Jakt

Den siste måneden har gått med mest til jakt og jakttreing på hundefronten. Siden hundeklubben sitt område har vært mye stengt har det ikke blitt så mye agility, men nå er det åpnet igjen og vi er så smått tilbake der… Til helgen arrangerer vi agilitystevne igjen! Det blir stas!

Vi har trent en del på bekkasiner denne høsten. Skutt etter noen også, men her må jeg vel være ærlig og si at så god skytter er jeg ikke…. de der bittesmå tannpirkerne treffer jeg nok ikke. Men for hundetreningens del har det stor verdi. Jippi har virkelig økt intensiteten sin i løpet av disse ukene og var rimelig heit på sist økt! På et tidspunkt var hun så nærme bekkasinen i støtet at hun faktisk satt igjen med ei fjær i munnen… ho hoi…

To som er fornøyde. Sirkus i storhumør etter sitt første støt på bekkasin, og Jippi syntes suveniren fra fjellet var vel verdt turen.

Sirkus har fått ta opp sin første bekkasin, og til å være nybegynner synes jeg hun fiksa det ganske så bra. Hun er klar for mer fugleerfaring nå! Hun har også vært med på rypejakt sist helg. Ingen ryper på vingene for oss, men vi fikk med oss ei som Jippi fant… Ei som hadde blitt etterlatt av andre jegere som antakelig ikke fant den igjen. Så cred til jakthunden som sørger for at skutt vilt blir funnet og kommer til sin rett! Og Jippi; hun er pålitelig og finner det meste. Fuglen var forøvrig i fin stand og ble med hjem som apportvilt til hundene.

Vi har lett etter rugde, men det er litt for tidlig… Så da ble det en til Kanadagås i stede! Jippi fiksa at den kom inn til land også denne gangen. Hun begynner å bli en svært erfaren gåseapportør nå. Femte året på rad hun er med på gåsefangst.

Jippi kan greiene sine. Hun blir bare bedre og bedre for hver sesong! Lojal, stabil og lykkelig.

Ja, så til noe ikke fullt så positivt. NM i spanieljakt er avlyst…. Jippi var kvalifisert, og jeg hadde virkelig sett frem til dette. Men pga. at alle prøver i september ble avlyst, prøver som kunne kvalifisert nye hunder, så ble det besluttet å legge ned årets NM. Så da har vi bare en ting å gjøre: være like gode, om ikke enda bedre, frem mot neste års NM! Challenge accepted!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s