Nytt år og nye planer

I går publiserte vi sommerens valpeplaner for kennel Working Bliss. Mye skal times og tilrettelegges og vi har en tight plan for våren og sommeren, men hvis alt går som planlagt så blir det både dansk type på Jippi og NM i Agility.

Vi avsluttet 2019 med stor suksess! At begge jentene skulle gå til hver sin 1. premie på jaktprøve var mer enn jeg turte å håpe på. Men alt klaffet og hundene gjorde jobben. Vi har, til tross for mange avlyste jaktprøver pga. hundesykdommen, hatt en veldig god jaktsesong! At lille Sirkus skulle klinke til slik hun gjorde, det er virkelig en stor opplevelse for meg som oppdretter. Superstolt! Jippi ble dessuten 3. beste jaktspaniel i 2019. Den er høyt verdsatt for oss!

I Agility har vi hatt jevn og god fremgang, Jippi først og fremst som nå er i Agility  klasse 3. Sirkus og Agility tenkte jeg hele veien, før vi startet, at kom til å gå ganske glatt… men etter debuten så jeg en litt annen side av henne. Så å starte med veldig ung hund i agility er ikke alltid helt enkelt – hun har ikke helt rett fokus og bilde i hodet ennå. En ung hund trenger å modnes mentalt også. Så vi tar det som det kommer – step by step.

På nyåret fikk vi den gledelige nyheten om at Jippi er Årets Lydighetsspaniel nok en gang! Tredje året på rad! Så utrolig stas! Med det trapper vi ned på lydighet i 2020… Planen for dette året blir nemlig å konsentrere seg mer om to hundesporter, samt å prioritere tiden min på det jeg virkelig kjenner at jeg trives best med. Det har blitt mye delte følelser rundt lydigheten de siste årene, selv om jeg liker veldig godt å trene lydighetsøvelser (og kommer nok til å fortsette med det) så frister det ikke like mye å konkurrere i den ringen nå. Kanskje det blir en og annen konkurranse på høsten, hvem vet? Men jeg trenger litt avstand fra sporten nå.

IMG_1304
Vi gleder oss allerede til neste jaktsesong! Sirkus i sitt Neon-dekken fra Canelana.

Agilityåret startet forresten i dag med et uoffisielt stevne i ØEVHK sin hall til inntekt for Barnekreftforeningen. Så fint at man kan gjøre noe positivt for andre med noe som vi selv synes er så gøy! Dette må vi gjøre igjen, så her er det bare å hive seg med.

Om en uke er vi i gang hos SBK med agilitystevne igjen! Vi gleder oss masse selv om vi ikke har skyhøye forventninger, men det blir så hyggelig å være i miljøet igjen sammen med klubbvenner. Heia alle oss!

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s