Disse to altså…

For en avslutning på jaktprøvesesongen! I helga deltok vi på årets siste jaktprøve, på Voll, Jæren. Godt arrangert som vanlig og hyggelig å treffe jaktfolket igjen i denne settingen.

Jeg og Marte startet med alle fire; Vill, Jippi, Spinn og unge Sirkus. Jippi gikk et svært godt søk i AK, veldig fornøyd med jobben hun gjør og har gjort hele denne høsten. Til slutt finner hun rugde, det skytes, hun sitter og alt er bra. Fuglen felles ikke så det blir en kastapport. Jippi søker, det skytes, kastes og hun er helt rolig. Hun sendes på apport og kommer rett hjem med rugda. Utmerket! Det blir en 1. premiering i AK, nå hennes andre, og det gjør at hun har opprykk til Eliteklasse! Virkelig noe jeg setter høyt!

Så var det Sirkus sin tur i BK. Jeg har peilet henne inn på denne jaktprøven lenge, at hun skulle være klar til dette. Og det var hun! Mer enn jeg ante. Hun søker godt, har oppe to fugler i slippet sitt hvor den siste faktisk felles! Jeg ser hele situasjonen og hvor fuglen lander, et tydelig fuglearbeid hvor Sirkus peiler seg godt inn på rugda. Hun stopper og sitter. Jeg blir bedt om å sende henne på apport, ut går hun på kommando og jeg bare tenker “dette har hun jo aldri gjort før, hva skjer nå?”. Men Sirkus gjør jobben: finner, plukker opp med en gang, løper mot meg og rett hjem! Noe som resulterer i 1. premie i BK. Helt utmerket utført av den lille uerfarne hunden; som om hun ikke har gjort annet i sitt liv! Jeg er så imponert av henne!

Så ja, hva skal jeg si? Full klaff for oss denne søndagen! Og jeg må si ekstra stas med Sirkus som viser så naturlig iboende egenskaper – at man får så mye helt gratis! Ekstra stas når man som oppdretter har fått frem et slikt resultat selv. Det viser at man har gjort noe rett i avlsarbeidet!

For Vill ble det ingen fugl denne gangen. Spinn gikk til 3.AK (noe rot i apportarbeidet) og Guns Choice for sitt nærmest perfekte søksarbeid! Meget godt fremvist av Spinn og Marte!

Nå tar vi juleferie med god samvittighet og ser frem mot neste høst og NM!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s