Familiehundene

Veldig lenge siden jeg oppdaterte bloggen nå. Det har skjedd mye annet den siste tiden… som alle vet er det stopp i all aktivitet pga. koronaviruset. Det har vært stopp på treninger, samlinger og konkurranser. Nå har klubben her begynt å åpne opp noe for treninger igjen og vi kan trene under retningslinjer for å hinder smitte.

Noe annet, og langt viktigere, som også har skjedd her er at vi har nå utvidet flokken med et tobeint medlem. Amalie ble født 25. mars og på grunn av det har vi tatt det veldig med ro de siste ukene. Hundene har fått en ny person å forhold seg til, en liten ukjent en. De er ikke vant med så små barn fra før, men jeg hadde mine anelser om hvordan de ville ta det hele: Jippi tar det meste med slående ro, og bryr seg egentlig fint lite. Sirkus responderte på hver en lyd hun lagde i starten og har gått over til å bli en salgs “nanny”. Hun sjekker ofte at babyen har det bra og kan virke som om hun vil passe litt på henne. Alt i alt; de fungerer veldig fint som “familiehunder”.

Når vi er inne på tema; familiehunder, så er jo det noe vi får forespørsel om innimellom. Familier med flere barn som vil skaffe seg hund, og de mener jaktcocker er perfekt for dem. I utgangspunktet ville jeg si joda, en typisk jaktcocker er som oftest super sammen med barn, omgjengelig med alt og alle, vennlig, passe av størrelse og lettstelt – høres ut som en toppers familiehund det? Ja, men for at de skal fungere slik så krever det jo at de får stimuli utenom det dagligdagse familielivet. En jakt- eller arbeidshund må få arbeide først, så være familiehund deretter. Da går alt som smurt!

Bilde 05.04.2020, 13 24 14 (1)
På vår første trilletur, Amalie 10 dager gammel. På grunn av at det ble keisersnitt var turen både kort og treig, men det var fint å komme seg ut i bevegelse med hunder og vogn. Vi har også fått trent litt apport de siste dagene, så vi er så smått i gang igjen. Agility blir det ikke på ennå en god stund da en ikke får trene fysisk før det har gått 8 uker etter en slik operasjon, men forhåpentligvis er vi i gang igjen i sommer. Årets hovedfokus blir nok uansett jakt! Og håpet er jo at vi skal kunne få arrangere jaktprøver denne høsten til tross for Korona.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s