spinn tok seg av avslutningen og fant ei ny rugde lengre nede i dalen. Den ble felt, Spinn hadde full rios, ble sendt på apport og avleverte i hånd. For en hund! Dette var vi alle svært fornøyd med! Takk for en topp jaktdag!

IMG_8447

IMG_8473
Og Jippi er glad hun har en så flink søster som fikser slik at hund får trent på varm rugde. Det er ikke hver dag det skjer… 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s