Tanngodt

Da vi tok HD/AD-røntgen av Sirkus for en god stund tilbake så oppdaget vi at hun hadde opparbeidet en del plakk og tannstein. Vi fikk den fjernet og dro hjem med beskjed om å følge med på dette og holde det i sjakk. Hverken Jippi eller Vill har hatt mye tannstein, så litt underlig at Sirkus fikk dette såpass lett. Men som mye annet er dette ganske individuelt.

Siden da har jeg fulgt med og fjernet plakk innimellom når jeg ser det oppstår, men vi har også innført noe nytt i kostholdet som holder dette i sjakk. Fra Morene Produkter har vi fått tak i tygg til hundene av typen som de må tygge på en god stund før de er spist opp. Dette kan man få bestilt i 5 kg esker, og det liker vi! Nå går det i oksehaler og hundene elsker dem! De tygger og knasker, koser seg skikkelig med slike hver ettermiddag!

Dette er en av dagens høydepunkt! Nammis-tid!

Et annet produkt som man kan få hos Morene Produkter er Meat Hit kjøttkjeks! Vi har de siste månedene brukt den av typen Dental Care både som ekstra godbit her hjemme, men har også tatt de med på trening. I motsetning til mange andre hundekjeks inneholder disse en stor andel kjøtt. Hundene elsker dem, de har god ernærings-profil, og har positiv effekt på tennene. Full pakke!

Jippi synes disse kjeksene er så gode at hun begynner å sikle bare hun ser dem!

Siden vi ble bevisst på å holde tennene rene og pene, samt å tilføre rett type tygg/godbiter i kostholdet, så har tennene til begge hundene holdt seg fine og plakket i sjakk. Så hvis du lurer på hva du skal kjøpe til hunden din i julegave, eller kanskje du mangler ett nyttårsforsett; sett i gang med tannrutinene og gi hundene din tanngodt!

 

Inneholder annonselenker/sponsede produkter.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s