Årets siste

Til tross for koronaregler så klarte avd. Rogaland å lage en siste jaktprøve i 2020. Det fungerte veldig godt med det oppsettet de hadde laget hvor man hadde oppmøtetid spredt utover dagen, og med forhåndstrekning av startnummer slik at man ikke møtte unødig mange mennesker. Godt jobba!

Sånn arrangementsmessig ble det jo en kanonbra avslutning på prøvesesongen! For SÅ mye fugl tror jeg nesten ingen av oss har sett på en norsk prøve før. Veldig mange av hundene hadde oppe 2-4 fugl i sine slipp, noen som gikk opp samtidig eller rett etter hverandre. Virkelig gode forhold å få prøvet hundene sine i!

For vår del ble en en 2.EK med hjem for Jippi. Og det er jeg storfornøyd med! Så deilig at hun fikk seg en premie på jakt i år også, og ikke minst at det var i eliteklasse! Hun dekte kanskje ikke terrenget helt optimalt i starten av søket, og jeg vil tro det trakk ned. Ellers var jeg superfornøyd med henne. Måten hun viser og støter fugl på er så god og forutsigbar; hun er lett å lese. Og jeg kjenner henne så godt at jeg stoler veldig på henne om hun forteller meg at: her er det ikke fugl. Har sett henne i så mange situasjoner nå at jeg ser at hun forteller meg om det er fugl foran oss. Den nesa er god! Men det skal jo gjerne se over snittet flashy ut også i EK; så det er kanskje der forskjellen på prøver og praktisk jakt blir med henne. Tenker nå at hun er en svært pålitelig jakthund for praktisk jakt slik hun har utviklet seg.

Sirkus derimot… he he… Hun har muligens blitt litt høy på seg selv som Norgesmester, for hun røyk ut etter 4 minutter! I løpet av disse få minuttene hadde hun rukket å få opp 3 rugder. Den første litt langt unna henne, men det ble skutt og hun fikk med seg hele greia. Neste har hun tydelig kontroll på, men så går det opp enda en i det hun har rios på den første. Det ble nok en fugl for mye for henne, så hun blir urolig. Så sånn er det i denne sporten; kan gå kjempefint ene dagen og så skjer det noe en ikke var forberedt på neste gang.

Ikke at det er så lett å forberede seg på fugl i hytt og pine heller under norske fohold. Siden NM har vi ikke funnet så mye som ei fjær når vi har vært på jakt etter dem. Så jeg var veldig usikker på hvor jeg hadde Sirkus denne gangen. Håper vi får mulighet til å jakte litt mer i år.

Ellers er det jo utrolig gøy at andre i Working Bliss familien nå har fått jaktpremiering på hundene sine: Kristine og Mocca med en 3.BK og Are og Moa med en 2.AK! Gratulerer! Og så babyen vår da: Flip med en 2.AK. Et utrolig fint jaktprøve-år for oss i Working Bliss. Og sånn totalt sett ett godt jaktprøve-år for cockere hele 10 av 18 jaktpkremierte hunder på norske prøver er cockere! Det er jo litt gøy at vi har en god blanding av springere og cockere, og håper det fortsetter. Vi liker mangfoldet og ser gjerne flere raser/varianter på prøver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s