FOR en start!

Stevnesøndag i LP i den lokale hundeklubben, Ølen, Etne og Vindafjord HK, turkist og god stemning. Jeg hadde meldt på begge jentene, debut på Sirkus og jakten på det siste Certet med Jippi, arrangør var jeg selv, så ja… nerver og stress var det nok av.

Elendig vær fikk vi. Hagl, regn og vind om hverandre. Jeg hadde bestemt meg for om det ble helt grusomt vær når vi skulle gå, så trakk jeg oss. Men det var ikke så alt for ille da vi skulle starte, så da hoppet jeg i det da… Sirkus fikk litt regn på fellesdekken, så hun lurte nok på om jeg virkelig mente at hun skulle ligge der. Men hun fiksa det.

Sirkus i klasse 1 gikk helt prima. Ikke bare gjorde hun øvelsene akkurat sånn som jeg vil, hun strålte mellom alle øvelsene også. Full selvtillit og glede – vi eide det! Og jeg må jo si: det er virkelig noe eget med å få til dette med en hund man har avlet frem selv. Jeg er SÅ STOLT! 1. premie, 186,5 poeng og 2. plass. Herlig!

Jippi ble dempet igjen, litt preget av været var hun nok, men hun demper meg sånn i konkurranser. Hun var jo like stor solstråle i ringen på Sirkus sin alder, en stjerne i klasse 1 og 2… men nå har hun blitt preget av konkurransens alvor. Det er synd – hun fikk så mye skryt av dommeren, hun likte henne virkelig godt. Men vi fikk to nuller, så det holder ikke. Veldig mange dommere liker Jippi og jobben hun gjør, men det blir noen ganger for mange feil pga. at hun demper og ikke fokuserer godt nok.

Jeg har nå tre viktige oppgaver:
1. knekke koden med å løse opp Jippi mentalt og gi henne styrken hun trenger for å mestre konkurransene.
2. holde på selvsikkerheten og gleden til Sirkus i hennes konkurransekarriere fremover.
3. jobbe inn klasse 2 øvelser med Sirkus.

Ja, for neste gang (som blir en god stund til) så skal Sirkus gå klasse 2. Jeg skal ikke “bruke opp” hundene mine på de lavere klassene denne gangen… nå skal vi heller konkurrere når vi er klar for det, og prøve å få det godt til da.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s