Alltid perfekt!

Overraskende tittel? Ja, det er det! Overrasket – det er sånn vi, Marte og jeg, føler oss da vi flere ganger får overraskende tilbakemeldinger på ting hundene våre kan finne på å gjøre galt i prøvesammenheng. Vi er av typen som forteller om alle våre erfaringer – gode og dårlige – så for oss å fortelle om en rævva jaktprøve eller et elendig agilityløp med en god dose sarkasme mens vi ler av oss selv, det synes vi er ganske så normalt og morsomt.

De koko, morsomme og glade hundene våre!

For ikke lenge siden løp for eksempel Sirkus etter alle bekkasinen hun kunne finne, Vill nekta å snu på fløytesignalet og tok for seg, Spinn dreit (bokstavelig talt) i agilitybanen… og ja, sånn er det å holde på med hundesport. De samme hundene har 1. premier, cert, titler, championater, sløyfer, heder og ære!

Det vi ikke var klar over var at mange ser ut til å tro at hundene våre gjør alt så perfekt – alltid. Misforstå meg rett – vi har virkelig vært heldige å fått oss noen fantastisk gode hunder! De innehar alt det vi ønsker oss i en cocker spaniel, men pluss/minus, og så jobber vi med det og så avler vi slik at vi kan få frem mer/mindre av noen ting… For ingen hunder er perfekte – ikke folk heller… Så hvis du sier hunden din er feilfri, ja så juger du!

De perfekte dagene på trening! Sååå fornøyde da!

Så sånn er det nå faktisk med jakt også, hundene er aldri 100% ferdig trente i dette heller, som også gjelder for alle hundesporter. Har du trent “ferdig” en ting, så kan du være sikker på at en annen detalj har blitt svakere, så starter vi på det igjen… og sånn går no dagan… he he… Så om en av hunden våre løper etter en fugl på en prøve, er ulydig på fløyta, går for stort eller knaller, ja, så går det heeeeelt fint det. Vi vet og har vist før at det er fullt mulig å fikse opp i.

Målet med teksten er å fortelle at; slapp av! Ikke tenk at alt skal være perfekt før du tør å stille på noe. Hiv deg med! Vi har gått på trynet mange ganger, og gjør det fortsatt, og det går helt fint. Vi prøver igjen – og jommen lykkes vi ikke innimellom også.

Bloopers, nuller og disker…. og vi lo…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s