Kenneltreff

I går var det kenneltreff for Working Bliss hunder! Det er andre vi arrangerer som oppdrettere. Også denne gangen var vi hos Astrid ved Vindfinn.com for å lære mer om jakthundtrening. Vi brukte hele dagen på dette. Neste gang vi arrangerer treff blir til sommeren og da er planen å ha andre hundesporter på agendaen.

Vi fikk kjørt gjennom mye forskjellig. Det blir jo litt av alt når en skal få til mye på en dag, og her var det nok noen deler for alle å ta med seg videre. Dagen startet med litt grunnleggende prinsipper for intensitet, ro og konsentrasjon. Vi kjørte ulike grader av apporttrening, søkte i terrenget og alle fikk slipp av due på ulike nivåer. Astrid ga tilbakemelding til alle på søkene, hvordan de kan styre hunden bedre og utviklet søket fra det nivået de var på. Valpene fra Spinn sitt kull er jo ennå veldig unge, så flere av dem trenger mer modning og erfaring før man kan forvente et godt søk, men noen av dem imponerte veldig i sin unge alder.

Jevnt over kan vi se at eierne deres gjør en veldig god jobb med sine hunder og vil veldig gjerne lære mer om jakthundtrening og komme videre med dette. Det gleder oss! Selv om dette er hunder fra samme oppdrett og linjer ser vi mange forskjeller mellom valpene vi har levert, noe av det har vært ulikt hele veien, men andre ting er nok basert på erfaringer de får ulikt der de bor. Alle hunder har sine sterke og svake sider, så det er viktig at man som fører er bevisst på dette og legger treningen opp deretter. Det synes jeg Astrid var flink til å se og gi tilbakemelding på individuelt.

Tusen takk til alle som stilte! Vi ser frem til neste treff og håper mange har mulighet til å ta turen da også!

IMG_2029

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s