Valper på flyttefot og planer videre?

Denne uken reiser alle valpene fra “SPIN 1620 kullet” til Marte til sine nye hjem. Det ser ut som det så langt går veldig fint med de som har flyttet, og de to siste er veldig klare for å få nye opplevelser. Vi ser det nå og på Jippi sitt kull fra i fjor at når de bikker 7 uker og nærmer seg 8 uker så er de i full fart, over alt, utforsker nye steder og har mye større radius fra oss enn ved tidligere alder. Aktivitetsnivået stiger veldig og de er veldig klare for å få nye utfordringer i hverdagen. Så en perfekt alder å flytte på!

66634833_814079978995032_7916500955690958848_o

Vi har fått mange forespørsler fra valpekjøpere denne gangen også, flere har kommet underveis mens valpene har vokst opp også. Allerede nå er det folk som vil stå på liste hos oss på neste kull! Noen ganger kommer folk, som vi gjerne kunne tenke oss å selge hund til, litt for seint i prosessen. Så ja, meld ifra interessen helst før valpekull er født, evt. innen ei uke etterpå. Det er når de er ca. en uke gammel at vi begynner å bestemme hvem som kjøper fra det aktuelle kullet.

Vi vil jo gjerne at alle valpene fra oss kommer til hjem der de er mer enn bare familiehund og turkompis – vi ønsker at de skal trenes, helst jaktes med, og aller helst konkurreres med. Så kjøpere med litt ambisjoner foretrekkes alltid!

Og når det kommer til spørsmålet vedr. neste kull – tiden vil vise… Vi har ikke bestemt noe ennå. Hvis det blir noe neste år så blir det i så fall Jippi sitt andre og siste kull, og det avhenger om vi finner en hannhund vi liker godt til henne. Vi skal på ingen måte drive noen “valpefabrikk” og er svært fornøyd med å ha avlet frem 11 valper i løpet av en 2 års-periode. Dessuten er vi også veldig fornøyd med å ha fått velge så flinke og trygge valpekjøpere. Hvis vi ikke har de rette kjøperne til disse hundene – så er det ikke noen vits i å avle mer. Disse hundene trenger engasjerte eiere, det fortjener de.

Og sist men ikke minst; vi er først og fremst hundetrenere som vil bruke hundene våre til noe aktivt! Så det blir fort alt for travelt om man skal være oppdretter og utøver samtidig. Selv om et kull har flyttet ut – så er ikke jobben over. Vi følger opp og hjelper kjøperne våre etter beste evne og holder hyppig kontakt med dem etter deres ønske. Nå blir det ett år med fokus på hundesport og jakt, og vi gleder oss til å følge alle Working Bliss valpene i året som kommer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s