Motivasjon

NÅ skal vi kjøre opp! Nok sløvhet, vi skal trene oss opp. Man kan ikke bli dritgode i alt, men man kan holde et visst nivå. Ærlig talt, jeg har nok ikke jobbet nok konkret og målrettet med noe innen hundetrening de siste månedene.

Nå skal vi tobeinte på en ferietur til London. MEN når jeg kommer tilbake er det to uke til NKK Bø, og da blir det travelt! Men på en gøy måte. Planen er å jobbe opp mot dette slik at vi får kjent litt mer på godfølelsen og mestring igjen. Alt trenger ikke være picture perfect, men målet er motivasjonsboost!

Jeg kom over en video av Jippi som går LP klasse 2. Selv om ikke alt er perfekt, så er vi jo så glade og fornøyde. SÅNN vil jeg ha det igjen, bare se:

Så hvordan gå frem? Vel… jeg tenker enkelt: masse av det hunden blir gira av kombinert med en god del forstyrrelser. Hunden må fikse det å fokusere hardt på det vi skal gjøre, ha stor lyst på å gjøre rett. Jippi er enkel i hodet: får hun belønning eller får hun ikke? Hun MÅ vite at det vanker en belønning til slutt. Jeg må bare få dette inn i hodet hennes, at hun får belønning – den kommer! Hjernevasking, ikke et positivt ladd ord – men det er på en måte den retningen det må ta.

Etter å ha hatt litt opp- og ned-treninger med Sirkus også den siste tiden så ser jeg jo et mønster. Plutselig begynner jeg å trene “seriøst” og da har jeg plutselig to hunder som synes det er sånn passe gøy. Det merkes tydelig på den unge og uerfarne hunden som bare vil ha det gøy. Så konklusjon: slutt å vær så fokusert på “å bli ferdig”, lek heller med detaljene og legg masse energi i det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s