Ikke som planlagt…

Høsten er i gang for fullt! Vår favorittårstid! Jeg hadde store forventninger til denne høsten når det kom til jakt- og jaktprøvesesongen. Jippi er i storform og topptrent, hun går bedre enn noen gang, og hun har blitt en svært pålitelig jakthund i sin beste alder!

Vi var så klare for prøver og NM! Men så kom dette sykdomsutbruddet… det har nå medført at vi har fått avlyst alle prøver, treninger, kurs og arrangementer i 3 uker nå… og vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Enkelte er hysteriske og isolerer nærmest hundene sine, andre er irriterte over at de ikke får delta på noe. Personlig holder jeg meg unna fremmede hunder (som alltid), men hundene har jaktet og trent i utmark som normalt. De skal ikke få mindre aktivitet selv om et 20-talls hunder har dødd på Østlandet. Så ja, litt skuffet, irritert og lei er jeg.

Prøven vår i Ølensvåg er avlyst denne helga. Og vi kjenner at motivasjonen fikk seg en trøkk… Fordi vi kan ikke se at en slik type prøve, hvor hundene går i slipp i utmark en og en, skal være grunnlag til stor smittefare. Så vi synes det er litt hysterisk, ja.

Så nei, denne høsten har ikke gått som planlagt. Forventningene har fått seg en nedtur, jeg føler nesten ikke jeg har sett folk på fritiden på en evighet siden klubbens treningsområder er stengt. Hundesportabstinensene er til å ta og føle på! Nå vil vi ha fritiden vår tilbake!


Ja, vi har jaktet og trent jakt som normalt. Lykkelige hunder er det viktigste!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s