Mannejakten

Som tidligere annonsert planlegges det kull etter Spinn (Hunters Guild´s Fern) denne våren. Marte har jobbet lenge med å analysere stamtavler, linjer og med det kartlegge hvilken hannhund hun tror vil matche Spinn bra. Planen var å se etter hund i England for her finner man veldig mye bra jakthunder! Det som er problemet med England er at det er svært få som sjekker hundene på de helseparameter vi er forpliktet til å sjekke i Norge. Så det gjorde selvsagt saken nokså mer komplisert.

Letingen etter den perfekte mann til Spinn har også foregått i Danmark, her mest på hanner dirkete importert fra UK som både har jaktmeritter i England og Danmark. Men også her var det litt varierende hva som fantes av helsedata. Finland er også et land vi er innom og ser på, hvor man kanskje finner litt mer variasjon noe som også er svært interessant.

Når man leter etter hannhund i utlandet så må man gjøre god research og ta seg tid til å analysere den info som er tilgjengelig. Vi er ute etter å få inn litt sprekt blod i linjene våre, noe som også må være dokumentert på noe vis. Vi vet at kvaliteten på de hundene vi har sett på er i toppsjiktet på arbeidskapasitet og jakt. Den som leter, han finner – og vi begynner å nærme oss en beslutning.

dsc08881

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s