Jaktprøvehelg

På tur med Team Pink Flush denne helgen. Det bar avgårde på fredags ettermiddag med totalt 6 hunder i hundehenger til Sokndal. Her var det duket for jaktprøve på eiendommen til Tor Magne Gramstad og Eva Bjelland. Her har vi funnet mye fugl før, så vi hadde noen forventninger da vi reiste. Både Jippi, Spinn, Vill, Bravo, til og med Sirkus var påmeldt.

For Jippi sin del har jeg bare en ting å si: jeg er veldig fornøyd med det hun fikk gjort denne helga! Slippene hennes har vært veldig gode, søkene har vært så kontrollerte, hun er ført med svært små midler/kommandoer, lydig og lett å lese. Det førte med seg heder og ære: hun ble kåret til Guns Choice/Skytterens pris! I tillegg til dette fikk hun seg en ny og stor opplevelse på lørdag: det ble felt rugde for henne. Og ikke nok med det; det var om å gjøre å få den inn fort for den var skadeskutt. Alt i alt er jeg utrolig fornøyd med at vi berget inn fuglen og at hun gjennomførte dette. Men hun trodde nok at det ikke var lov til å ta den i og med at den levde da hun skulle apportere, men hun fikk lært seg at apport betyr apport alltid. Så på grunn av en del dirigering og ekstra kommandoer ble det trekt til en 3. AK. Men det spiller ingen rolle, jeg er så glad for at vi fikk denne muligheten!

Gulljentene mine. Jippi med sin Guns Choice kniv. Denne skal få en fin plass i premiehylla. Gjeveste prisen å få dette!

Sirkus debuterte i BK…. egentlig litt tidlig i følge min opprinnelige plan, men jeg angrer ikke! Første dagen gikk hun noe trangt (ja, faktisk, hvem hadde trodd det…), men jeg så at det hadde sammenheng med prøvesituasjonen. Hun ble noe spørrende, og lurte nok på hvem alle disse folka var som gikk med oss på jakt. Så jeg tenker at hun hadde svært godt av denne erfaringen. Andre prøvedag løsnet det! Da gikk hun et veldig godt søk og begynte å vise oss trøkket og farten hun har i kroppen. Det var gøy!
I kritikken står det: “En trivelig unghund som arbeider selvstendig, dog i god kontakt med fører. Tar tilvist terreng med flott iver og viser flotte jaktegeneskaper. Holder flott tempo og stil, og viser et stort potensiale.” Dessverre fant vi ikke fugl, men veldig gøy å få kommet i gang med henne.

Bilde 03.11.2019, 08 59 18
Søte søstre som går bak og venter på sitt slipp; Jippi og Spinn. Begge i varme Canelana ulldekken selvsagt. Viktig å holde dem varm både før og etter feltarbeid!

Marte fikk med seg en 3.AK på Spinn og en 1.EK på Vill! Hurra! Han ble til og med kåret til prøvens beste hund på lørdag. Han er jammen en rå jaktcocker han der!

Nok en gang må jeg bare gratulere Nina og Bravo med overbevisende resultater! 2. EK lørdag og 1.EK med felling søndag. Nå har han 4 x 1.EK og denne med felling gjør at han nå kan kalle sel Norsk Jaktchampion! Vi bøyer oss i støvet!

Bilde 03.11.2019, 16 05 11
Våre perfekte hunder. Vi er så stolte av disse!

Takk for trivelig jatprøvehelg til arrangørene og dommerne, og ikke minst til reisefølget! Vi storkoste oss!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s