Grepet

En spaniel skal ha et mykt grep. De er naturlige apportører og liker å bære ting. Mine cockere er sjelden voldsom i grepene sine og synes det er vanskelig å bære store ting fordi de ikke har lyst å ta et godt grep som kan bli for hardt. Derfor må jeg trene dem litt ekstra på å bære både store ting og ting med litt “kraftig” fasong. De trenger å bygge opp litt selvtillit på at det går an å bære slike ting.

Det finnes mange dummyer på markedet som man kan bruke til denne treningen; tredelte, ulike vektkategorier som man kan bygge opp gradvis, og de med en litt krevende fasong.

Sirkus har startet treningen med en fugledummy fra Qrutrøk som har en vanskelig fasong. Den er ganske brei på midten som gjør at jeg må lære henne å gripe godt om den for å klare å bære den. Hun prøver selvsagt på ulike taktikker i starten, men da er det gull verdt at hun har lært seg å gripe nærme meg slik at jeg kan holde over de delene hvor hun ikke skal ta.

IMG_9136
“Jeg kan bære den sånn….?”

IMG_9146
“Eller kanskje sånn..?”

IMG_9141
Øvelse gjør mester! “Ja! Jeg fikk det til!”

IMG_9142
“Og det var faktisk ganske kult også! Whooopii!”

IMG_9160
Jippi har jo mer erfaring og fikser dette ganske bra. Hun kan finne på å gripe i nakken hun også, så det trengs påminnelse med erfarne hunder også. Variasjon på apportobjektet er nok uansett lurt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s