Apport

Siden Sirkus var liten valp har vi gradvis jobbet oss frem mot noe som skal bli en apport-øvelse som fungerer i alle mulige situasjoner og settinger. Den er ennå ikke ferdig generalisert, noe jeg har fått se når hun f.eks. må apportere nytt vilt eller andre sine dummyer med ny lukt. Hun kan ennå få et enda mer stabilt og fast grep, så her må vi tilbake til “gripe raskt og hold fast øvelsene”.

I helga har vi jobbet litt med dette, og det går fremover. Hun responderer enormt godt på ros som belønning, hun får selvsagt de deiligste godbiter for jobben også, men hele hunden vokser i selvtillit og attitude av ros. Det er gøy å se!

Så denne helga ble en del momenter testet og satt sammen. And i vann, apport inn til hånd – det funka! Riktignok med netting utenpå anda slik at vinger og hode holdt seg inntil kroppen for optimalt grep. Step-by-step.

IMG_0294
Ei som hvert fall synes at vannarbeid er gøy!

IMG_1061
Og så har vi kost oss med besøk av Mocca! Det er gøy å se dem sammen, Sirkus og Mocca kunne nok lekt og herjet hele dagen lang om de fikk lov. Men vi har selvsagt visse rammer og regler for slikt. Etter en dag fullt med trening, lek og tur så slapper de helt fint av inne og tar livet med ro.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s